The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

трубадур
Elder God

Re: The Series Topic, Part III

Post by трубадур » Thu Apr 20, 2017 1:54 pm

Значи мощен скипинг, иначе ич ме не брига за сериали, всичките са тъпи и еднотипни, освен сопол, де. За другото си има аниме... и деба, новият сезон на одещите мъртви е излязъл, лоботомация, идем :mrgreen:

penzata
Forsaken

Post by penzata » Thu Apr 20, 2017 2:37 pm

трубадур wrote:
Thu Apr 20, 2017 1:54 pm
Значи мощен скипинг, иначе ич ме не брига за сериали, всичките са тъпи и еднотипни, освен сопол, де.
:monkey:
You obnoxious piece of somethin'.
The hardest battles are fought in the mind.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Thu Apr 20, 2017 2:43 pm

penzata wrote:
Thu Apr 20, 2017 2:37 pm

You obnoxious piece of somethin'.
something glorious and vain

ае стига спами, бот такъв :mrgreen:

penzata
Forsaken

Post by penzata » Thu Apr 20, 2017 2:53 pm

aiva
Misting

Post by aiva » Thu Apr 20, 2017 11:34 pm

Martix wrote:
Mon Apr 03, 2017 1:29 am
Финалният шоудаун е учебникарски пример за какво точно не исках да има на края на този сериал и какво наивно повярвах, че ще избегнат. Но нее, трябваше да изброят всичките клишета.

Сега ми е любопитно какво не ти хареса във финала на Legion и как според теб трябваше да свърши??

Martix
Archmage

Post by Martix » Sat Apr 22, 2017 3:09 am

aiva wrote:
Thu Apr 20, 2017 11:34 pm
Martix wrote:
Mon Apr 03, 2017 1:29 am
Финалният шоудаун е учебникарски пример за какво точно не исках да има на края на този сериал и какво наивно повярвах, че ще избегнат. Но нее, трябваше да изброят всичките клишета.

Сега ми е любопитно какво не ти хареса във финала на Legion и как според теб трябваше да свърши??

Трудно ми е да обясна, защото доста от хейта ми дойде от sloppily заснетия финален showdown, но дай да се пробвам да изброя неща, които ме подразниха:
Spoiler: show
-Oliver бива "съживен" очевидно, за да си вземе, и той си взема толкова бързо, че нямат време да си кажат две приказки с жената преди това. Сцените в генератора, където му викат да пуска още ток, беше просто ненужна.
-Скарването на Kerry и Cary не беше никак убедително, чак помислих, че е някакъв трик, но се оказа просто ръшнато.
-Cary получи deus ex разбиране за природата на Демонът и изобрети магическа шапка, която също толкова магически, почна да се разваля, за да има съспенс на финала.
-Сид се размени със Дейвид(размяна на телата е най-омразния ми trope), след което Демонът започва да мята енергийни атаки, без да е подсказано, че той има подобни сили извън тялото на Дейвид (deus ex).
-Ptonomy идвя с няква пушка незнайно защо, колкото да участва в патакламата. As a side note, Ptonomy стана голямо лайнце в последните епизоди, с тази негова агресивност към хората.
-Демонът решава да избяга в тялото на Oliver, вместо да направи по-смисленото нещо, да махне шапката на Дейвид, да се върне в тялото му, вече In control, и да се телепортира.
-Дейвид бива отвлечен от военните с pokeball (wtf x10), което освен, че е so stupid that it's great, е неприятно място за край на сезона. Ако още в първи епизод на 2-ри сезон избяга, тази сцена ще остане без тежест и само като fake cliffhanger. Ако втория сезон го прекара в нова лудница или затвор, значи сериалът цикли на едно място, ако измислят нещо оригинално, което да elevate-не pokeball-а над ridiculous plot device, супер, но да видим дали ще стане.

Как бих приключил сериала. Това вече са бесни фенфикове и спекулации, плюс не съм чел комикса.
-по-лека финална конфронтация, без осемнайсе прихвърляния от тяло в тяло, напирмер можеше демонът тихо да се прехвърли, все едно че са го убили.
-Оливър остава добър, във втори сезон жена му са мъчи да си го върне, историята им завършва bittersweet, след като тя осъзнава, че е време да продължи напред, и че Оливър не е човекът, за когото се е омъжила след толкова години раздяла.
-Демонът posses-ва Kerry, която става емо, в резултат от скарването с Cary.
-военните правят нещо смислено и не са просто cannon fodder
-няма pokeball, нямахме нужда от шокираща ending сцена.
There are no rules! I'm gonna get you!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Apr 22, 2017 6:40 am

Покеболът е тотално psychedelic и аз бях върло ЗА.

И иначе за останалото си повече или по-малко прав, но според мен сериалът искаше седемдесетарски финал.
And you can't dance with a devil on your back...

aiva
Misting

Post by aiva » Sat Apr 22, 2017 2:01 pm

Покеболът даже го бях пропуснала :D Иначе,
в сцената, където Дейвид говори със своето рационално аз, се споменава, че баща му (на Дейвид) и демонът са се били и се загатва, че има такива сили. Това са бесни спекулации от страна на Дейвид, ама пък се оказва прав. Пък и ни се казва, че силите му са амплифайнъти от демона, така че на мен поне ми се струва логично самият демон да има такива способности също и тяхната сила да се добавя към тази на Девид. Иначе просто Дейвид би имал още друг вид способности??

Колкото до Оливър, на мен лично ми хареса как го направиха с него. Трагизмът в това как си спомни за Мелани (или аз така го разбрах) в последния момент и нямаше време да act upon it. А и чисто визуално сцената с вратата и смяната на светлината ми хареса, даже за момент се зачудих какво точно стана там.

Това, което аз не разбрах, е как изведнъж знаеха за демона, в смисъл, знаеха му името, т.е. очевидно знаеха за него, кой е или нещо там. Обаче никой нищо не обясни, даже и другите не питаха, просто имаше "това е Този (каквото там му беше името)", което на мен нищо не ми говори, и това беше. Незадоволително..

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Apr 24, 2017 8:59 am

Martix
Archmage

Post by Martix » Mon Apr 24, 2017 2:51 pm

Покеболът
undermine-на освобождаването на Дейвид от демона, затова не мисля, че помогна на сериала особено. Дотогава вече се бяхме нагледали на достатъчно психеделия. Трябваше им по-хепиенд финал според мен.
А сцената с рационалното аз беше хитро измислена :yay:
There are no rules! I'm gonna get you!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu May 04, 2017 1:49 am

Гледах първите четири епизода на "Agatha Christie's Marple":
http://www.imdb.com/title/tt1734537/
От една страна, актрисата в главната роля е прекрасна, а и до момента във всеки епизод се е появявал поне един от много големите британски актьори - Дерек Джакоби, Иън Ричардсън и тъй нататък, а и е снимано красивичко и музиката е хубава.
От друга - за пореден път се усещам поставен в позиция да оплювам показването на еднополови двойки на екран - защото в конкретния случай е просто безумно, предвид сетинга, а и силно ме съмнява да е присъствало в книгите на Агата Кристи.
От трета страна, до момента три от четири сценария са просто слаби. В четвъртия епизод изобщо нямаше да има никаква мистерия, ако полицаите си бяха свършили работата - или ако знаеха разликата между рана от изстрел и порязване.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

penzata
Forsaken

Post by penzata » Thu May 04, 2017 12:46 pm

The Defenders
:panda:

2017-та ще се окаже една от най-яките години за сериалите. Какво ли няма да има тази година. :shock: А совите са начело. :mrgreen:

Дифендърите изглежда, че ще е яко фън. Типичната (за предходните Marvel/Netflix сериали) сцена с млатенье в коридор я има и тук и изглежда епично с четиримата чиляци и приближаването на Електра от дъното на коридора. :twisted:

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Thu May 04, 2017 2:14 pm

Американски богове некой нещо?

Killua
Ascendent

Post by Killua » Fri May 05, 2017 3:36 pm

Довечера ще гледам!
Супер съм надъхана заради актьорите! Но все пак какви са тия фонтани и слоу моушъни, не знам.... :Д (сега прецъках малко от началото и кичеещия оупънинг)
Attachments
ag.PNG
ag.PNG (466.29 KiB) Viewed 3660 times
shadow dance nikoga ne luje

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri May 05, 2017 3:53 pm

Нямам време да го гледам това сега, обаче като видях тая сцена, просто експлодирах. Отдавна не се бях смял така, а първата ми мисъл, като спрях, беше: "Къде е стената от щитове? Защо няма стена от щитове?" Разни други неща са ме повредили явно, обаче в това нямаше нито хореография, нито тактика. Дано връзва смисъл в цялото нещо.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”