Сексистки хроники
Moderator: Moridin
Re: Сексистки хроники
Може и да е деконструкция, тип Хамилтън.
И не виждам проблем с Хонсу точно, щото за разлика от Макгауан, той е супер известен с блокбастъри и с две Оскарови номинации.
И не виждам проблем с Хонсу точно, щото за разлика от Макгауан, той е супер известен с блокбастъри и с две Оскарови номинации.
- tigermaster
- Elder God
Ами, точно защото Хонсу е много по-известен от Макгоуън, пък и образът му е много по-известен от хаваеца, чието име в момента не мога да си спомня, човек би очаквал да има повече отзвук, пък то няма или поне ме е подминал по някакъв начин. Ако не бях отворил ИМДб случайно сега, нямаше изобщо да разбера за това. Кой ги знае, може като Бърнард Корнуел в неговата трилогия за Артур да са подходили - там Сеграмор е черен, а Ланселот е някакъв екскремент, който плаща на бардове да го възпяват... И няма рицари. С Хонсу нямам абсолютно никакъв проблем, бтв. И с Дуейн Джонсън като Херкулес нямах, и пак по същата причина - важно ми е образът да работи в контекста на конкретния филм и, общо взето, нищо друго. (Да не говорим, че Дуейн Джонсън в момента е единственият, за когото се сещам, който има едновременно чудовищната физика, уменията да прави екшън и актьорските качества да изнесе роля, в която през цялото време е я до Иън Макшейн, я до Джон Хърт.)
Странното е, че този филм можеха да го направят изцяло бял и никой нямаше да има мегдан да недоволства, а вътре са ръгнали Хонсу и Том Ву - китаец, тоест, и много готин тип в цялост, а за филм, в който е критично да кастнат цветнокож актьор в главната роля, избират полуизвестен телевизионер. Да бяха взели Марк Дакаскос, егати - хем хаваец, хем нелош актьор, хем, ако ще е екшън ролята, ще се справи... Вярно, че е прекалено, ъъъ, красив, ама това да е проблемът.
Странното е, че този филм можеха да го направят изцяло бял и никой нямаше да има мегдан да недоволства, а вътре са ръгнали Хонсу и Том Ву - китаец, тоест, и много готин тип в цялост, а за филм, в който е критично да кастнат цветнокож актьор в главната роля, избират полуизвестен телевизионер. Да бяха взели Марк Дакаскос, егати - хем хаваец, хем нелош актьор, хем, ако ще е екшън ролята, ще се справи... Вярно, че е прекалено, ъъъ, красив, ама това да е проблемът.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Тва е тип деконструкция тип Хамилтън и е отговор на постоянното уайтуошване на небели персонажи в бели такива.
Пък и ако на някой му е странно да гледа Хонсу в средновековна Великобритания, на милиони хора по света им е странно да гледат датчанин като египтянин. Още повече да искаме респект към културата и историята на тоя острав от инбредни расисти, които не са респектирали/респектират ничия култура/история, а са унищожавали всичко по пътя си, ми се струва нелепо..
Пък и ако на някой му е странно да гледа Хонсу в средновековна Великобритания, на милиони хора по света им е странно да гледат датчанин като египтянин. Още повече да искаме респект към културата и историята на тоя острав от инбредни расисти, които не са респектирали/респектират ничия култура/история, а са унищожавали всичко по пътя си, ми се струва нелепо..
- tigermaster
- Elder God
Може да е тъп въпрос, обаче какво е деконструкция тип Хамилтън?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Хамилтън е рап/хип хоп/рнб мюзикълът на Миранда, в който азиатци, чернокожи, пуерториканци, южноамериканци етц играят белите фаундинг фадърс и други ключови фигури от създаването на САЩ. Бели се играят от цветнокожи, за да се покаже съвременното дайвърсити на страната. Мюзикълът е един от най-успешните евър. И никой не коментира тва, че Вашингтон ти е черен примерно
Ето малко:
https://www.youtube.com/watch?v=NBkI_9cr1Ws
Та и с Крал Артур може да е така.
Ето малко:
https://www.youtube.com/watch?v=NBkI_9cr1Ws
Та и с Крал Артур може да е така.
- tigermaster
- Elder God
На мен този крал Артур ми прилича повече на нещо като "Сблъсъкът на титаните" - т.е., да сритаме някаква митология между краката, пък зрителят да се кефи. Ей го трейлъра:
https://www.youtube.com/watch?v=6rbPTQIdjmY
https://www.youtube.com/watch?v=6rbPTQIdjmY
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
На мен ми прилича на Snatch в някъв измислен свят. Че и Артур се държи като Мики. Не разбирам някой защо иска достоверност от филм на Гай Ричи????
Между другото като говорим за репрезентативност някой ще ми каже ли КОГА в Холивудски филм/сериал, ще видим сюжетна линия с аборт, в която това не е някаква голяма драма и нещо супер травматизиращо, а просто "Мацката разбира, че е бременна, праи аборт. Точка" Писна ми от адопшън драми, реване, ше пазим ли бебето или не, ше си го отгледаме ли сами или няма. Аборт в който не са "ЗЛИТЕ РОДИТЕЛИ ТМ", които те карат да го направиш, нито е някакъв насилтсвен акт. Въобще не се сещам за сериал/филм с адекватна история на тема аборт. Такова животно просто няма. Може в Анатомията на Грей да е имало нещо, но тоя сериал още първи сезон беше тоталната манджа с грозде така че не се брои.
Между другото като говорим за репрезентативност някой ще ми каже ли КОГА в Холивудски филм/сериал, ще видим сюжетна линия с аборт, в която това не е някаква голяма драма и нещо супер травматизиращо, а просто "Мацката разбира, че е бременна, праи аборт. Точка" Писна ми от адопшън драми, реване, ше пазим ли бебето или не, ше си го отгледаме ли сами или няма. Аборт в който не са "ЗЛИТЕ РОДИТЕЛИ ТМ", които те карат да го направиш, нито е някакъв насилтсвен акт. Въобще не се сещам за сериал/филм с адекватна история на тема аборт. Такова животно просто няма. Може в Анатомията на Грей да е имало нещо, но тоя сериал още първи сезон беше тоталната манджа с грозде така че не се брои.
два метра под земята
Did somebody say whitewashing?
http://www.imdb.com/title/tt1648190/
http://www.imdb.com/title/tt1648190/
Относно Крал Артут - да, англичаните достатъчно културен демидж са нанесли на целия свят, та има за кво да си плащат докато ни има като човечество. А и в Крал Артур реализмът не е кой знае колко важен - имаме некви магьосници там, та хората с друг цвят на кожата няма да са най-странното нещо във филма, нали. И все пак, вкарването на малцинствени лица в некви типично бели сетинги, в които исторически ТРЯБВА да си бял (освен ако това не е търсен артистичен ефект като в Хамилтън), ме дразни също колкото уайтуошинга и то по същите причини - изглежда недостоверно, създава ми когнитивен дисонанс и ме изкарва от филма. Искам тая простотия да спре вече и обществата във филмите да почнат да приличат на реалните общества, които се предполага да представляват. Искам също така продукции с холивудски мащаб за не-бели общества. В разни фентъзи и сай-фай истории има повече мегдан за расови заигравки - затова и черният Роланд не ми е особена драма, а и на самият Стивън Кинг, дето го е писал, не му е. Но не мога да гледам съвременна урбанистична Америка само с бели хора в нея, нито пък бели хавайски герои от войната. Крал Артур също няма да го гледам, но не толкова заради цветнокожите рицари, колкото заради това, че ми е ПИСНАЛО от Крал Артур. Британците имат и други яки легенди, закво ме занимават само с тоя??? Ако сега вместо блокбъстър за Артур ми бяха направили такъв за Tuatha Dé Danann или Mabinogion, щях да ходя да го гледам.
Друго, което не мога да гледам са римейки на големи франчайзи, в които са сменили пола на целия каст. Фак дис шит. Искаш да направиш нещо за жените по света? Напиши оригинален сценарий и действай. НА МЕН МИ ПИСНА ДА ГЛЕДАМ ЕДНО И СЪЩО, БЕ.
За трактовката на абортите - абе не вярвам да има жена на тоя свят, дето да не й е гадно ако трябва да направи аборт. Да, може да не е епична сополива драма всеки път, ама мяза на бая неприятна и морално натоварена процедура. Аз искам да вземат да направят някой смислен филм дето показва последиците от забраната на абортите.
Друго, което не мога да гледам са римейки на големи франчайзи, в които са сменили пола на целия каст. Фак дис шит. Искаш да направиш нещо за жените по света? Напиши оригинален сценарий и действай. НА МЕН МИ ПИСНА ДА ГЛЕДАМ ЕДНО И СЪЩО, БЕ.
За трактовката на абортите - абе не вярвам да има жена на тоя свят, дето да не й е гадно ако трябва да направи аборт. Да, може да не е епична сополива драма всеки път, ама мяза на бая неприятна и морално натоварена процедура. Аз искам да вземат да направят някой смислен филм дето показва последиците от забраната на абортите.
Това го подкрепям, все пак киното не е просто машина за производство на безмозъчно забавление.
Иначе на мен лично, като на европейка и тотално незапозната със ситуацията в Америките, хич не ми беше хрумнало, че Скалата и Вин Дизел не били бели, камо ли пък какво друго може да са. Както се каза и по-горе, от бял до бял разликата е огромна, така че не говорим ли тук по-скоро за куртурна/национална/нещо-там-друго разлика??
И какво е POC, че google search shows: a Swedish company that manufactures skiing and snowboarding helmets..
POC = Person of Color. Води се едно от политически коректните наименования на хора от не-бели раси или смесени раси.
Иначе за мен е очевидно, че Скалата и Вин Дизел не са бели от фенотипна гледна точка. Скалата примерно има типичния за азиатските раси епикантус (това дето прави очите да изглеждат "дръпнати", макар че при него не е силно-изразен), а африканските му гени прозират във формата на лицето и типа коса. Вижте го тука на тея снимки:
http://www.thewrap.com/dwayne-the-rock- ... cop-photo/
А Вин Дизел има лицева структура, в която виждам едновременно латино и африкански елементи, ама не мога да ги идентифицирам добре. И двамата са бая мешани за всеки случай. То затова и изглеждат като някви богове в човешка форма, ебаси.
Сред тея богове на хетерозиса ще туря и Киану Рийвс, който освен че е неприлично хубав, отказва да остарее вече ненам колко десетилетия наред.
Пичове, не разбирам закво се дърпаме и не се мешаме повече - за човешкия вид ще е много по-добре да почнем да се кръстосваме с други раси.
Иначе за мен е очевидно, че Скалата и Вин Дизел не са бели от фенотипна гледна точка. Скалата примерно има типичния за азиатските раси епикантус (това дето прави очите да изглеждат "дръпнати", макар че при него не е силно-изразен), а африканските му гени прозират във формата на лицето и типа коса. Вижте го тука на тея снимки:
http://www.thewrap.com/dwayne-the-rock- ... cop-photo/
А Вин Дизел има лицева структура, в която виждам едновременно латино и африкански елементи, ама не мога да ги идентифицирам добре. И двамата са бая мешани за всеки случай. То затова и изглеждат като някви богове в човешка форма, ебаси.
Сред тея богове на хетерозиса ще туря и Киану Рийвс, който освен че е неприлично хубав, отказва да остарее вече ненам колко десетилетия наред.
Пичове, не разбирам закво се дърпаме и не се мешаме повече - за човешкия вид ще е много по-добре да почнем да се кръстосваме с други раси.
Last edited by Amelia on Sat May 13, 2017 10:33 pm, edited 1 time in total.
Тя и Никол Шерцингер е много мешана и много красива. С нашия биха им се получили.много яки деца.
- tigermaster
- Elder God
Разбираемо. Аз затова лека-полека спирам комиксовите филми. Май и "Междузвездни войни" ще спра да гледам, не знам. Честно, ако искаме по-разнообразно кино, мисля, че за целта първо хоризонтът трябва да бъде разчистен от франчайзови мастодонти, които изяждат публиката на абсолютно всичко. Или, с други думи, ако искаме разнообразие, може би няма да е зле да спрем да се изсипваме - в цялост - на следващия Батман, Спайдър-мен, Айрън Мен, Друг Мен и т. н. полуфабрикати, в които нито история има, нито свестен екшън в последно време.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- Dr. Horrible
- Forsaken
И на мен ми е странна тази американска обсесия с наименованието на расата, вместо с реалния външен вид на човека. Zendaya е по-светла от пернишките циганки на пазара, но навсякъде е важно да се изтъкне, че е black. Chloe Bennet по мое мнение си е тотално white-passing и съвсем спокойно може да мине за по-невзрачна сестра на Елайза Душку, но навсякъде се изтъква колко е невероятно, че в Марвел има такава велика полу-азиатка. Педро Паскал наистина хем е бял, хем не е - от една страна много борци за diversity го искаха за Доктор Стрейндж, за да има POC Доктор Стрейндж, но от друга, когато го кастнаха в ГОТ, хората първоначално яко недоволстваха, защото населението на Дорн трябвало да е доста по-тъмно...
Иначе и аз с интерес чакам всички филми, изредени от Amelia. Wonder Woman тоооолкова много ми се гледа, че не е истина. Срам е, че до момента нямаме поне 5 пълнометражни филма за Уондър Уомън. Ей тая картинка е болезнена....
А Блек Пентър е страхотен персонаж и се надявам да му направят страхотен филм. И много се радвам на това, че е истински африканец, а не цветнокож американец. Онзи ден пак си зачетох 70-тарските Х-мен комикси на Клермонт и направо ми стана тъжно. В тея истории има такъв невероятен дух на интернационализъм - Бурята е африканка, която редовно критикува западния начин на живот, Колосът е руснак и мега доволен от това, Банший е ирландец, Върколакът е канадец, Найткроуър е германец... И всеки носи по нещо различно и готино. Този тъп дайвърсити сега е на изчезване, защото от значение са само различните групи хора в САЩ. Спомням си как по-миналата година се израдвах на тотално посредствения The Man from U.N.C.L.E., просто защото ми беше много готино да видя как американец, руснак и италианка работят заедно.
tigermaster, според мен всякакви бъдещи филми за Батман и Спайдър-мен трябва да бъдат забранени със закон
Иначе и аз с интерес чакам всички филми, изредени от Amelia. Wonder Woman тоооолкова много ми се гледа, че не е истина. Срам е, че до момента нямаме поне 5 пълнометражни филма за Уондър Уомън. Ей тая картинка е болезнена....
А Блек Пентър е страхотен персонаж и се надявам да му направят страхотен филм. И много се радвам на това, че е истински африканец, а не цветнокож американец. Онзи ден пак си зачетох 70-тарските Х-мен комикси на Клермонт и направо ми стана тъжно. В тея истории има такъв невероятен дух на интернационализъм - Бурята е африканка, която редовно критикува западния начин на живот, Колосът е руснак и мега доволен от това, Банший е ирландец, Върколакът е канадец, Найткроуър е германец... И всеки носи по нещо различно и готино. Този тъп дайвърсити сега е на изчезване, защото от значение са само различните групи хора в САЩ. Спомням си как по-миналата година се израдвах на тотално посредствения The Man from U.N.C.L.E., просто защото ми беше много готино да видя как американец, руснак и италианка работят заедно.
tigermaster, според мен всякакви бъдещи филми за Батман и Спайдър-мен трябва да бъдат забранени със закон

But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again