Detective Conan ep. 860-862 - AO епизодът беше поредното отбиване на номера, но "Асака" арката беше по-добре анимирана и по-добре изиграна от сеютата. За съжаление режисьорът беше прекалил с моментите "Помните ли, че аз съм Шуичи Акай? А? А?". Да и в мангата Субару не е съвсем на себе си и действа по-агресивно от обикновеното, но не се акцентира така мощно на алтер егото му. Може би авторите на анимето са преценили, че след потопа от anime original епизоди, зрителят вече е позабрабивл, какво се случва.
Следващият път пак адаптация по мангата и поредният сблъсък на Конан с Мари.
Atom: The Beginning ep. 7-8 - и двата епизода бяха anticlimactic, но съдържаха в ядрото си nerd-ски откровения.
Първият, че човекоподобната структура на робота изисква по-здрави материали и че за спасителна мисия е добре да може да сменя формата си от хуманоидна на друга. Още ми хареса полигонът с препятствията: добре замислени курс за тестване на спасително оборудване.
Вторият блесна с тарикатските алтернативни начини за спиране на бойните роботи - премахване на антената или изваждане на пилота (в случая по бели гащи) от кокпита. Може да не беше достатъчно забавно за публиката, но напълно ефективно.
World Fool News (TV) Part II ep. 11 - нещо се проточи този сезон. Аре да свъшва, защото е доста скучен.
Granblue Fantasy The Animation ep. 11 - как преджапват през проблемите с по само една мотивационна реч...не е истина.
Shingeki no Bahamut: Virgin Soul ep. 10 - тук се предполагаше да е убер-драматнично. Как Жана Д'Арк се е грижила за непорочно заченатото си от Микаел-самааа детенце и как накрая е трябвало да извърши неописуеми зверства над него, за да оцелее...и понеже беше толкова абсурдно и глупаво ме изби на смях.
Seikaisuru Kado ep. 9 - поредната джажа, на заШу-чан. Нашият идиот Коджиро естествено веднага забрави за какво беше дошъл и че туткането му всъщност обрича цялото човечество. Накрая Сарака-сан без предупреждение се оказа друго свърхсъщество. Това или е адски странно съвпадение, или по-висши сили я взеха за свой аватар просто защото беше на правилното място.
Сблъсъкът между нея и заШу-чан на думи е заради съдбата на света, но всъщност прилича на страшно неуместен любовен триъгълник.

Чудя се докъде ще стигне анимето в идиотията си, а почна толкова смислено и обещаващо. Ще прояви ли нашичкият най-накрая прословутите си качества на преговарящ или просто някакви богове, ще го размятат като парцалена кукла?
Nobunaga no Shinobi: Ise Kanegasaki-hen ep. 10 - ако шоуто изкарало 10 години, щели да ни светнат за клюката между Чидори и племенника на Нобунага-сама.
Natsume Yuujinchou Roku ep. 9 - най-накрая класически Нацуме епизод. Йокай проблем, разследване, решение. Нянко-сесней в поредната си идиотска форма.
Rokudenashi Majutsu Koushi to Akashic Records ep. 10 - аре ся. Прекалено удобно идва хем гостуващ преподавател, хем годеник на изгората, хем поредният лошко.