Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Расова чистка, викаш, не се класира?
И искам да видя безконтролното крайно ляво да почне да прави реални зулуми в Америка, и тогава ще се навия да го приравня с крайното дясно.
И искам да видя безконтролното крайно ляво да почне да прави реални зулуми в Америка, и тогава ще се навия да го приравня с крайното дясно.
And you can't dance with a devil on your back...
Ненам. Онова с тики факлите класира ли се като расова чистка?
Иначе Antifa може все още да не са забили кола в тълпа протестиращи, но са сътворили достатъчно кочина, и то не само в САЩ, с която да покажат, че ако бъдат оставени да се вихрят, утре и те ще колят и бесят.
Иначе Antifa може все още да не са забили кола в тълпа протестиращи, но са сътворили достатъчно кочина, и то не само в САЩ, с която да покажат, че ако бъдат оставени да се вихрят, утре и те ще колят и бесят.
Еми да, ама не са те в момента проблемът. И знаеш много добре какви имах предвид - ония митингуваха с нацисткото знаме. С пълно съзнание и съпричастност към идеологията, стояща зад него. Която е именно етническа чистка.
Ми мен и класовата чистка ме притеснява.
Еми и мен, ама пак не мога да взема приравняването им насериозно в контекста на сегашната реалност.
Точно в сегашната реалност са страшни. Защото сега ако нацисткия терорист беше забил кола в тълпа кротки либерали, която не е окаляна от присъствието на Антифа, обществената реакция вдясно щеше да е по-различна. Антифа въоръжава дясното с доводи срещу лявото и го прави по-силно и обединено. Губим си moral highground-а заради тея. И ако сме тръгнали да повтаряме историята, нацистите скоро ще ги отняма, но с античовешките изпълнения на Антифа ще се разправяме в продължения на десетилетия. Така че наша отговорност, като ляво, е да се изчистим от тея колкото се може по-скоро. За тая цел абсолютно не трябва да пренебрегваме или оправдаваме техните зверства. Не ме интересува чие зверство е количествено по-голямо - това не е състезание. Качествено са плашещо сходни.
- tigermaster
- Elder God
Отидоха въоръжени.
Преди това пък превърнаха Майло Янопулос в мъченик и герой. Заплашваха полицията. Пребиваха хора.
В Шарлътсвил сигурно щяха да нанесат повече поразии, ако не ги превъзхождаха числено.
А от протестиращите десни там колко са отишли да пропагандират геноцид и колко - да протестират против подмяната на историята им? Поводът, доколкото подразбрах, беше премахването на важен исторически паметник.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
"Важен исторически паметник", а.к.а. статуя на генерал от Конфедерацията. Героизирането на бунтовна група, целяща поддържането на робски режим, е абсолютно непростимо в 21-ви век и това не е "подмяна" на историята, а пренасянето й от паметници в музеи и исторически текстове, където й е мястото. Паметниците са символ на гордост, а гордостта от Конфедерацията е съпоставима с това в Германия да има паметници, героизиращи Третия Райх. Изначално този протест, дори без Нацизма, е брутално расистки. Но като видиш снимките на ордата с Тики факлите и свастиките, честно казано ако в тая тълпа не искаш да те смятат за Нацист, да не си бил в нея.
И продължавам да не мога да ги приравнявам. Америка има КОЛОСАЛНИ расови проблеми и расистки движения като Конфедератите и Нацистите са реална заплаха. Антифа определено не са идеални, но са безкрайно по-малко imminent threat и не са подкрепяни от президента, администрацията му и половината управляваща партия.
И продължавам да не мога да ги приравнявам. Америка има КОЛОСАЛНИ расови проблеми и расистки движения като Конфедератите и Нацистите са реална заплаха. Антифа определено не са идеални, но са безкрайно по-малко imminent threat и не са подкрепяни от президента, администрацията му и половината управляваща партия.
По повод как злорадстването, че ги изпоуволниха, ме правело по-лош от тях.
- Attachments
-
- IMG_2462.PNG (470.3 KiB) Viewed 3871 times
- tigermaster
- Elder God
Аз не ги приравнявам.Roland wrote: ↑Thu Aug 17, 2017 5:21 pmИ продължавам да не мога да ги приравнявам. Америка има КОЛОСАЛНИ расови проблеми и расистки движения като Конфедератите и Нацистите са реална заплаха. Антифа определено не са идеални, но са безкрайно по-малко imminent threat и не са подкрепяни от президента, администрацията му и половината управляваща партия.
Антифа са по-зле - защото с действията си непрекъснато валидират позицията на грешната страна. Защото от група расистки олигофрени се очаква да са олигофрени с половин действаща мозъчна клетка. От умните и красивите, дето уж са против расизма, хомофобията и квототам, не очаквам - и не искам - да ходят да "протестират" маскирани, за да изпотрошат и пребият всичко по пътя си. Направиха го с лекцията на Майло - и видяхме какво стана - вдигнаха му акциите ужасно много.
И, колкото и гнусно да звучи, едно е да се врежеш с колата си в група мирни протестиращи и съвсем друго - да го направиш срещу хора, които са отишли там, за да пребият теб и хората като теб.
Все още не ми е ясно какво е станало - защото и двете страни преувеличават безумно - но оставам с впечатлението, че и двете групи са отишли там за бой. Какво друго да очакваме?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Ми не знам, впечатленията ми са други. Тук името Антифа почти не се споменава и масовата позиция в мейнстрийма е, че шибаните Нацисти дойдоха за race riot и го постигнаха. Така че позицията ти, че видиш ли някаква сравнително неизвестна за Американеца група карала Нацистите да изглеждат добре, е напълно невалидна извън разни тесни кръгове.
В Европа оптиката е нормално да е различна де, но аз ти казвам как изглеждат нещата в САЩ.
В Европа оптиката е нормално да е различна де, но аз ти казвам как изглеждат нещата в САЩ.
Такъв мейнстрийм четеш.
- tigermaster
- Elder God

Викаш, след действията им предварителните продажби на книгата на Майло Янопулос не се вдигнаха с почти тринайсет хиляди процента за една нощ.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
New York Times и Washington Post например.
Либерален мейнстрийм, но мейнстрийм none the less.
Човек, Майло беше Фокус на точно моята група сумати време, пак ти казвам тук името им веднъж не съм го чул.tigermaster wrote: ↑Thu Aug 17, 2017 7:55 pm![]()
Викаш, след действията им предварителните продажби на книгата на Майло Янопулос не се вдигнаха с почти тринайсет хиляди процента за една нощ.