Сексистки хроники
Moderator: Moridin
Re: Сексистки хроники
Интересно ми е как оная грешка на природата Майло се омъжи, благодарение на закон извоюван от леви хора?
Още от рубриката corporate brainfart: Скандал с новата реклама на Dove:
https://www.theguardian.com/world/2017/ ... -white-one
Колко тъп трябва да си, за да изпърдиш това? Убедена съм, че не са имали лоши намерения, ама толко па да не можеш елементарни неща да съобразиш... Имам чувството, че рекламните отдели на тея корпорации се движат от някви Дон Дрейпъровци, дето още не са излезли от 60-те.
https://www.theguardian.com/world/2017/ ... -white-one
Колко тъп трябва да си, за да изпърдиш това? Убедена съм, че не са имали лоши намерения, ама толко па да не можеш елементарни неща да съобразиш... Имам чувството, че рекламните отдели на тея корпорации се движат от някви Дон Дрейпъровци, дето още не са излезли от 60-те.
Рекламата си е топкек
Иначе уайнстийн свищината:
https://www.nytimes.com/2017/10/05/us/h ... tions.html

Иначе уайнстийн свищината:
https://www.nytimes.com/2017/10/05/us/h ... tions.html
Разбира се, на редит фенчетата на Тръмп реват как можело либералните медии да плюят повече Тръмп за "Grab them by the pussy" отколкото Уанщайн сега. Нищо, че скандалът гръмна именно заради разкрития на New York Times, техният враг номер едно.
Друг е въпросът, че наистина е нелепо прочути актьори и продуценти (особено вторите) да учат народа на ум и поведение, най-малкото защото ефектът обикновено е обратен.

Друг е въпросът, че наистина е нелепо прочути актьори и продуценти (особено вторите) да учат народа на ум и поведение, най-малкото защото ефектът обикновено е обратен.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Сега как наизлизаха като хлебарки и плюят, знаейки, че няма да им нарани кариерата, евентуално 

- The Dragon
- Elder God
Тук вече си говорим за сериозни рейп кейсове. Ако прочетеш последният New Yorker. Не съм убеден че сравнението е подходящо.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Това е толкова гнусно, а съм убедена, че е просто драскотина на повърхността на истинското зловоние и че там някъде са заринати стотици и хиляди подобни изстъпления от страна на овластен самозабравил се сатрап и нещастниците, дето са подавали дупето, за да си уредят кариерата. Ако в тая индустрия се направи адекватно разследване за тоя тип сексуален шантаж и насилие, от резултатите ще ни се доповръща на всичките.
Специално за грозния тумбак опираше до сексуален тормоз и адванси към жени, не ставаше дума за рейп, т.е. супер жалкарска история (и сега като прерових пак таймса не намерих допълнение към историята. Допълнително, че с мацката, която разпали огъня, са стигнали до споразумение и повече няма да коментира темата.). Идеята ми е, и това, което каза амелия, че в тая клика цъкат какви ли не изроди и продажни калъфи. А на мен опита ми да кажа с половин изречение беше, че именно тия които са си мълчали, когато не е трябвало, сега да не се отварят. Тъй като тия жени са живели в страх и погнуса десетилетия. Сега да се биеш в гърдите е просто пошло.The Dragon wrote: ↑Wed Oct 11, 2017 4:10 amТук вече си говорим за сериозни рейп кейсове. Ако прочетеш последният New Yorker. Не съм убеден че сравнението е подходящо.
- The Dragon
- Elder God
Опресни си малко новинитетрубадур wrote: ↑Wed Oct 11, 2017 8:34 amСпециално за грозния тумбак опираше до сексуален тормоз и адванси към жени, не ставаше дума за рейп, т.е. супер жалкарска история (и сега като прерових пак таймса не намерих допълнение към историята. Допълнително, че с мацката, която разпали огъня, са стигнали до споразумение и повече няма да коментира темата.). Идеята ми е, и това, което каза амелия, че в тая клика цъкат какви ли не изроди и продажни калъфи. А на мен опита ми да кажа с половин изречение беше, че именно тия които са си мълчали, когато не е трябвало, сега да не се отварят. Тъй като тия жени са живели в страх и погнуса десетилетия. Сега да се биеш в гърдите е просто пошло.The Dragon wrote: ↑Wed Oct 11, 2017 4:10 amТук вече си говорим за сериозни рейп кейсове. Ако прочетеш последният New Yorker. Не съм убеден че сравнението е подходящо.
https://www.newyorker.com/news/news-des ... ir-stories
Lucia Stoller, now Lucia Evans ... skip ... He also told her about two scripts, a horror movie and a teen love story, and said one of his associates would discuss them with her.
“At that point, after that, is when he assaulted me,” Evans said. “He forced me to perform oral sex on him.” As she objected, Weinstein took his penis out of his pants and pulled her head down onto it. “I said, over and over, ‘I don’t want to do this, stop, don’t,’ ” she said. “I tried to get away, but maybe I didn’t try hard enough. I didn’t want to kick him or fight him.” In the end, she said, “He’s a big guy. He overpowered me.” At a certain point, she said, “I just sort of gave up. That’s the most horrible part of it, and that’s why he’s been able to do this for so long to so many women: people give up, and then they feel like it’s their fault.”
Argento said that, after she reluctantly agreed to give Weinstein a massage, he pulled her skirt up, forced her legs apart, and performed oral sex on her as she repeatedly told him to stop. Weinstein “terrified me, and he was so big,” she said. “It wouldn’t stop. It was a nightmare.”
At some point, Argento said, she stopped saying no and feigned enjoyment, because she thought it was the only way the assault would end. “I was not willing,” she told me. “I said, ‘No, no, no.’ . . . It’s twisted. A big fat man wanting to eat you. It’s a scary fairy tale.” Argento, who insisted that she wanted to tell her story in all its complexity, said that she didn’t physically fight him off, something that has prompted years of guilt.
Опреснени са. Как стоят нещата в америка в такава ситуация, кога се включват прокуратура и полиция в разследването, а не само вестници?
- The Dragon
- Elder God
Сложно - справка Косби и Полански. Ще напиша доста по подробен пост по късно, но ако нещата се развиват както досега е малко вероятно да се стигне до криминална процедура.
Покрай цялата тази история за пореден път ме впечатлява едно нещо в по-общ план - че в САЩ са законни частни споразумения между престъпник и жертва, които дават индулгенция на престъпника. Много странно и неприемливо ми е това като концепция.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Ако имаш предвид NDA-тата, не мисля, че те покриват разкриването на криминални деяния. Но пък ако не можеш да докажеш, че наистина въпросните постъпки са престъпления ще те съдят до дупка за нарушаване на NDA, клевета и кой знае още какво.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
- tigermaster
- Elder God
Полански е осъден, затова от десетилетия не смее да стъпи на територията на САЩ.The Dragon wrote: ↑Wed Oct 11, 2017 8:57 amСложно - справка Косби и Полански. Ще напиша доста по подробен пост по късно, но ако нещата се развиват както досега е малко вероятно да се стигне до криминална процедура.
Вината на Козби не знам дали изобщо е доказуема пред съда, колкото и виновен да е в действителност, при положение, че става дума за неща, извършени преди столетия.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
- penzata
- Forsaken
Е, преди столетия. Че то на Полански да не е от оня ден.
Иначе при Козби е толкова доказуемо, колкото и при Уайнстайн, и всичкото Холивуд бъркоч, което е имало кинти и позиции и са правили всичко, което е раждало напудреното им и спиртосано тиквенце, безнаказано.
Иначе при Козби е толкова доказуемо, колкото и при Уайнстайн, и всичкото Холивуд бъркоч, което е имало кинти и позиции и са правили всичко, което е раждало напудреното им и спиртосано тиквенце, безнаказано.
The hardest battles are fought in the mind.