Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Matrim
Moderator

Re: Сексистки хроники

Post by Matrim » Tue Oct 31, 2017 11:40 am

И мен ме дразни това използване на думата victim за абсолютно всякакви обвинения свързани със сексуално насилие, било то доказани, достоверно звучащи или съвсем far-fetched. Но и обратното също не ми харесва - веднага да приемем, че става дума за лъжа, защото много време било минало или не знам си какво там. Ако този Рап (за когото за пръв път чувам) беше подал иск за не знам колко милиона срещу Спейси тогава вече работата щеше да е по-съмнителна. И сега е напълно възможно да послъгва, но поне според мен, неособено вероятно. А и начинът, по който Спейси се оправда, нямам как да не наведе на мисли, че ако не е правил нещо подобно с Рап, го е правил с някой друг като него.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Oct 31, 2017 11:51 am

Аз не отричам вероятността Рап да казва истината, обаче начинът да получиш справедливост не е или поне не би трябвало да е да хвърлиш човек в съда на общественото мнение трийсет години, след като може би евентуално ти е направил нещо.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Oct 31, 2017 12:06 pm

Matrim wrote:
Tue Oct 31, 2017 11:40 am
... този Рап (за когото за пръв път чувам) ...
куул-ейд братчеда от Роуд Трип. :ninja:
The hardest battles are fought in the mind.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Oct 31, 2017 12:10 pm

Не сте ли гледали Наем, пичове?

За да е можело да подаде жалба навремето, Рап е трябвало да се разкрие пред семейство, приятели и света, което плюс цялата драма около обвиненията. По-миналата страница обяснявах как на мен ми е трудно да се оплача от нещо случващо се в шибана офис работа. Тоя страх е нещо абсолютно ирационално и дори да знаеш, че трябва да рипортнеш нещо, не го правиш веднага без самия ти да можеш да си го обясниш.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Oct 31, 2017 12:31 pm

Дребната подробност е, че ти не си публична личност и не си мълчиш трийсет години, за да опищиш медиите след това без никакво доказателство. А и Алексис ненапразно те посъветва да се опиташ да запишеш изцепките на онзи, все пак.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Oct 31, 2017 12:41 pm

Litz wrote:
Tue Oct 31, 2017 12:10 pm

За да е можело да подаде жалба навремето, Рап е трябвало да се разкрие пред семейство, приятели и света, което плюс цялата драма около обвиненията.
В смисъл да разкрие, че е гей? Защо? Не е като насилниците да налитат само на гейове. Аз ли нещо не зацепвам? Има куп причини човекът да си мълчи досега, не ме разбирайте погрешно, но страха от outing нещо не ми се вписва сред тях.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Oct 31, 2017 1:34 pm

Бе не знам за вас, ама мъж да налети на мъж и после да се оплачеш може да е доста затормозяващо. Дори и нищо да не се е случило, както явно е и в случая със спейси, ако въобще ситуацията е действителна. Пак не искаш да си в позицията на по-слабия.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Oct 31, 2017 2:38 pm

Litz wrote:
Tue Oct 31, 2017 12:10 pm
Не разбира се ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Tue Oct 31, 2017 2:54 pm

Реакцията към обвинението срещу Спейси ми е странна- всички се държат все едно е нещо сравнимо с другите скандали, ама аз въобще не го виждам. Аз четох тази статия (buzzfeed, бляк). Вярвам на всяка дума, обаче описаното поведение е неправилно (заради възрастовата разлика), но не е всъщност незаконно. Това последното го отбелязвам основно по повод "защо не е казал нещо тогава."

Та критичните разлики ми се струват:
1. Тук не става въпрос за влиятелен продуцент, режисьор или дори актьор, които могат да ти заплашат бъдещето и кариерата.
2. При първото "не" спира.
3. По самото описание на Рап, Спейси е бил много пиян и това е било след купон на възрастни. Възможно е нарочно да е поканил хлапе на този купон с подмолни цели, но също е възможно да е било просто грешка от негова страна. Второто може да звучи малко абсурдно, но хората може да правят големи глупости като са много пияни- например да намерят, че някой ги чака в спалнята след края на купона и да им налетят без изобщо да разбират кой е.
4. Поне засега става въпрос за единичен случай. Чувам че ужким имало много слухове по въпроса, но докато няма повече обвинения в подобно държание, само Спейси може да знае дали това е било невероятно глупава грешка или нещо много по-лошо.

P.S. Антъни Рап играе и в новия Стар Трек, но подозирам че този сериал само аз го гледам :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 31, 2017 5:02 pm

Причини човек да не си каже са много, и добре описани в психологията. И Рап Е гей, което означава, че на 14 определено не му е първата мисъл била “е нищо, то мъж на мъж да налети не значи, че налетеният е гей.” Изобщо, това не е някаква книга-игра, където правилният отговор е очевиден.
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 31, 2017 5:05 pm

За справка, аз искрено се надявам нещата да не са такива, каквито Рап ги описва. И дори да са, това има достатъчно контекст, за да е тотално различна и много по-малко злокобна ситуация от Тръмп, Уайнстийн или Козби. Но същевременно нямам причина да не вярвам на Рап, а и Спейси не отрече.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Tue Oct 31, 2017 9:19 pm

Roland wrote:
Tue Oct 31, 2017 5:05 pm
За справка, аз искрено се надявам нещата да не са такива, каквито Рап ги описва. И дори да са, това има достатъчно контекст, за да е тотално различна и много по-малко злокобна ситуация от Тръмп, Уайнстийн или Козби. Но същевременно нямам причина да не вярвам на Рап, а и Спейси не отрече.
Имам 1 въпрос, който предполагам, че ще те накара да ме мразиш още повече... Роланд, ти гей ли си?

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Oct 31, 2017 11:02 pm

:panic: :panic: :panic: :panic: :panic: :panic: :panic: :panic:

:rofl:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Nov 01, 2017 12:12 am

народът иска да знае!!!!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 01, 2017 12:46 am

Ние всички сме експеримент на Колди!!!!