Сексистки хроники
Moderator: Moridin
- Dr. Horrible
- Forsaken
Re: Сексистки хроники
Да, точно това имам предвид - да разкараш много публично най-високопрофилния си актьор, докато междувременно запазиш останалите актьори с не по-маловажни прегрешения, е точно хвърляне на прах в очите и симулиране на загриженост.
Може наистина да са имали проблеми и преди и да са чакали повод, знам ли...
Може наистина да са имали проблеми и преди и да са чакали повод, знам ли...
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- tigermaster
- Elder God
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Не мога даго прочета щото имам адблок и нямам никво намерение да го махам заради УебКафе, но заглавието говори само за себе си.
- tigermaster
- Elder God
Не е задължително да изключваш адблока, за да четеш оня сайт, бтв. През Хром - View site information -> JavaScript -> Block. Нищо не може да спре адблокера така.
А статията е някакъв тотален бляк, обаче от Хлебкафето друго не се очаква.
А статията е някакъв тотален бляк, обаче от Хлебкафето друго не се очаква.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Ох, че неприятен боклук е тая статия...
And you can't dance with a devil on your back...
Прочее, гледаме пак първите два сезона на Difficult People и има толкова много шеги за Спейси и млади момчета, че чак ми е странно колко време мина преди някой да каже нещо...
- Dr. Horrible
- Forsaken
Нека малко се отдалечим от темата за педофилите и погледнем хората, които очевидно не си обичат децата.
Та, чудех се кога The White Princess ще излезе на DVD, затова го сърчнах в гугъл новини и открих доста статии, посветени на този "популярен" блог за родители и по специално на един пост от него - http://www.raceconscious.org/2017/09/mo ... halloween/
Детенцето на тази дама искало да се облече за Хелоуин като Елза от Frozen или като Моана. Майката обаче не одобрила - изобщо не била хубаво да се облича като Елза, защото Елза промотира "white beauty" и би било грозно да се избере този костюм (макар и майката, и дъщерята да са бели). Момиченцето поискало Моана, но това пък било за майката абсолютно недопустимо, понеже Моана е човек от друга култура и ако облечеш традиционните дрехи на тази култура като костюм, значи не я уважаваш, подиграваш ѝ се и въобще си ужасен расист. Момичето не разбирало защо е расист, просто искало да е като Моана. Накрая майката склонила да я остави да се облече като Елза, понеже признала, че не е расистко да се облечеш като човек от своята култура, макар да е грозно как Елза промотира "white beauty". И тук дошла новата драма, понеже момиченцето било с къса кестенява коса и искало да си сложи перука като на Елза. Майката обяснявала колко грешна е идеята, че принцесите трябва да имат дълги руси коси, показвала на детенцето фотошопнати версии на Елза с тъмна къса коса, момиченцето се разстроило, та накрая решили да ѝ дадат перука...
И после се почнал спорът какво ще облече детето за Хелоуин догодина. Малката още настоявала за Моана, майка ѝ решила, че това е гавра с културата, предложила да носи осъвременени дрехи на Моана, тип какво би облякла героинята днес. Момиченцето искало да си е точно като Моана и майката обещала да проведе проучване доколко точно е расистко желанието ѝ. Накрая на момичето му писнало и попитало може ли догодина да се облече като Мики Маус. Майката много се зарадвала на това чудесно предложение.
Та, чудех се кога The White Princess ще излезе на DVD, затова го сърчнах в гугъл новини и открих доста статии, посветени на този "популярен" блог за родители и по специално на един пост от него - http://www.raceconscious.org/2017/09/mo ... halloween/
Детенцето на тази дама искало да се облече за Хелоуин като Елза от Frozen или като Моана. Майката обаче не одобрила - изобщо не била хубаво да се облича като Елза, защото Елза промотира "white beauty" и би било грозно да се избере този костюм (макар и майката, и дъщерята да са бели). Момиченцето поискало Моана, но това пък било за майката абсолютно недопустимо, понеже Моана е човек от друга култура и ако облечеш традиционните дрехи на тази култура като костюм, значи не я уважаваш, подиграваш ѝ се и въобще си ужасен расист. Момичето не разбирало защо е расист, просто искало да е като Моана. Накрая майката склонила да я остави да се облече като Елза, понеже признала, че не е расистко да се облечеш като човек от своята култура, макар да е грозно как Елза промотира "white beauty". И тук дошла новата драма, понеже момиченцето било с къса кестенява коса и искало да си сложи перука като на Елза. Майката обяснявала колко грешна е идеята, че принцесите трябва да имат дълги руси коси, показвала на детенцето фотошопнати версии на Елза с тъмна къса коса, момиченцето се разстроило, та накрая решили да ѝ дадат перука...
И после се почнал спорът какво ще облече детето за Хелоуин догодина. Малката още настоявала за Моана, майка ѝ решила, че това е гавра с културата, предложила да носи осъвременени дрехи на Моана, тип какво би облякла героинята днес. Момиченцето искало да си е точно като Моана и майката обещала да проведе проучване доколко точно е расистко желанието ѝ. Накрая на момичето му писнало и попитало може ли догодина да се облече като Мики Маус. Майката много се зарадвала на това чудесно предложение.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Фактът, че не са я насрали масово в коментарите е по-тъжен и от самата ситуация.
бтв уебкафе в 2017 лел
също не ми се отваря заради 15-те адблока, а да кликам около 3 пъти допълнително, за да видя тъпанарски излияния ми се струва като твърде голямо усилие
бтв уебкафе в 2017 лел

също не ми се отваря заради 15-те адблока, а да кликам около 3 пъти допълнително, за да видя тъпанарски излияния ми се струва като твърде голямо усилие
Колко много wokeness имаше в тоя родителски пост. 

Този сайт raceconscious.org, дето се вика, a gift that keeps on giving:
Някой ще ме светне ли защо пишат Black и White с главни букви, това ли е новата мода в правописа сред просветените?
Иначе за костюмите на Хелоъин, това е тотален фарс. Подозирам, че по аналогия с протестите срещу костюмите на индиански вождове, които имали не знам си какво си религиозно значение (макар, че аз подозирам, че на голяма част от самите индианци им е все едно дали бледоликите ще ги носят или не), някои PC гении са решили, че всякакви костюми на хора от други раси са обидни. Мен ако питате и това с религиозното значение е тъпотия, защото ако се облечеш като поп или монахиня никой копче няма да ти каже, ама хайде поне в случая с индианците доколкото знам, наистина много от тях се обиждат, за разлика от костюмите на Моана, гейши, самураи и т.н., където "обидените" май са предимно от бели по-бели.
We also role-play situations of racism and White supremacy targeting her friends. For example, I pretend to be a child who is preventing a Black child from playing with the group because they are Black. My daughter practices ways she could stand up for her friend. I play the role of the “bully,” justify the exclusion, and then up the personal cost to her for standing up to me. We practice different strategies until she feels confident. This exercise makes her uncomfortable…I am glad it makes her uncomfortable. I hope that when she is faced with racism she will have the skills to function in her discomfort; she will know what to do
My daughter turned four a few months ago and we have recently begun talking about this country’s racial history in more specific terms. We have been using the book “Heart and Soul: The Story of America and African Americans” which I love but have realized is bit too advanced for her. We have only made it as far as the first few sections, which focus primarily on slavery.
The history of slavery has made quite an impression on my daughter. A month ago we visited our pediatrician, who is from Ghana. As soon as the doctor walked in, my daughter proceeded to tell her all about slavery.
“White people stole Black people from their homes, and it was a very terrible thing,” she reported.
Някой ще ме светне ли защо пишат Black и White с главни букви, това ли е новата мода в правописа сред просветените?
Иначе за костюмите на Хелоъин, това е тотален фарс. Подозирам, че по аналогия с протестите срещу костюмите на индиански вождове, които имали не знам си какво си религиозно значение (макар, че аз подозирам, че на голяма част от самите индианци им е все едно дали бледоликите ще ги носят или не), някои PC гении са решили, че всякакви костюми на хора от други раси са обидни. Мен ако питате и това с религиозното значение е тъпотия, защото ако се облечеш като поп или монахиня никой копче няма да ти каже, ама хайде поне в случая с индианците доколкото знам, наистина много от тях се обиждат, за разлика от костюмите на Моана, гейши, самураи и т.н., където "обидените" май са предимно от бели по-бели.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Тъпото е, че граница реално има. Индианските headdresses са религиозен и културен символ на цивилизация, буквално изтребена от "бледоликите". Достатъчно сред тях са сигнализирали, че тези костюми са обидни и според мен е тотално ок да не се носят. Blackface е отвратително и до ден днешен разни фратуляги продължават да го правят на Хелоуийн.
Но тия глупости от блога само дават амуниции на Майло и Драгъна да се подиграват с цялата концепция за racial sensitivity, щото са пълен гарбидж и са си тотално за подигравка. Не схващам защо хората, които искат да са чувствителни към тия работи, не са в състояние да му намират мярката...
Но тия глупости от блога само дават амуниции на Майло и Драгъна да се подиграват с цялата концепция за racial sensitivity, щото са пълен гарбидж и са си тотално за подигравка. Не схващам защо хората, които искат да са чувствителни към тия работи, не са в състояние да му намират мярката...
Тъпо, че коментарите под публикацията за Елза и Моана са забранени и сега няма как да всея смут в душата на мамито, като я светна, че Елза всъщност е чернокожа африканска албиноска, спасена като бебе от краля и кралицата от търговци на роби и възпирането на някой да се маскира като нея дава допълнителна сила в ръцете на извергите, които дискриминират албиносите в Африка по начини, недопустими за едно съвременно цивилизовано общество.
Аз headdress на Хелоуин не съм.виждала, главно rich white junkies ги носят по оная абоминацийка Коачела и е доста неприятно да.
Помня преди години като беше кризата в Гърция неква мацка американка искаше да се облече като Атина и я нападнаха как тва било cultural appropriation и гавра с гърците. Щото на фалирала държава най-гечия плоблем й е костюма на една колежанка, да.
Но горкото дете.
Помня преди години като беше кризата в Гърция неква мацка американка искаше да се облече като Атина и я нападнаха как тва било cultural appropriation и гавра с гърците. Щото на фалирала държава най-гечия плоблем й е костюма на една колежанка, да.
Но горкото дете.
- Moridin
- Global Moderator
https://www.spectator.co.uk/2017/11/the ... ex-at-all/If we are to enter this strange new puritanical era, then at least let us not enter it silently. Allow it to be admitted that many women as well as men are happy to use their looks and wiles when these work to their advantage. It is not always victim-blaming, but a mere statement of fact that attractive people attract unusual amounts of attention and that not all find this a disadvantage. Actors and models of both sexes — as much as parliamentary assistants — know this and so does everybody else. And unless we decide that only a super-class of beautiful people are allowed to seek sex, we should accept that people in the lower to middling ranges of attractiveness should be allowed the odd punt too.
This is it. Ground zero.