Поредната глупост на старчоците - групово самоубийство. Не е изненада, но местните пазители на реда са на тяхна страна, въпреки че уж са млади и по логиката на шоуто нетъпи и още имат повече информация за ситуацията от останалото население. Шефът им действа доста странно.
На бунтовниците, както бяха единствените относително рационални хора, внезапно престана да им пука и решиха да се оставят да бъдат издавени.

Главният герой е в емоционална дупка, но сякаш всички жени на острова се опитват да го изкарат от нея и да му обяснят, че той е протагонистът тук.

В края на епизода нашите хора откриха Дейви Джоунс в машинното отделение на Кита.

Целият хаос от глупости, които се случиха в епизода ме убеди окончателно, че това не е шоу за мен и няма начин да се превърне в нещо по-различно.
Дроп.
UQ Holder!: Mahou Sensei Negima! 2 ep. 5 - стандартен шонен шит и дори сеютата не се напрягат много. Претупано е дори най-качественото нещо в мангата - екшънът. Е, все пак вкараха една-две от добрите тупалки.
Някак имам различен спомен, за причината лошковците да затрият бедняшкия квартал - просто искаха да освободят земята на шефовете си от клошарите, а тук в анимето докараха някакви политически причини.
Още в мангата изгасяването на пожара вече се беше случило докато траеше боя, а тук беше в последната секунда за по-голям драматизъм.
Mobile Suit Zeta Gundam ep. 38-40 - Камий се снабди със сестра...каквато никога не е имал, но я качи на борда на Аргама без да му мисли много-много. Останалите герои също се държат все едно са на пикник, а не се води война. Драмата на Рокуа е смесица от комизъм и досада. Лошковците са занимават с пълни глупости - Хаман и Минева също са на излет, а Титаните гърмят с гигантското си оръжие по неутрални колонии, вместо по враговете си. Тук имаха шанс да затрият Аргама и дори казаха, че ще направят това, но направиха друго.

В някои аспекти този сезон е по-инфантилен дори от предишния, а уж бил мрачен.
Има и някои интересни моменти, примерно изясниха за какво служат тези по-малките цилиндри, които орбитират около колониите - там се оранжериите.