Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Ок, значи технически не е treason. Но си остава съмнението за корупция и това чии интереси ще защитава тая президентска администрация. Отделно, ако всичко беше окей, закво са всичките тея лъжи?
Човек, пичът уволни директора на ФБР защото онзи отказа да дропне разследването! Колко по-очевидно искаш да е, че е виновен?
А бтв обещанието на икономически и други услуги, вдигане на ембаргота, изтърбушването на департаменти и прочее стъф, който директно вреди на САЩ - неща, които американското правителство иначе никога не би допуснало - това Е treason.
Смисъл, в момента State Department е черупка. Половината сериозни дипломати бяха извикани обратно и уволнени или принудени да напуснат. И не с цел да се назначат нови - позициите им са празни. Кой мислиш печели най-много от липсата на дипломатическо присъствие на САЩ?
А бтв обещанието на икономически и други услуги, вдигане на ембаргота, изтърбушването на департаменти и прочее стъф, който директно вреди на САЩ - неща, които американското правителство иначе никога не би допуснало - това Е treason.
Смисъл, в момента State Department е черупка. Половината сериозни дипломати бяха извикани обратно и уволнени или принудени да напуснат. И не с цел да се назначат нови - позициите им са празни. Кой мислиш печели най-много от липсата на дипломатическо присъствие на САЩ?
And you can't dance with a devil on your back...
- Moridin
- Global Moderator
Абе как точно стана това с данъчната реформа бтв? Дори в пробитата България няма никакъв шанс да се гласува текст, който не е минал поне седмица четене?
This is it. Ground zero.
Стана, точно защото всички са толкова загрижени има или няма treason, дали руснаците са "хакнали" изборите, БТВ купуването на реклами разбира се не е хак и влиянието на руснаците е основно заради ниския среден интелект на средния ТВ зрител и интернет потребител (и от двте партии) и защото преекспонирането на fake news phenomenon доведе до пълно недоверие именно на тия баш средни хорица към всяка новина, та повечето дори не можеш да ги убедиш, че този закон им го нахлузва яко, защото ония по ТВ и нета лъжат. И защото ГОП са много добри в едно нещо - печелене на избори, а ДЕМ са много добри в риториката и самосъжалението. ГОП си разместиха регионите така че да печелят, имат си нужните мнозинства и са почти сигурни че ще намерят начин да спечелят отново каквото и да правят с избирателите си. Те, така се печели.
По-забавно ще е да се види дали след цялото мрънкане на ДЕМ, които иначе не се промениха ни на йота от 2016 ще успеят да постигнат нещо на междинните избори 2018. Че като гледам май само ще се успокояват с няколкото дребни победи тук и там на извънредни избори и накрая пак ще гризнат дръвцето като се стигне до сериозната част. Вече не знам дали да съм ужасена от тази перспектива и да се радвам че САЩ яко влизат в тотално световно нищожество на международния политически фронт. Проблемът е, че ще са нищожество с ядрени сили и президент с интелекта на силно увреден червей. Просто circus еt panem отвсякъде.
По-забавно ще е да се види дали след цялото мрънкане на ДЕМ, които иначе не се промениха ни на йота от 2016 ще успеят да постигнат нещо на междинните избори 2018. Че като гледам май само ще се успокояват с няколкото дребни победи тук и там на извънредни избори и накрая пак ще гризнат дръвцето като се стигне до сериозната част. Вече не знам дали да съм ужасена от тази перспектива и да се радвам че САЩ яко влизат в тотално световно нищожество на международния политически фронт. Проблемът е, че ще са нищожество с ядрени сили и президент с интелекта на силно увреден червей. Просто circus еt panem отвсякъде.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Алексис е в грешка. Постигнаха го поради факта, че в момента имат супер мнозинство и ако всички до един гласуват по party line, демократите са безсилни. И в конкретния случай бяха толкова силно притиснати от донорите си, че дори страхът от това да си изгубят стола не ги спря.
- Moridin
- Global Moderator
И двамата грешите или пък не разбирате въпроса. Не е чудно как са добили толкова гласове и са го прокарали. Чудно е защо няма процедура, която да изисва поне една седмица между ФИНАЛНОТО предложение и ГЛАСУВАНЕТО. Това изглежда абсурдно.
This is it. Ground zero.
Теоретично има процедури, но всичко в Америкаима вратичка за заобикаляне. Но тази версия е различна от прокараната в House of Representatives, т.е. сега трябва да я върнат там за гласуване и потенциално още веднъж в сената.
- Moridin
- Global Moderator
Тва не звучи вярно, да има вратички за всичко.
This is it. Ground zero.
Ако последните няколко години са ме научили на нещо, то е че американската система разчита основно на чувството на срам у политиците си, за да функционира. Алекс е права за едно нещо и това е неспсобността на демократите да са безскрупулни като републиканците.
Правилата на Сената са тотална бърканица и от доста години насам и двете партии използват всевъзможни трикове да ги заобикалят, когато имат мнозинство. Което не е винаги лошо, защото ако не се заобикаляха идиотски антични правила като филибустера, нищо нямаше да могат да приемат в тази институция в последните 15 години. 

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- Dr. Horrible
- Forsaken
На мен, като изключително страничен наблюдател, ми се струва, че гражданите/медиите на САЩ доста губят от това, че непрекъснато се взират във вражеските действия на Русия, вместо да обърнат внимание на вътрешните си проблеми. Все някога американците трябва да разберат, че дори Русия да е "зла империя", това НЕ изчиства помиите от собствените им политици, бизнесмени и имащи власт върхушки. Че собствените им милиардери и акционери в големи корпорации тотално се гаврят със служителите на въпросните корпорации и ги заробват... не заради Русия, а заради собствената си алчност и ламтеж. И разполагат със система, която легално им дава право да спонсорират колкото си щат политици, така че да се приемат закони, затвърждаващи това икономическо заробване.
И без да съм нечий защитник, не мисля, че когато вражеските действия на Русия се състоят в пускане на фалшиви новини в туитър и фейсбук, а вражеските действия на САЩ се състоят в разполагане на военни бази и провеждане на военни обучения в Украйна (съседка на Русия), то САЩ може да претендира за някаква морална висота. В последните 20 години САЩ постоянно затяга военния обръч около границите на Русия, докато междувременно американските милиардери могат без проблем да подсигурят интересите си чрез дарения и в двата лагера на разбитата двупартийна система.
И изобщо, мисля, че средният американски гражданин би постигнал много, ако мине една крачка отвъд въпроса "Какво прави Русия за да дестабилизира моята държава?" и си зададе въпросите "Какво правят собствените ми управляващи, за да дестабилизират моята държава?" и "Как политическата система в страната ми позволява дестабилизирането на моята държава?" И може би, може би, ако в някой далечен ден настанат времена на вътрешна стабилност, гражданите на САЩ ще могат да обърнат внимание на механизмите, по които политиците им дестабилизарат други държави. Избирането на Тръмп би могло да доведе до критическа мисъл и би могло да помогне на хората да осъзнаят колко дупки и пробойни има в системата. Но ако всичко остане на ниво "Русия ни прави лошо!", то проблемите само ще се задълбочават.
И без да съм нечий защитник, не мисля, че когато вражеските действия на Русия се състоят в пускане на фалшиви новини в туитър и фейсбук, а вражеските действия на САЩ се състоят в разполагане на военни бази и провеждане на военни обучения в Украйна (съседка на Русия), то САЩ може да претендира за някаква морална висота. В последните 20 години САЩ постоянно затяга военния обръч около границите на Русия, докато междувременно американските милиардери могат без проблем да подсигурят интересите си чрез дарения и в двата лагера на разбитата двупартийна система.
И изобщо, мисля, че средният американски гражданин би постигнал много, ако мине една крачка отвъд въпроса "Какво прави Русия за да дестабилизира моята държава?" и си зададе въпросите "Какво правят собствените ми управляващи, за да дестабилизират моята държава?" и "Как политическата система в страната ми позволява дестабилизирането на моята държава?" И може би, може би, ако в някой далечен ден настанат времена на вътрешна стабилност, гражданите на САЩ ще могат да обърнат внимание на механизмите, по които политиците им дестабилизарат други държави. Избирането на Тръмп би могло да доведе до критическа мисъл и би могло да помогне на хората да осъзнаят колко дупки и пробойни има в системата. Но ако всичко остане на ниво "Русия ни прави лошо!", то проблемите само ще се задълбочават.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Remember that one time when Russia just annexed another country last year?
И не знам толкова ли е невъобразимо да има достатъчно фракции и движения в Америка, че като цялостна структура държавата да е способна да фокусира внимание върху цели ДВЕ неща? Русия е наболял проблем, на който се обръща голямо внимание. Има и други наболели проблеми, на които се обръща голямо внимание, споко. Никой не спи в момента с новия данъчен закон.
И не знам толкова ли е невъобразимо да има достатъчно фракции и движения в Америка, че като цялостна структура държавата да е способна да фокусира внимание върху цели ДВЕ неща? Русия е наболял проблем, на който се обръща голямо внимание. Има и други наболели проблеми, на които се обръща голямо внимание, споко. Никой не спи в момента с новия данъчен закон.
Крим е държава? Откога това? Щом аз, човек, който мрази руснаците и в червата, смятам шумотевицата около "Русия се меси в изборите ни!!!1" за смешен плач, какво да кажат по-неутралните? Платили били за реклами, търсели компромати и не знам си какво. Много важно. Големите демократи Щатите правят и това и далеч по-груби намеси в суверенитета на чужди държави постоянно, ама наистина постоянно. Колкото и да не ми се ще на някои индивиди и партии, не Путин избра Тръмп, а собственият им скудоумен електорат. Ако ще марсианците да са му помагали, такъв индивид не трябва и да има и зачатък на шанс да спечели избори ако гласоподавателите имат капка здрав разум в главите. Много милиони от тях явно нямат, това е проблемът, на който трябва да се концентрират. И да импийчнат Тръмп, какво ще стане, все едно Пенс и компания са много повече цвете за мирисане.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
- Moridin
- Global Moderator
Ако осъдят част от републиканците в high treason, супер. Просто не го виждам как да се случи, тъй като наистина каквато и намеса да има русия в американските избори, пак минава през тъпотията на избирателя да вярва на руска пропаганда 

This is it. Ground zero.