Предизборни чикии - волейбол и кастрация на природозащитници
Moderator: Moridin
Съгласен съм. Сори, кучето с нищо не е по-специално от плъха или невестулката, че да заслужава ТОЛКОВА специално отношение. Градът не е място за диви животни (каквито повечето бездомни кучета, сори, но са). И помиарите наистина паразитират върху нас, при това с опасни последици. Както казах, нямам садистични мераци за унищожаването им, искам просто да ги няма по улиците.
And you can't dance with a devil on your back...
Ох, нямаше ли вече такава тема? Абсолютно съм убедена, че имаше. Дори си спомням изказванията в нея. Ако греша, значи изживявам твърде любопитна форма на дежа ву:(
Добре де, ако ше тръгваме по тоя начин, помиярите верно нямат място в града, но и градовете по тая логика нямат място в дивите площи, върху които са били създадени. Аз по-скоро бих кастрирала с чаена лъжичка тея урунгели, които са отговорни за нарояването на въпросните помияри (тези кучета не са заченати непорочно все пак
), отколкото да изтребя кучетата. И все пак, твърдя убедено, че кучето/котето/домашното животно наистина няма нищо общо с плъха или прочие канална измет
Като ще се вземат мерки, нека да не са половинчати, моля! Защото едно масово изтребление на кучетата няма да доведе до нищо съществено - просто няма да има кучета една година, след което което ще си се навъдят пак. А ще се навъдят именно заради гореспоменатата паплач, която смята, че е адски бизарно да има скъп самоед, само че да не й е в апартамента, в резултат на което самоедът живее има-няма година затворен на терасата, след което някак бива изритван навън. Или да не е самоед, каквото ще да е. Значи, адски е вредно да се лекува не заболяването, а следствието му. В случая имаме предложение при гноен абцес на зъба да се взема редовно антибиотик и туй то. И какво? Възпалението криво-ляво отминава за известно време, а зъбът е там, още по-болен и чака удобният момент да забере отново. Наложи им на тея кретени една мегаултрахипергигасолидна глоба, пък да видим ще има ли бездомни кучета по улиците! И докато течеше с години и години обсъждането как в София да няма бездомни псета - вместо туй да се беше преминало към кастрацията им - днес проблемът нямаше да е чак толкоз жесток.
Между другото, в София не знам как е, ама във Варна в градинките там дето играят деца и там дето има табелки "забранено за кучета" бледи хора с разфокусиран взор усърдно разхождат домашните си псета. В пясъчника. Под дървото. Пред входа. Във входа дори. Насъскват ги по уличните котки, упоени от мисълта как охраненият им 60 килограмов звяр сдавя една трикилограмова котка с котенцата й. Веят ги без намордници повсеместно. Изобщо дето сварят. Морвето май беше писала, че във вестниците най-често човек чете неща като "добреман нахапа дете" и "ротвайлер почти разкъса стар човек в парка". Даже онова момиче в София, дето стана жертва на глутница, пострада от расов дого аржентино, пуснат да си бяга свободно, ей тъй, за радост на "стопанина". Това не са хора бе, ей! Това са ИЗРОДИ! Истински, може би неосъзнати (то т'ва няма как да се озъснае де, все пак масата ми има доста по-солидни зачатъци на интелект от ТЕЯ), но изначални и на генетично ниво изроди. Непоправими. Те. Трябва. Да. Бъдат. Кастрирани. Без. Упойка. Ей за тея съвсем честно не бих си хабила резачката - щях да ги коля с лист хартия, че да ги боли колкото се може повече.

Добре де, ако ше тръгваме по тоя начин, помиярите верно нямат място в града, но и градовете по тая логика нямат място в дивите площи, върху които са били създадени. Аз по-скоро бих кастрирала с чаена лъжичка тея урунгели, които са отговорни за нарояването на въпросните помияри (тези кучета не са заченати непорочно все пак

Като ще се вземат мерки, нека да не са половинчати, моля! Защото едно масово изтребление на кучетата няма да доведе до нищо съществено - просто няма да има кучета една година, след което което ще си се навъдят пак. А ще се навъдят именно заради гореспоменатата паплач, която смята, че е адски бизарно да има скъп самоед, само че да не й е в апартамента, в резултат на което самоедът живее има-няма година затворен на терасата, след което някак бива изритван навън. Или да не е самоед, каквото ще да е. Значи, адски е вредно да се лекува не заболяването, а следствието му. В случая имаме предложение при гноен абцес на зъба да се взема редовно антибиотик и туй то. И какво? Възпалението криво-ляво отминава за известно време, а зъбът е там, още по-болен и чака удобният момент да забере отново. Наложи им на тея кретени една мегаултрахипергигасолидна глоба, пък да видим ще има ли бездомни кучета по улиците! И докато течеше с години и години обсъждането как в София да няма бездомни псета - вместо туй да се беше преминало към кастрацията им - днес проблемът нямаше да е чак толкоз жесток.
Между другото, в София не знам как е, ама във Варна в градинките там дето играят деца и там дето има табелки "забранено за кучета" бледи хора с разфокусиран взор усърдно разхождат домашните си псета. В пясъчника. Под дървото. Пред входа. Във входа дори. Насъскват ги по уличните котки, упоени от мисълта как охраненият им 60 килограмов звяр сдавя една трикилограмова котка с котенцата й. Веят ги без намордници повсеместно. Изобщо дето сварят. Морвето май беше писала, че във вестниците най-често човек чете неща като "добреман нахапа дете" и "ротвайлер почти разкъса стар човек в парка". Даже онова момиче в София, дето стана жертва на глутница, пострада от расов дого аржентино, пуснат да си бяга свободно, ей тъй, за радост на "стопанина". Това не са хора бе, ей! Това са ИЗРОДИ! Истински, може би неосъзнати (то т'ва няма как да се озъснае де, все пак масата ми има доста по-солидни зачатъци на интелект от ТЕЯ), но изначални и на генетично ниво изроди. Непоправими. Те. Трябва. Да. Бъдат. Кастрирани. Без. Упойка. Ей за тея съвсем честно не бих си хабила резачката - щях да ги коля с лист хартия, че да ги боли колкото се може повече.

Хех, по цитати:
За глобата сме на едно мнение.
Уви, това ще направи твърде нищо за проблема с вече бездомните псета. Но просто тукашните закони не са достатъчно строги, за да има реален контрол над стопаните и въпреки горещото ми желание, за отглеждане на животно все още не се издава специално разрешително след тест дали си годен :/
Мне, грешна логика. Както вече казах, не кучетата или "дивите площи" са доминиращият вид, а АЗ. Оттам нататък като връх на хранителната верига, мое право е да преценявам кое как трябва да бъде. Това чисто теоретично, щото няма много общо със сегашния лаф.Добре де, ако ше тръгваме по тоя начин, помиярите верно нямат място в града, но и градовете по тая логика нямат място в дивите площи, върху които са били създадени.
Уви - човешката простотия е неизкоренима (освен с реално налагани глоби) ДОРИ с кастрация, докато кучешката популация е. Сори. А от чисто биологична гледна точка всите са ми бозайници на мен - от плъха до кенгуруто - и изобщо не ме е еня, че по-голямата част от човечеството по неизвестни причини е приела кучето за с нещо по-заслужило от останалата фауна. Еднакво противно ми е като е на улицата и излъчва враждебност към мен.Аз по-скоро бих кастрирала с чаена лъжичка тея урунгели, които са отговорни за нарояването на въпросните помияри (тези кучета не са заченати непорочно все пак ), отколкото да изтребя кучетата. И все пак, твърдя убедено, че кучето/котето/домашното животно наистина няма нищо общо с плъха или прочие канална измет
Нищо подобно - управление, което е успяло да постигне това, със сигурност няма да му е особено трудно и да контролира нещата оттам насетне. Проблемът е СЕГА, когато има адски много песове. Ако няма, това да не се появят е лесно.Като ще се вземат мерки, нека да не са половинчати, моля! Защото едно масово изтребление на кучетата няма да доведе до нищо съществено - просто няма да има кучета една година, след което което ще си се навъдят пак.
Като им се тръсне глоба от няколко бона, няма да го направят.ще се навъдят именно заради гореспоменатата паплач, която смята, че е адски бизарно да има скъп самоед, само че да не й е в апартамента, в резултат на което самоедът живее има-няма година затворен на терасата, след което някак бива изритван навън. Или да не е самоед, каквото ще да е.
Отново неправилен пример - за да извършиш лечение, трябва първо да дезинфекцираш и обезболиш мястотоЗначи, адски е вредно да се лекува не заболяването, а следствието му. В случая имаме предложение при гноен абцес на зъба да се взема редовно антибиотик и туй то. И какво? Възпалението криво-ляво отминава за известно време, а зъбът е там, още по-болен и чака удобният момент да забере отново. Наложи им на тея кретени една мегаултрахипергигасолидна глоба, пък да видим ще има ли бездомни кучета по улиците! И докато течеше с години и години обсъждането как в София да няма бездомни псета - вместо туй да се беше преминало към кастрацията им - днес проблемът нямаше да е чак толкоз жесток.

Съгласен изцялоМежду другото, в София не знам как е, ама във Варна в градинките там дето играят деца и там дето има табелки "забранено за кучета" бледи хора с разфокусиран взор усърдно разхождат домашните си псета. В пясъчника. Под дървото. Пред входа. Във входа дори. Насъскват ги по уличните котки, упоени от мисълта как охраненият им 60 килограмов звяр сдавя една трикилограмова котка с котенцата й. Веят ги без намордници повсеместно. Изобщо дето сварят. Морвето май беше писала, че във вестниците най-често човек чете неща като "добреман нахапа дете" и "ротвайлер почти разкъса стар човек в парка". Даже онова момиче в София, дето стана жертва на глутница, пострада от расов дого аржентино, пуснат да си бяга свободно, ей тъй, за радост на "стопанина". Това не са хора бе, ей! Това са ИЗРОДИ! Истински, може би неосъзнати (то т'ва няма как да се озъснае де, все пак масата ми има доста по-солидни зачатъци на интелект от ТЕЯ), но изначални и на генетично ниво изроди. Непоправими. Те. Трябва. Да. Бъдат. Кастрирани. Без. Упойка. Ей за тея съвсем честно не бих си хабила резачката - щях да ги коля с лист хартия, че да ги боли колкото се може повече.

And you can't dance with a devil on your back...
Аз бяхMarfa wrote: Морвето май беше писала, че във вестниците най-често човек чете неща като "добреман нахапа дете" и "ротвайлер почти разкъса стар човек в парка".

А иначе - е, Рол, не си само ти върхът на хр верига, има още бая, които не са съвсем съгласни с теб

а плъховете, забелязва се, са много трудни за избиване, та вече не се и стараем много.. а ако целият град се вдигне да избива плъховете, вервай, ще се намерят и защитници на плъховете (освен ако не стане като в приказката.. но тогава ще имаме и свръхпопулация от котки

а Рольо, ти си много краен и бая приказваш, но ако ти дадат я пистолет, я нож, я нещо, с което да действаш и да помогнеш на "нашите деца", любопитно ми е дали би убил с лекотата, с която говориш за убийства, някое малко и невинно кутре...

shadow dance nikoga ne luje
E, ако трябва да избираш между животното и детенцето ти, разбира се, че няма да се колебае, аз не знам кой би? Освен ако не се поколебае от първоначално стъписване, шок или нещо подобно, просто обичайното зацикляне...
. Иначе, да, Рольо е леко краен, ако и позицията му да е разбираема, просто трябва да се намери възможно най-доброто решение, така че всички да останат сравнително доволни и все пак хората да са приоритет. Хич не е лесно обаче...
А крайните кучезащитници и мен ми лазят по нервите... :/
Едит: Сайбериън, а аз си мислех, че е Сеф?

А крайните кучезащитници и мен ми лазят по нервите... :/
Едит: Сайбериън, а аз си мислех, че е Сеф?

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Не знам за Рол, но аз смятам, че няма да имам особени проблеми, ако не броим това, че вероятно няма да уцеля поради несръчност. Но аз съм си върл кучемразец по принцип, и най-вече на помиярската паплач..но ако ти дадат я пистолет, я нож, я нещо, с което да действаш и да помогнеш на "нашите деца", любопитно ми е дали би убил с лекотата, с която говориш за убийства, някое малко и невинно кутре...
Не че ми пука особено и за "нашите деца", важното е, че на мен ми пречат помиярите, колкото и безкрайно егоистично да звучи...

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
моля моля
бъди точен докрай с цитата
при ножа особено целене не се изисква...
а това, че сте садисти на думи, видяло се е
тебе не те знам, но не мисля, че Рольо би убил кученце (освен ако някоя врачка не му предскаже: "Това кутре след пет години ще ухапе нероденото ти дете"
)
бъди точен докрай с цитата
при ножа особено целене не се изисква...
а това, че сте садисти на думи, видяло се е

тебе не те знам, но не мисля, че Рольо би убил кученце (освен ако някоя врачка не му предскаже: "Това кутре след пет години ще ухапе нероденото ти дете"

shadow dance nikoga ne luje

Сега след като ми разясни първоначалната постановка и че съм я схванала погрешно, нека ти отговоря пак - разбира се, че никой от нас не би убил (поне съм сигурна) животно просто така профилактично. Най-малкото убийци не сме. Така че, споко, кученцето ще си се търкаля пухесто и бълхясало живо

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- Moridin
- Global Moderator
Не на евтиното Ницшеанство и пошъл Дарвинизъм!!! Къде са духовните ценности и единението с природата? Нали сме хора именно защото сме с нещо неестествено добри
Факт 1 -> бездомните кучета по улиците са дело на хората. Какво излиза - реално сме изхвърлили кучетата си навън, за да ги избием след няколко поколения. Малко кофти към тях. "Те са просто кучета" - well, so what, кой е този, който определя кой тука струва да му се пази живота и кой не струва? Хората, щото в тях е ножът, и в тях е хлябът? Еми това ни приравнява със злобните помияри, които тичали по деца само щото могат, а децата им се плашат. Sucker, mm..
Факт 2 -> мнозинството помияри са безкрайно безопасни. Нека всеки с ръка на сърцето си каже колко пъти е минавал покрай помияри и колко пъти му се е случвало нещо и да направи една статистика и да си напише тук дали процентът на инцидентност надминава един. Тоест, понеже Чикатило е убиец, цяла Русия генерално просто заслужава да мине под ножа simply for the virtue of sharing his race? Get fucking real.
Факт 3 -> кучетата разнасят зарази, дължащи се отново на доста слабата поддръжка на заразените материали от страна на хората, дори обикновените кофи за боклук. При това не бих казал, че са известни случаи на каквито и да е епидемии, предизвикани от кучета, не и докато аз съм бил жив. (факт 3 е courtesy of Killua
)
Факт 4 -> кучетата са проблем. Ок - много са и наистина може и да са опасни дори да е инцидентно - защо да позволяваме инциденти? Само дето да се твърди, че поради тая причина очевидното решение е да избием всички, е просто тъпо. Все още сме достатъчно по-развити от кучета, че да можем да се справим с тях и по - аха, ще го кажа - хуманни начини. Хуманен е начин, по който действа човешкото същество в съответствие с основните норми на човешкото общество, а не начин, по който се действа спрямо хора само и единствено. Какви да са? Ами не знам някой от нас да е сертифициран еколог, че да каже кое е най-препоръчително и да, има го проблемът с това колко пари гълта, но знаейки, че доста градове по света нямат проблеми с кучета, без да са извършвали масови геноциди, сигурно ИМА начин, а?

Факт 1 -> бездомните кучета по улиците са дело на хората. Какво излиза - реално сме изхвърлили кучетата си навън, за да ги избием след няколко поколения. Малко кофти към тях. "Те са просто кучета" - well, so what, кой е този, който определя кой тука струва да му се пази живота и кой не струва? Хората, щото в тях е ножът, и в тях е хлябът? Еми това ни приравнява със злобните помияри, които тичали по деца само щото могат, а децата им се плашат. Sucker, mm..
Факт 2 -> мнозинството помияри са безкрайно безопасни. Нека всеки с ръка на сърцето си каже колко пъти е минавал покрай помияри и колко пъти му се е случвало нещо и да направи една статистика и да си напише тук дали процентът на инцидентност надминава един. Тоест, понеже Чикатило е убиец, цяла Русия генерално просто заслужава да мине под ножа simply for the virtue of sharing his race? Get fucking real.
Факт 3 -> кучетата разнасят зарази, дължащи се отново на доста слабата поддръжка на заразените материали от страна на хората, дори обикновените кофи за боклук. При това не бих казал, че са известни случаи на каквито и да е епидемии, предизвикани от кучета, не и докато аз съм бил жив. (факт 3 е courtesy of Killua

Факт 4 -> кучетата са проблем. Ок - много са и наистина може и да са опасни дори да е инцидентно - защо да позволяваме инциденти? Само дето да се твърди, че поради тая причина очевидното решение е да избием всички, е просто тъпо. Все още сме достатъчно по-развити от кучета, че да можем да се справим с тях и по - аха, ще го кажа - хуманни начини. Хуманен е начин, по който действа човешкото същество в съответствие с основните норми на човешкото общество, а не начин, по който се действа спрямо хора само и единствено. Какви да са? Ами не знам някой от нас да е сертифициран еколог, че да каже кое е най-препоръчително и да, има го проблемът с това колко пари гълта, но знаейки, че доста градове по света нямат проблеми с кучета, без да са извършвали масови геноциди, сигурно ИМА начин, а?
Last edited by Moridin on Fri Oct 21, 2005 12:24 am, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.