За и против абортите

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 23, 2005 3:23 pm

Killua wrote:Но както всичко си е до личен избор, така аз за себе си съм против аборта :) Така де, разните там твърдения, че ще провалиш живота си и живота на детето, ако не си готов за такава стъпка, ако нямаш пари и тн за мен са пълни глупости... Човек никога не знае какво ще се случи и затова си струва да се опита :) Пък и това си е един живот, ако и до втория месец да не е напълно развит.. аз самата съм щяла да бъда абортирана, ако са ме сбарали по-рано, та много се радвам, че все пак ме има :wink: (и ситуацията е била познатата - бедни студенти с малко бебе - сестра ми, само аз съм липсвала :P )
Наивно и елементарно, съжалявам. Животът ти все още изобщо не ти принадлежи и не си го движиш сама, че да можеш толкова самоуверено да отхвърляш "разните там твърдения" като "пълни глупости". Когато трябва сама да плащаш за храната си, за жилището си и изобщо за цялото си съществуване, а съответно и да печелиш нужните за целта пари, тогава ще видиш дали са "глупости", или не.
And you can't dance with a devil on your back...

Killua
Ascendent

Post by Killua » Sun Oct 23, 2005 3:32 pm

ех, казах, че за мен са пълни глупости, специално го едитнах, за да не се заядеш за това :P
а и ти нали знаеш за какво иде реч, затова говориш като специалист, познал всички житейски драми :)
малко от тук обадилите се наистина са минали през подобна ситуация (май някаква майка писа)
И ти пък ще определяш мнението ми за наивно и елементарно.. Това е моята гледна точка, изобщо съм далеч от мисълта да се забранява аборт и прочее, че да се заяждаш, така аз виждам нещата :) Според мен човек трябва наистина да знае за какво говори, преди да определя чуждите мнения за "наивни и елементарни". Това "съжалявам" - нямаше нужда от него, така и така не си личи да съжаляаш за каквото и да било :roll:
като цяло днес не съм в настроение да приемам обичайния ти рязък тон спокойно и с усмивка...
shadow dance nikoga ne luje

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 23, 2005 3:51 pm

Не те и карам да го правиш. Но както е хубаво да си наясно с нещата, преди да определиш нещо за наивно и елементарно, не е зле същото да важи и за това кое са "пълни глупости". И може би беше хубаво да прочетеш темата все пак, току виж пък някой писал и нещо смислено вътре...
And you can't dance with a devil on your back...

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Sun Oct 23, 2005 4:32 pm

От една страна съм съгласен с Килуа, че "разните там твърдения са пълни глупости" - все пак има родители, които ще помагат, има и баща, който евентуално ще се заангажира (или по-скоро неговите родители). И като се замисля всъщност, че родителите ми са били студенти, когато съм се родил... Явно преди двадесетина години разбиранията са били малко по-различни.
Та, принципно си струва да се опита, но направиш ли го, после нямаш право да се оплакваш колко ти е тежко и как някой ти е причинил това или онова. Остава въпросът какво ще му е на детето, нали, но то и в двата случая няма "право на мнение".
Като цяло и в двата случая съществува немалък риск - и при един аборт, и при задържане на детето.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

sage01
Adept

Post by sage01 » Sun Oct 23, 2005 9:23 pm

според мен абортът е последното решение...човек ако не иска дете на даден етап е длъжен да се погрижи/погрижат :)) до аборт трябва да се опира рядко,е моето мнение...ако си сгафил, справяй се навреме...пък и по-добре аборт,отколкото мъки и дом за осиновяване..и след 20 години - миличкото ми ,къде ли е сега....
I think fish is nice, but then I think that rain is wet, so who am I to judge?

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sun Oct 23, 2005 11:12 pm

Доста деца от домове за сираци познавам, които може би нямаше да съществуват ако някой се беше сетил за аборт на време. И все пак мисля, че е по- добре, че ги има. В смисъл- пълноценни личности са, макар че има и такива, които не са...
....
Честно да ви кажа измързя ме да изчета всичко писано дотук. Но моето мнение в противовес с казаното горе е за абортите. Рол е прав, че един момент на невнимание не трябва да става причина за проваляне на цял живот....
Колкото до хипотетичното убийство на нероденото дете. Ами то не е родено още и по никакъв начин не е осъзнат индивид, така че не мисля, че става дума за каквото и да е убийство....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image