Сиреч е съвсем като първи сезон?
Westworld (2016) - СПОЙЛЕРИ!
Re: Westworld (2016) - СПОЙЛЕРИ!
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Според мен в новия сезон имаме прекалено голямо количество Долорес и почти никакво който и да е друг. А за мен Долорес е най-скучният герой в който и да е сериал, който някога съм гледала! Не знам защо, но е така и имам чувството, че актрисата хич не помага.
Първият епизод беше обещаващ, но следващите досега са много нефокусирани сякаш в това, какво ни разказват (с изключение на небалансирания фокус върху Долорес), или просто за мен не работи. Май няма да се гледа повече.. може би още един епизод
Първият епизод беше обещаващ, но следващите досега са много нефокусирани сякаш в това, какво ни разказват (с изключение на небалансирания фокус върху Долорес), или просто за мен не работи. Май няма да се гледа повече.. може би още един епизод
Мда, много слаб финал, но имаше няколко добри епизода.
- Spoiler: show
shadow dance nikoga ne luje
На мен Бернард ми беше от по-интересните, ама може да е просто понеже ми харесва как го играе актьорът Уилям от друга страна.. Разбра ли се Форд дали наистина беше приготвил нещо за Уилям, или просто се гавреше с него? И в двата случая не ми се предложи нещо, което да ми е интересно.
Ох, Бернар с неговия леко телешки поглед цял сезон, не знам, не знам...
Не мисля, че се разбра за Уилям и Форд, пък тоя финал съвсем ни хвърли в тъча.
Не мисля, че се разбра за Уилям и Форд, пък тоя финал съвсем ни хвърли в тъча.
shadow dance nikoga ne luje
- Moridin
- Global Moderator
Тая статия доста точно описва наративните проблеми с това да се фокусираш с такъв хъс върху туист, който е.... почти ирелевантен.
https://www.theringer.com/tv/2018/6/25/ ... orytelling
https://www.theringer.com/tv/2018/6/25/ ... orytelling
This is it. Ground zero.
Ние подхванахме втори сезон и сме изгледали 5 епизода до момента. Тъпее, некфо. Последният епизод беше с някви японци и ми се прищя да си пръсна черепа от малоумната драма на гейшите и Мейв.
Долорес е силно зле и Иванка определено не успява да изиграе ролята на fearsome leader. Оттам, всичко свързано с нея е доста изпортено.
Май дотук само епизода, в който непрекъснато съживяваха дъртия шотландец и в който стана ясно, че с тоя проект търсят безсмъртие, беше добър. Ед Харис продължава да изрива с присъствие, но за момента поне не са му дали материал, с който да работи.
А, да. Появи се дъщеря му, за която ни беше ясно, че му е дъщеря епизоди преди да ни го кажат.
Долорес е силно зле и Иванка определено не успява да изиграе ролята на fearsome leader. Оттам, всичко свързано с нея е доста изпортено.
Май дотук само епизода, в който непрекъснато съживяваха дъртия шотландец и в който стана ясно, че с тоя проект търсят безсмъртие, беше добър. Ед Харис продължава да изрива с присъствие, но за момента поне не са му дали материал, с който да работи.
А, да. Появи се дъщеря му, за която ни беше ясно, че му е дъщеря епизоди преди да ни го кажат.
Втори сезон е абсолютното дъно. В началото всичко се движеше бавно, но все имаше намеци, че *може би* сценаристите имат какво да ни поднесат нататъка. След доста добрия The Riddle of the Sphinx епизод обаче ни сервираха абсурди и предвидими "туистове" епизод след епизод. Частта в Япония беше колкото ненужна (ако я бяха отрязали, буквално нищо нямаше да се промени), толкова и малоумна. След това имаше само един добър епизод (Kiksuya с индианеца). Останалите епизоди бяха до един бавни, лишени от всякаква логика, и натъпкани на макс с изсмукана от пръстите драма, която се влачи до безкрайност с дълбоки паузи, многозначителни погледи и тежки решения. Направо ми беше жал за иначе доста добрите актьори, които се раздадоха до един, но просто нямаха подобаващ материал този път. В края на краищата всичките персонажи бяха дразнещи, дори любимците от първия сезон. Мейв беше напълно опропастена с постоянната драма и след това покрай суперсилите, които й дадоха. Терминаторите около нея присъстваха само за цвят и за разлика от първия сезон нямаха никакви интерестни прояви. Долорес беше още по-неприятна и нито драмичката, нито терминаторските изпълнения й се отдаваха. Бернард гледаше като теле в железница през цялото време и псевдо-дълбоката му история също се провали с мощ. Уилям успя да остане умерено радващ по-дълго от останалите, но и него бързо го съсипаха към края.
Първи сезон беше 9/10
Този е 4/10
Общо 6/10 и толкова ще си остане, защото аз съм дотук с този сериал
Първи сезон беше 9/10
Този е 4/10
Общо 6/10 и толкова ще си остане, защото аз съм дотук с този сериал
Забрави дрезгавите, гъгнещи, астматични монолози. И монолозите на Антъни Хопкинс с цитатчетата на разни литературки в тях.
Westworld Rant за първата половина от сезона. Като ти ги наредят нещата, които ги има just because.. е доста jarring
https://www.youtube.com/watch?v=F0pBbp_eLQg
https://www.youtube.com/watch?v=F0pBbp_eLQg
- Dr. Horrible
- Forsaken
Трейлър на новият сезон!
https://youtu.be/pDJbFA32_QY
Догледа ми се, да ви кажа!
Втори сезон си беше провалче, но беше преди две години, та много не го помня. И съответно в главата ми са останали спомени само за хубавите неща. А Долорес си е яка, Мейв си е яка, така че всичко си е супер! С интерес ще си го гледам
https://youtu.be/pDJbFA32_QY
Догледа ми се, да ви кажа!
Втори сезон си беше провалче, но беше преди две години, та много не го помня. И съответно в главата ми са останали спомени само за хубавите неща. А Долорес си е яка, Мейв си е яка, така че всичко си е супер! С интерес ще си го гледам
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- Moridin
- Global Moderator
Айде почна и новият сезон. Смесени чувства... новият главен е прекалено драматичен, всъщност това може да се каже и за Бернард. Долорес за сметка на това е бая яка и понеже сега бие лоши, а не невинни роботи и хора, още не я мразим както във втори сезон. Много силно стискам палци Мейв да не се появи поне до средата на сезона, но едва ли
Готиното е, че най-сетне разбрахме къде е Westworld
This is it. Ground zero.
Е то къде е се знаеше и преди, бяха споменавани китайски властиMoridin wrote: ↑Tue Mar 17, 2020 8:16 amАйде почна и новият сезон. Смесени чувства... новият главен е прекалено драматичен, всъщност това може да се каже и за Бернард. Долорес за сметка на това е бая яка и понеже сега бие лоши, а не невинни роботи и хора, още не я мразим както във втори сезон. Много силно стискам палци Мейв да не се появи поне до средата на сезона, но едва ли
Иначе твърде разхвърлян беше тоя епизод, по начин който и най-лошите епизоди от втори сезон не бяха. Дори като бозеше втори сезон, пак имаше усещане за посока, тук нямаше такова. Арън Пол е кадърен, ама колкото и да не искам да е така, от видяното до сега май ще играе някаква олекотена версия на Джеси, може би толкова си може. Надявам се да греша. Нишката с него и бойния му другар Kid Cudi ( ) беше толкова очевидна, че не знам на тоя етап в сериал някой дали си е мислил че говори с реален човек. На мен ми е по-интересно кои наистина са тия съзнания, които Долорес взе от парка. В смисъл надявам се да не са рандъмляци просто, макар че то именувани host-ове които да са на нейна страна не останаха. Във всеки случай мисълта ми е по-скоро, че искам да бъдат развити в персонажи, а не да гледаме The Dolores, Bernard, Maeve (and Caleb) Show. След това смаляване на каста от предния сезон, трябва ново разширение и не само откъм някакви като тоя Лиам и персонажа на Венсан Касел, който със сигурност ще е архитектът на тоя алгоритъм.
Встрани от това, приложението което Кейлъб ползваше за да прави дефакто shadowrun-и (сори ма навсякъде ги виждам тия игри ), беше някак... бутафорно за сетинга както е представен. Целия му дизайн и мацката с балаклава която посреща юзърите изглеждат именно като корпоративен продукт, не като нещо пиратско, което ап с такава природа би трябвало да е. Като цяло навлизането в такива води и опити за съвременеене по-често са минус, с някакви изключения като Sillicon Valley и Mr. Robot.
Но, да видим. Има потенциал, надявам се вкарат малко повече метафоричен цвят в сетинга.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata