Като сме тръгнали, The Passion го чакам точно заради твърде помпозния и епичен стил на Мел Гибсън, заради който Смело сърце ми е от любимите филми въпреки историческата недостоверност.
Тук бях писала нещо за The Reckoning, но го затрих, защото го видях в програмата на НВО за март - оказа се предстоящ в малко по-различен смисъл :)
За Троя не знам кой го беше писал, но изрових цитата: "Следващата (реклама) е на "Троя". "Охо! – викам си аз – най-накрая да видя какво толкоз е направил оная ми ти шваба Волфганг с нещо, което му е толкова далечно и непонятно, колкото са ми на мен Октоберфеста и Баден-Беден – а именно гърците." - човекът доста добре е нацелил моите опасения за този филм. Всичко изглежда твърде чудесно, за да е истина. Подозирам, че няма да е хубав - за да е хубав, трябва само да се окаже най-великият епичен филм... Сериозно, представяте ли си да НЕ се олеят в създаването на филм за най- ... всичко, най-великата война, най-красивата жена (ever), емоциите и мотивацията на една толкова далечна култура... В трейлъра нямаше една реплика - това за мен означава, че ще наблягат на екшъна. Хубаво нещо са корабите до хоризонта (наистина първият път поразяват) и тълпите бойци, но...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.