Гледано напоследък...
Moderator: Moridin
Ако само това беше проблемът щеше да е добре, но уви не е така.Elayne wrote:Абе няма я Никол и това в случая може само да ме накара да поклатя съжалително глава.
А като става въпрос за субтитрите - наистина беше малко проблемно да се гледа филма без такива, твърде много чернокожи герои с някакви странни негърски акценти, които доста трудно се разбират.

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
В последните дни наблегнах на нямото кино и останах много доволен:
Steamboat Bill Jr (1928) -много забавна няма комедия с Бъстър Кийтън. Смях се с глас през по-голямата част от времето, Бъстър е неописуемо забавен, скечовете са много идейни, а каскадите, които върши. са абсолютно ненормални, как е оцелял до пенсионна възраст просто не знам...
Der Letzte Mann(1924) - чудесен ням филм, отличаваш се с това, че със само 2 изключения за целия филм няма абсолютно никакви надписи с текст. Въпреки това историята е съвсем разбираема и ясна благодарение на изключително умелата режисура на Фридрих Мурнау и игра на Емил Янингс в главната роля. Филмът е изключително въздействаща емоционално драма, проследяваща падението на човек, който губи престижната си работа, бива преместен на много по-низша длъжност и в резултат губи уважението на всички около него и бива тотално съкрушен. Липсата на говор или надписи съвсем не пречи това да е един от най-увличащите и въздействащи във всяко отношение филми, които съм гледал напоследък.
Steamboat Bill Jr (1928) -много забавна няма комедия с Бъстър Кийтън. Смях се с глас през по-голямата част от времето, Бъстър е неописуемо забавен, скечовете са много идейни, а каскадите, които върши. са абсолютно ненормални, как е оцелял до пенсионна възраст просто не знам...
Der Letzte Mann(1924) - чудесен ням филм, отличаваш се с това, че със само 2 изключения за целия филм няма абсолютно никакви надписи с текст. Въпреки това историята е съвсем разбираема и ясна благодарение на изключително умелата режисура на Фридрих Мурнау и игра на Емил Янингс в главната роля. Филмът е изключително въздействаща емоционално драма, проследяваща падението на човек, който губи престижната си работа, бива преместен на много по-низша длъжност и в резултат губи уважението на всички около него и бива тотално съкрушен. Липсата на говор или надписи съвсем не пречи това да е един от най-увличащите и въздействащи във всяко отношение филми, които съм гледал напоследък.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Pana Papanda Kopanda
Песничката от това старо аниме на Гибли ми се заби в главата и не ще да се отбие
Това аниме се води прототип на Тоторо, не е толкова гениално, колкото филма на Миязаки (Пандата е на Такахата, режисьрът на Светулките), наистина е детско, дори по-детско от Тоторо, но си заслужава един час да му се отдели
То е всъщност в две части от половин час и 40 минутки
http://animenewsnetwork.com/encyclopedi ... php?id=352
а преди малко изгледах и едно друго много красиво, много трогателно аниме - Beyond the clouds, наистина си заслужава, не е нито мудно, нито с недоразвита история, поне аз не усетих такива неща

Песничката от това старо аниме на Гибли ми се заби в главата и не ще да се отбие

http://animenewsnetwork.com/encyclopedi ... php?id=352
а преди малко изгледах и едно друго много красиво, много трогателно аниме - Beyond the clouds, наистина си заслужава, не е нито мудно, нито с недоразвита история, поне аз не усетих такива неща

shadow dance nikoga ne luje
Чудех се къде точно да го напиша това, понеже няма отделна тема за него
, та тази ми се видя най-подходяща.
На вашето внимание:
Whisper of the Heart
(Mimi wo Sumaseba)

Вчера го гледах и реших да споделя на кратко впечатленията си. Филмът е продуциран от studio Ghibli, режисьорът - Yoshifumi Kondou.
Честно да си призная не останах особено доволна. Видя ми се скучноват, нямаше кой знае какъв сюжет или динамика. Филмът се фокусира върху душевното израстване на едно младо момиче, върху ежедневния му живот - неговите занимания, срещи, открития, трепети... Определено има много сладки и топли моменти - песничката, която главната героиня изпява под съпровода на цигулката на Сеиджи и другите музиканти; страшно ми допадна дебелия котарак, който епизодично се появяваше (специално, за да ме израдва с непукизма си
) най-неочаквано и по най-невероятен начин. Но като цяло филмът не държи в напрежение, няма обрати в сюжета или разкрития, той просто представя парче житейска история, с много kawaii финал
.
На дневен ред е 'The cat returns'.

На вашето внимание:
Whisper of the Heart
(Mimi wo Sumaseba)

Вчера го гледах и реших да споделя на кратко впечатленията си. Филмът е продуциран от studio Ghibli, режисьорът - Yoshifumi Kondou.
Честно да си призная не останах особено доволна. Видя ми се скучноват, нямаше кой знае какъв сюжет или динамика. Филмът се фокусира върху душевното израстване на едно младо момиче, върху ежедневния му живот - неговите занимания, срещи, открития, трепети... Определено има много сладки и топли моменти - песничката, която главната героиня изпява под съпровода на цигулката на Сеиджи и другите музиканти; страшно ми допадна дебелия котарак, който епизодично се появяваше (специално, за да ме израдва с непукизма си

На дневен ред е 'The cat returns'.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Сега ще ви представя 1 наистина много хубав филм
Saving Face
реж. Алис Ву
в гл. роли - Мишел Крусиек, Джоан Чен, Лин Чен
За таг лайн на този филм бих определила 1 реплика от него - "Ти си твърде уплашена да погледнеш света в очите ... и да го оставиш да те види влюбена."
Ами това е. Филм за любовта, за ... как да кажа, "различната", "нестандартната" любов и смелостта ни да я покажем, когато ни се случи и толерантността да я приемем, когато я видим у други. Много хубав филм, с лек хумор, и макар да е ситуиран почти изцяло в китайската общност в САЩ, разглежданите от него проблеми са общовалидни.
Гледайте го. Ако пък някой вече го е направил, ще ми бъде много интересно да прочета и други мнения.
imdb
Saving Face
реж. Алис Ву
в гл. роли - Мишел Крусиек, Джоан Чен, Лин Чен
За таг лайн на този филм бих определила 1 реплика от него - "Ти си твърде уплашена да погледнеш света в очите ... и да го оставиш да те види влюбена."
Ами това е. Филм за любовта, за ... как да кажа, "различната", "нестандартната" любов и смелостта ни да я покажем, когато ни се случи и толерантността да я приемем, когато я видим у други. Много хубав филм, с лек хумор, и макар да е ситуиран почти изцяло в китайската общност в САЩ, разглежданите от него проблеми са общовалидни.
Гледайте го. Ако пък някой вече го е направил, ще ми бъде много интересно да прочета и други мнения.
imdb
pulled out
филм, който бих препоръчал е dark water..азиатският вариант разбира се, не римейк ако има
)..невероятно добър хорър/май-не съм много точен с жанровете/, има 2-3 артисти и среден бюджет, но си заслужава определено...гледах го сам вкъщи, късно вечерта и на слушалки....ами ,през последните 20 минути дори на глас повтарях "нека свърши по-бързо"...добър е
за съжаление нямам инфо за линк
(

I think fish is nice, but then I think that rain is wet, so who am I to judge?
http://www.find-bg.com/sage01 wrote:филм, който бих препоръчал е dark water..азиатският вариант разбира се, не римейк ако има)..невероятно добър хорър/май-не съм много точен с жанровете/, има 2-3 артисти и среден бюджет, но си заслужава определено...гледах го сам вкъщи, късно вечерта и на слушалки....ами ,през последните 20 минути дори на глас повтарях "нека свърши по-бързо"...добър е
за съжаление нямам инфо за линк
(
Римейк на Dark Water, разбире се, има, но не ти препоръчвам да го гледаш след оригинала. Що се отнася за оригинала, Honogurai mizu no soko kara, не е лош, макар че през първата половина филмът ми се стори малко тромав и повече ми приличаше на драма, отколкото на психотрилър. Едва, когато започна да се появява Митсуко, започна ... психотрилъра.
Азиатците знаят как да правят такъв вид филми, така, че да плашат наистина, макар в Honogurai mizu no soko kara да има някои заемки от Ringu (образа на Митсуко и особено външния и вид към края на филма). Ако си падаш по хорър&психотрилър, ти препоръчвам Janghwa, Hongryeon (A Tale of Two Sisters), ако още не си го гледал. И бързай, преди американците да са докопали и него за римейк.
Какво не ми хареса в американската версия на Dark Water - ами най-напред това, че са го превърнали във вариант на КрамърvsКрамър с елементи от Dark Water, т.е. наблегнали са на семейната драма, според мен, а появата на Наташа (Митсуко) е само фон. А краят е повече от елементаризиран - всичко е повече от ясно и просто не се налага да се питаш "Ама какво точно стана", защото то си е показано "в прав текст".

Какво не ми хареса в американската версия на Dark Water - ами най-напред това, че са го превърнали във вариант на КрамърvsКрамър с елементи от Dark Water, т.е. наблегнали са на семейната драма, според мен, а появата на Наташа (Митсуко) е само фон. А краят е повече от елементаризиран - всичко е повече от ясно и просто не се налага да се питаш "Ама какво точно стана", защото то си е показано "в прав текст".
pulled out
Мене много ме накефи "Уолъс и Громит: заеколака", филмче за едни пластелиноподобни човечета. Беше леко малоумно, но ми хареса как е направено и пародийността му.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен
Емон Таргариен