Сексистки хроники
Moderator: Moridin
Re: Сексистки хроники
Т.е. жертва на физически тормоз. Щото аз напълно сериозно питах. Ок, значи сега сме на изчакване. Но определено си струва да се отбележи, че първият път, в който някой освен мен (и Амелия, когато се наредят планетите) защитава вярването на жертва, е в защита на бял мъж-милионер. Къде бяхте всички, когато твърденията на Джъси Смолет бяха “твърде нереалистични”? Защо тези на Деп не са?
And you can't dance with a devil on your back...
- The Dragon
- Elder God
Защото е предал видеа и документи на прокоратурата? Защото това са депозирани неща по текущо дело които са изтекли?Roland wrote: ↑Wed Mar 13, 2019 10:55 pmТ.е. жертва на физически тормоз. Щото аз напълно сериозно питах. Ок, значи сега сме на изчакване. Но определено си струва да се отбележи, че първият път, в който някой освен мен (и Амелия, когато се наредят планетите) защитава вярването на жертва, е в защита на бял мъж-милионер. Къде бяхте всички, когато твърденията на Джъси Смолет бяха “твърде нереалистични”? Защо тези на Деп не са?
И защото за разлика от Смолет няма очевидни малоумни неща. И да е изфабрикувано, е по трудно за хващане.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Не е като някой да е ръгнал баш да защитава депиту, повече гледането на нещата по така или иначе начин дразни. Като става дума за такива звездни скандали, освен циганията, хората все пак искат да знаят истината. Това важи за всичко в живота реално. Като истината излезе наяве рационалните хора я приемат. И с оглед на това да дадеш пример със Смолет. е... аре са... 

Тука се копае тунел към Китай, егаси лицемерието, не съм вярвала, че може хора с уж висока интелигентност така да изпаднат. (Към Роланд е коментарът, ако не е ясно. Ордо добре го каза в "Северна Америка".)
Заради обвиненията на Амбър Хърд, Джони Деп беше (и продължава да бъде) публично коментиран и осъждан като бияч на жена, репутацията му пострада много сериозно, кариерата му пострада също, психически със сигурност му се е отразило цялото нещо. Обаче, той е богат! Има милиони, капиталистът неден, какъвто и да е бой ще му е малко!! Освен това е мъж - според статистиката е насилник!!! И е бял!!!! Тука направо няма какво да му се коментира - представител е на подтисническото мнозинство!!!!! Да си мълчи там и да не смее да претендира, че е жертва, видеозаписите и свидетелите нищо не означават!!!!!!
Ето така звучиш.
(Амелия беше добавена в кюпа тука, защото не бях допрочела, но препрочетох и се редактирах.)
Между другото, браво на човека, че действа хладнокръвно, дано я осъди.
Добавено:
Заради обвиненията на Амбър Хърд, Джони Деп беше (и продължава да бъде) публично коментиран и осъждан като бияч на жена, репутацията му пострада много сериозно, кариерата му пострада също, психически със сигурност му се е отразило цялото нещо. Обаче, той е богат! Има милиони, капиталистът неден, какъвто и да е бой ще му е малко!! Освен това е мъж - според статистиката е насилник!!! И е бял!!!! Тука направо няма какво да му се коментира - представител е на подтисническото мнозинство!!!!! Да си мълчи там и да не смее да претендира, че е жертва, видеозаписите и свидетелите нищо не означават!!!!!!
Ето така звучиш.
(Амелия беше добавена в кюпа тука, защото не бях допрочела, но препрочетох и се редактирах.)
Добавено:
Тоест, ти си праведният и моралният в този форум, останалите сме някакви чудовища (а Амелия е особен случай). Не разбирам само защо продължаваш да висиш тук в обществото на тия назадничави, обиждащи всяко твое чувство балканци (както ни наричаш).
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Ъъъ, @Ghibli , не че нещо, но аз в случая изобщо не обвинявам Джони Деп, щото е зъл бял мъж, а твърдя, че трябва да се изчака с истериите и интернетния съд по въпроса, щото нямаме достатъчно инфо и допускам, че е напълно възможно да е жертва, щото ненормални агресивни женки дал господ по тая планета. Отгоре на това намеквам, че в обществото ни имаме проблем с това, че не вярваме на жертвите мъже, въпреки че такива жертви съвсем определено има и заслужават да им се вярва по същия начин, по който се вярва на жените. И изобщо, ква дъ фък е тая реплика към мен в тоя точно случай???
Знам, че съм доста неприятна, но наистина ми се ще да сте разбрали досега, че моята версия на "балансирано мнение" е да сера консистентно и по двата лагера, щото и двата заслужават да бъдат насирани от време на време. Считам, че за сякви прегрешения откъм добрия дискусионен тон може да ме обвините съвсем справедливо, ама поне двоен стандарт се опитвам да не показвам, ебаси.
едит: Лол, видях поправките. Но уорис!
Знам, че съм доста неприятна, но наистина ми се ще да сте разбрали досега, че моята версия на "балансирано мнение" е да сера консистентно и по двата лагера, щото и двата заслужават да бъдат насирани от време на време. Считам, че за сякви прегрешения откъм добрия дискусионен тон може да ме обвините съвсем справедливо, ама поне двоен стандарт се опитвам да не показвам, ебаси.

едит: Лол, видях поправките. Но уорис!
Last edited by Amelia on Wed Mar 13, 2019 11:31 pm, edited 1 time in total.
А бе знам, че няма да стане, отдавна не сме на по пет шеснайсе, ама ако се изтрепете (вербално) ще е забавно
Цъ, Амелия е способна всекиго да закопае, там битката ще е бърза и няма да има много за гледане. А Роланд сега ще каже "вие сте лоши, аз не искам да си говоря с вас" (обаче въпреки това ще продължи старата песен при първия удобен случай).
Никой не защитава вярването на "жертви", преценяваме всеки случай по отделно, а не на принципа "всеки от групата X, който обвини някого е жертва по подразбиране"? Каква радикална идея, а?Roland wrote: ↑Wed Mar 13, 2019 10:55 pmТ.е. жертва на физически тормоз. Щото аз напълно сериозно питах. Ок, значи сега сме на изчакване. Но определено си струва да се отбележи, че първият път, в който някой освен мен (и Амелия, когато се наредят планетите) защитава вярването на жертва, е в защита на бял мъж-милионер. Къде бяхте всички, когато твърденията на Джъси Смолет бяха “твърде нереалистични”? Защо тези на Деп не са?

Друг е въпросът, че всички гадаем, защото никой не е чел документите по случая, да не говорим, че те вероятно не показват цялата картина, затова хич не разбирам хората, в които такива ситуации са милион процента сигурни, че едната страна е виновна. Вместо да викаме "Дано я осъди" дайте да изчакаме да видим кой крив, кой прав.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Аз лично имам мнение за ситуацията и не се срамувам да го кажа - та да, надявам се Амбър Хърд да бъде призната за виновна. Позицията на коментатор в интернет ми дава правото за това. Не съм съдия по делото, че да съм длъжна да спазвам неутралитет.
Не държа на пълен неутралитет, разбира се, но степента на убеденост в поста ти малко ме изненада. Иначе е съвсем нормално човек да взима страна, дори и ако информацията е непълна. Само да не стават комични ситуации като uncancel-ването. 

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
- tigermaster
- Elder God
Хайде стига, аз на Смолет в началото му повярвах - даже, мисля, си го написах в темата. Само че на Джони Деп случаят далеч не е толкова безумен, да не говорим, че от информацията, която имаме, е доста по-добре подкован доказателствено, доколкото уж има документни следи, свидетелски показания, десетки видеозаписи и така нататък.Roland wrote: ↑Wed Mar 13, 2019 10:55 pmТ.е. жертва на физически тормоз. Щото аз напълно сериозно питах. Ок, значи сега сме на изчакване. Но определено си струва да се отбележи, че първият път, в който някой освен мен (и Амелия, когато се наредят планетите) защитава вярването на жертва, е в защита на бял мъж-милионер. Къде бяхте всички, когато твърденията на Джъси Смолет бяха “твърде нереалистични”? Защо тези на Деп не са?
Бтв, ако на някого му се чете, цялата жалба на Джони Деп:
https://www.courthousenews.com/wp-conte ... pHeard.pdf
Ако наистина заради Хърд е загубил ролята на Джак Спароу, както се твърди тук, нищо чудно, че й иска такова обезщетение - и нищо чудно, че не е тръгнал да съди по-рано, доколкото писанието на Хърд в "Уошингтън Пост", което - уж - му е коствало ролята, е от този декември.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- Dr. Horrible
- Forsaken
Това наистина ми харесва - "аз имам право на коментар в интернет и мога да си го кажа"!
В крайна сметка тоя форум, че и целият интернет, НАИСТИНА не са някаква висша инстанция, че само да треперят хората какво ще напишат и как ще ги нападнат за мнението им. Защото тая полицейщина реално е пречка пред комуникацията. Ако човек може да съобщи позицията си свободно, ще може и да я обсъди, другият ще може да му повлияе с аргументи и така да има дискусия. Но когато едната (или и двете!) страни влизат в дискусията с нагласа "Аз съм единственият морален човек тук, моето мнение е единствения израз на човечност и емпатия.", няма как да има диалог. За да се получи общуване, трябва Х да си каже мнението и Y да сподели защо лично не е съгласен. Но когато Х знае, че при изказване на мнението си ще бъде етикетиран като расист/хомофоб/женомразец (защото цветнокожите, ЛГБТ и жените са трите единствени страдащи вида хора по света!), то Х няма да каже нищо, дори в такова несериозно поле като форума, и всичко ще изглежда перфектно на повърхността, но отдолу хората ще си носят все по-крайни и по-крайни нагласи, които ще ескалират, точно защото не се обсъждат реално.
Наречете ме профан, но аз подкрепям един по-кръчмарски маниер на говорене, в който сядаме тук и като в кръчмата всеки си излива душата и си казва какво мисли и що.
Иииии, ще прозвучи идиотски, ама аз наистина вярвам на техният joint statement, който цитирах по-горе.

Хора са, в крайна сметка. И са им се случвали неща, и са правели грешки. Артисти са, тоест едни по-завишени нива на емоционалност и импулсивност са очаквани. Мисля, че са имали наистина доста страстна и на моменти тегава връзка. Мисля, че тя наистина е хвърляла чаши по него (и понякога го е уцелвала). Мисля, че и той ѝ е побеснявал, крещял ѝ е, и може би я е удрял. Убеден съм, че тя го е изкарвала от кожата му, както и той нея. И двамата са се използвали в някаква степен, това е ясно. Тя е било едно безкрайно красиво момиче, много по-младо от него, пленила го и му е завъртяла главата. Използвал я е защото е млада и хубава и първоначално му се е сторила наивна. Той е невероятно харизматичен известен актьор, тотално ѝ е завъртял главата, тя не е била подготвена за реална връзка с толкова известна и публична личност. И тя го е използвала, защото е била напълно наясно колко врати ще си отвори в тоя бизнес от връзката си с него. Ама после и двамата са усетили, че другият е много по-труден за контролиране, отколкото са си мислели. И е имало скандали, страсти, влудявали са се един друг, но може би някъде там по средата е имало и любов. И после и двамата са го забравили са се унесли в това да се съдят и нападат и така нататък.
И ми хареса, че в крайна сметка си стиснаха ръцете и в едно общо изказване си признаха грешката. Хареса ми, че тя спря да го обвинява вече, някак постигна мир с това, и наистина не го нападаше в публичното пространство, дори изразяваше някакви, макар и плахи, елементи на подкрепа. Сякаш наистина го е оставила зад гърба си. И затова не ми харесва, че той точно сега я напада, когато нещата всъщност вървят много добре за нея. И щом е толкова по-богат от нея, значи наистина няма крещяща нужда пак да се връща назад и да рови в стари рани, вместо реално да продължи напред с живота си, както направи тя. Точно поради това тя ми е по-симпатична и ми се иска нещата да се решат бързо и да не се закучват отново.
Иначе аз отидох на Аквамен за да видя Никол Кидман, Мера (Амбър) и подводните красоти. В този ред

But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- tigermaster
- Elder God
Той я "напада" сега, защото, както се твърди в жалбата му, в следствие на тази статия, написана от нея и публикувана преди три месеца, е загубил най-известната си роля. В това не виждам нищо ненормално. `щото те уж си стиснаха ръцете, обаче медийната атака срещу него не спря - и тя не спря да я подклажда. Защо той да не предприеме нещо накрая?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Нека ти отговоря на долнопробното снизхожденийце по сходен начин, щото много обичам разни прехвърчания по веднъж на всеки 2-3 месеца да ми се обяснява колко съм лош от хора, които освен неодобрение, друга емоция не знаят как да изразяват публично.
Първо, дали те било "срам" да си споделяш мнението (както писа в следващ пост), или не, ми е презцентрално. Но да приказваш за лицемерие, при положение, че самата ти си абсолютно убедена - преди всякакви съдебни дела, преди изобщо да си видяла нещо повече от стейтмънт на страна в конфликта - в невинността на Джони Деп, е несериозно с отенъци на комедия.Ghibli wrote: ↑Wed Mar 13, 2019 11:09 pmТука се копае тунел към Китай, егаси лицемерието, не съм вярвала, че може хора с уж висока интелигентност така да изпаднат. (Към Роланд е коментарът, ако не е ясно. Ордо добре го каза в "Северна Америка".)
Ето така звучиш.
Второ, Джони Деп, както беше казано наскоро, има net worth от $400 милиона. Джони Деп може да премахне студентския дълг на произволен малък ЩАТ, и пак няма да забележи, че му липсват пари. Джони Деп има хилядолетия на огромни роли в огромни филми. Джони Деп е институция в Холивуд, и както знаем, предишния път, когато Холивудска институция нанасяше поражения наляво-надясно, трябваше Ронан Фероу да извърши разследване, за което спечели Пулицър, за да я събори (говоря за Харви Уайнстийн). Джони Деп не е изгубил роля заради Амбър Хърд. АКО някой в Дисни цитира Амбър Хърд като причина, тоя някой е лъжец. Истината е, че Пиратският франчайз е пред закриване, и единственият шанс да бъде спасен, е с рестарт, което няма как да стане с главния актьор от предната версия.
Трето, Джони Деп Е безумно богат, безумно влиятелен, безумно бял и напълно мъж. Джони Деп Е "капиталист неден", което само по себе си не е непременно признак за демонично зло, но категорично го поставя в най-привилегированата класа на планетата и в позиция на огромно влияние. Това за мен автоматически го прави много по-вероятен агресор в една динамика, където отсрещната страна не споделя тези привилегии, колкото ще да е красива и умерено успешна. Аз сам си казах, че съм ок да не слагам присъди и да чакам да се изяснят нещата, но това да се твърди, че видиш ли, мултимилионерът-институция Джони Деп, изиграл половината любими роли на човечеството, може да бъде напълно погромен от Амбър Хърд, ми е некво смехотворно изкривяване на механизмите, с които тоя свят борави.
Четвърто, което е по-скоро бележка под линия, масивен лол как толкова ни е страх от Амелия, че трябваше да пренапишем цял пост. Споко, прочетох и двете версии, в течение съм.
Как е сламеният човек, боли ли го от ударите ти?

"Продължавам да вися" тук, защото ShadowDance е проект, в който съм участвал от почти самото му начало, и нещо, което до ден днешен ми е безкрайно важно. В случай, че не си забелязала, тук е работният му форум, където се върши основната работа по списанието.
"Продължавам да вися" тук, защото този форум е и най-трайната ми (отпреди съществуването на Фейсбук дори) връзка с приятелски кръг, който едно време беше абсолютно уникална среда за обмяна на идеи и изигра ключова роля в изграждането ми като личност (колкото и да те възмущава финалният резултат). Среда, без коятно най-вероятно нямаше да съм жив днес, предвид подкрепата, която получих през 2010, когато come out-нах.
"Продължавам да вися" тук, също така, защото всъщност харесвам много почти всички активно постващи (колкото и да се вбесяваме взаимно), и защото нон-стоп ми се набива в главата от всички посоки, че всъщност сме на една страна, и съответно наивно вярвам, че някаква част от ужасяващите ми "изтрещял SJW-бот с промит мозък" изблици може да мръднат нечие мнение в положителна посока. Ефектът е като цяло минимален, което значи, че не съм добър в тая работа, but then again what's new.
В този ред на мисли, "продължавам да вися" тук, защото "балканската" позиция, която се изразява тук, ми позволява да се дистанцирам от постоянния шум в Американските социални мрежи, и служи като коректив, който ми помага да ги виждам понякога в различна светлина. Естествено, като съм между чука и наковалнята, това няма как да стане очевидно ТУК, но е очевидно от противоположната страна.
---------------------
И докато сме на темата, ТИ защо продължаваш да висиш тук, извън спорадичното обсъждане на бг-кино? За да влезеш веднъж месечно да блъвнеш по мен, Емо, или някой друг от shit-списъка ти колко сме лоши, лицемерни, неприлични, или каквото там те е възмутило в момента? Аз поне се пъна нещо да допринасям тук, пък дори и някои хора да ми се дразнят. Преди няколко седмици изгубих три часа да правя тема за подкастове (с линкове към всичко, включително материали в списанието), която в момента цъфти и не е довела до никакъв конфликт. Миналата седмица прекарах цяла вечер в писане на шейсет въпроса за ShadowDance куиза в работния форум. В работните зони съм буквално единственият, който агитира да се повишава активността във форума и да се интегрира в списанието, за да се създаде реално функциониращо community.
Какъв е ТВОЯТ принос тук, извън тихо неодобрение?
Това го цитирам, защото е супер важно и не искам да се изгуби в патакламата. Тоя проблем е супер реален, и допълнително труден за разрешаване, защото power динамиката е толкова много в полза на мъжете по принцип. Ся, аз лично винаги съм смятал Деп за задник, още от предните му гаджета насам, но това не значи, че не е възможно той да Е жертвата в случая. И дори да не е, много мъже СА.