О, абсолютно допринасят жените. Знам, че е лесно от постовете ми човек да реши, че аз смятам жените за някакви перфектни "жертви", които са абсолютно невинни за всичко, винаги. За мен това е повече разговор за произхода на тия майндсетове. Ей на, примерно ти като се държиш понякога като bullying гъз в тия теми, това не идва от някакъв изначален "полов" инстинкт, а от концепцията, че алфа-поведението винаги печели. Това е мъжка култура, и тя е програмирана във всички нас от хилядолетия. Жените допринасят, естествено, но те не са я създали и според мен са по-склонни да й се противопоставят, защото никога не са били наистина привилегировани в нея и съответно имат по-добър шанс да я видят отстрани с всичките й ужасни дефекти.Amelia wrote: ↑Thu Mar 14, 2019 9:09 pmАбе и жените бая допринасят за тази ситуация. Жените раждат мъже и ги възпитават от малки по тоя токсичен начин. Ние също сме прогамирани от обществото да харесваме проявите на физическа сила у мъжете и да се отвращаваме от слабостта в тях. Това се улавям, че и аз го правя доста често, като по инстинкт - първата хрумнала ми мисъл е, когато се сблъскам с някой по-ефеминизиран бета екземпляр. В мига, в който почна да рационализирам ситуацията ми става ясно къв мисловен аборт съм направила, но това не променя факта, че шибаното нещо е ingrained in me и не знам дали някога ще успея да го изкореня напълно.
Сексистки хроники
Moderator: Moridin
Re: Сексистки хроники
And you can't dance with a devil on your back...
- Moridin
- Global Moderator
Хриска, тва е биология, не общество ;р
По тоя повод препоръчвам The Blank Slate на Пинкър
По тоя повод препоръчвам The Blank Slate на Пинкър
This is it. Ground zero.
Two things can be true, bro

1. "Силно преувеличено" е, че в случаите, когато жена обвини мъж в изнасилване, тя има предимство в съда (което беше, ако съм прочел правилно, твърдението на брат ти). Това е статистическа реалност, не мое мнение.
2. Да, жените могат да са насилници и да, културата, отговорна за това на мъжете да не се вярва в тези ситуации, "не е тяхна вина" (което е твърдението ми, което ти си цитирал горе, ако те разбирам правилно).
Това са три отделни съждения - едно в точка 1 и две в точка 2. Те имат отделни параматри и отделни потенциални решения. Аз искам на всички да се вярва, когато имат резонни обвинения, и да - това включва мъжете, които са жертви на атаки. Просто не смятам, че всички имат едни и същи пречки пред това да им се вярва, или са в една и съща опасност, или опасността за тях е при едни и същи обстоятелства. Ся, няма кво да се правим, че къде да е в тоя свят има реално равенство между половете на всички нива, дори в западна Европа, която е най-напред с материала.
Не си го прочел правилно, защото, като ти се каза многократно, четеш постовете на събеседниците като дявола евангелието. Постоянно ни приписваш някакви strawman аргументи, които "опровергаваш" с плам и устрем, а ние в това време фейспалмваме.Roland wrote: ↑Thu Mar 14, 2019 9:18 pmTwo things can be true, broOr in this case - three:
1. "Силно преувеличено" е, че в случаите, когато жена обвини мъж в изнасилване, тя има предимство в съда (което беше, ако съм прочел правилно, твърдението на брат ти). Това е статистическа реалност, не мое мнение.
See above. Факт е, че има случаи, в които малцинството X има привилегии в областта Y, ти това нещо упорито отричаш, а ако някой ти извади статистики доказващи противното се правиш, че не си ги видял или пак почваш със старата песен "дайте първо да оправим наистина важните проблеми".Просто не смятам, че всички имат едни и същи пречки пред това да им се вярва, или са в една и съща опасност, или опасността за тях е при едни и същи обстоятелства. Ся, няма кво да се правим, че къде да е в тоя свят има реално равенство между половете на всички нива, дори в западна Европа, която е най-напред с материала.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Сега се върнах и прочетох пак - факт, че не бях допрочел. От друга страна, трябваше да се разправям с разни обвинения в лични нападки и други подобни, та викам можем да ми простим разсейването тоя път. Ок, значи постът на Дем беше конкретно за обвиненията в тормоз от мъже ВС тези от жени. Точка едно от горния ми пост отпада. Но точка 2 си стои. Това, че мъжете са онеправдани, когато обвиняват жени в насилие, е факт, но не значи, че а) жените са отговорни за тази онеправданост, или б) че жените имат "привилегия", когато ТЕ обвиняват мъже. Щото да - вярва им се по-често, но финалният резултат пак е пръдня.Matrim wrote: ↑Thu Mar 14, 2019 9:31 pm
Не си го прочел правилно, защото, като ти се каза многократно, четеш постовете на събеседниците като дявола евангелието. Постоянно ни приписваш някакви strawman аргументи, които "опровергаваш" с плам и устрем, а ние в това време фейспалмваме.
See above. Факт е, че има случаи, в които малцинството X има привилегии в областта Y, ти това нещо упорито отричаш, а ако някой ти извади статистики доказващи противното се правиш, че не си ги видял или пак почваш със старата песен "дайте първо да оправим наистина важните проблеми".Просто не смятам, че всички имат едни и същи пречки пред това да им се вярва, или са в една и съща опасност, или опасността за тях е при едни и същи обстоятелства. Ся, няма кво да се правим, че къде да е в тоя свят има реално равенство между половете на всички нива, дори в западна Европа, която е най-напред с материала.
И в двата случая вината пак е в една и съща страна и жените нямат "привилегия" в нищо, щото това на кого се вярва, не е някакво състезание и НИКОЙ не печели, когато към когото и да е се подхожда с дефолт недоверие.
Иначе за "дайте първо да оправим наистина важните проблеми", това е Амелия, не аз

Доколко е биология и доколко - общество е спорен въпрос, на който нито Пинкър, нито който и да е друг автор на планетата не може да даде отговор. Все по-ясно става, че тези неща зависят и от биология и от общество, а ситуацията става още по-забавна като вземем предвид, че не само биологията влияе на обществото, но и обществото влияе на биологията.
Иначе, при решаването на проблемите ни, като се има предвид природата на социалния дискурс и как огромната маса от хора считат мненията си за свещени, не знаят как се борави с цифри и не са способни да променят гледната си точки като им покажеш научни доказателства, ще се наложи да сложим приоритети при решаването на проблемите си и да заебем временно по-маловажните от тях колкото и да ни е тъжно от това. Особено ако дори не сме сигурни дали по-маловажните ни проблеми са истински проблеми (т.е. няма социален и научен консенсус по въпроса) и ако медийния и политически емфазис върху тези маловажни проблеми създава пречки за решаването на по-сериозните ни проблеми (примерно, заради радикализация на общественото мнение и последвалите политически мелодрами).
- Moridin
- Global Moderator
А е ти прочети, пък после да говори кой на какво може да отговори и с каква методология. Дотогава чесане на езици
Втората част на поста ти важи с пълна сила в тоя случай.

This is it. Ground zero.
Чета често по темата, само че не научнопопулярни книжки, а научни статии в научни журнали. Тезите на еволюционната психология са ми известни. Както и контратезите.
Съвременната култура и обществени порядки както в съдебните зали, така и извън тях, до голяма степен се определя от жените. процентът на жени съдии в Европа и САЩ постоянно се увеличава. в юридическите специалности в университетите от бая време жените са поне 50%. А и както много точно каза Амелия, поведението на мъжете силно се влияе от възпитанието, което получават от майки и учителки, както и от това кои качества се считат от жените за привлекателни и кои за "путьовщини". Колкото и да се приказва по медиите, че е добре за мъжете да показват чувствата си открито и да не се срамуват да показват слабост, това няма да има особен ефект докато подобно поведение води до неуспех на романтичния фронт и накърнява репутацията на мъжа пред познатите му жени. Хората сме еволюирали в голяма степен в резултат на sexual selection и тези инстинкти все още са много силни в повечето от нас.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Първо, важно е да имаме предвид, че Щатите са винаги няколко десетилетия назад от Европа на социално ниво. Моите представи за Запада са доста изкривени от тоя факт, признавам си без бой.Demandred wrote: ↑Thu Mar 14, 2019 11:14 pmСъвременната култура и обществени порядки както в съдебните зали, така и извън тях, до голяма степен се определя от жените. процентът на жени съдии в Европа и САЩ постоянно се увеличава. в юридическите специалности в университетите от бая време жените са поне 50%. А и както много точно каза Амелия, поведението на мъжете силно се влияе от възпитанието, което получават от майки и учителки, както и от това кои качества се считат от жените за привлекателни и кои за "путьовщини". Колкото и да се приказва по медиите, че е добре за мъжете да показват чувствата си открито и да не се срамуват да показват слабост, това няма да има особен ефект докато подобно поведение води до неуспех на романтичния фронт и накърнява репутацията на мъжа пред познатите му жени. Хората сме еволюирали в голяма степен в резултат на sexual selection и тези инстинкти все още са много силни в повечето от нас.
Второ, напълно си прав, че това не е лесен процес, и според мен той ще е поколенчески, не само географски. Щото моите наблюдения на млади жени около мен, а и в поп-културата, е че те нямат никакъв интерес към мачовци и че много от милениал поколението надолу, искат партньор, а не закрилник. Разбира се, както моето обкръжение, така и поп-културата са силно либерален балон, но тенденциите вървят в тая посока.
И аз мисля, че със смяната на поколенията се променят бая неща в отношенията мъже-жени на чисто човешко ниво, включително към намаляването на т.нар. токсично маскюлинити, което съсипва живота на много мъже (и жени, ама жените се подразбират). Като цяло вървим (бавно) в положителна посока, но в момента се наблюдава някакъв ефект на махалото назад, заради натопорчената политическа обстановка.
Факт, но не мисля, че е цяло махало, по-скоро разни хора се опитват да спрат движението в правилната посока, нежели да успяват да я върнат назад. Ей на, виж какво стана с Капитан Марвел. Туитър буча с месеци, правиха кампании, "Alita challenge" и кво ли не. И накрая какво? Алита не получи никакъв бууст в петък, а КМ (бая посредствено филмче бтв) разби един куп световни рекорди, свързани с жени в главни креативни и актьорски роли и направи един от най-големите стартови бокс-офиси въобще. Т.е. бурята доста често (но не винаги) е в чаша вода последно време...Amelia wrote: ↑Fri Mar 15, 2019 12:10 amИ аз мисля, че със смяната на поколенията се променят бая неща в отношенията мъже-жени на чисто човешко ниво, включително към намаляването на т.нар. токсично маскюлинити, което съсипва живота на много мъже (и жени, ама жените се подразбират). Като цяло вървим (бавно) в положителна посока, но в момента се наблюдава някакъв ефект на махалото назад, заради натопорчената политическа обстановка.
- tigermaster
- Elder God
Като споменаваш "Alita challenge", се сетих за ей това меменце, което видях наскоро:
- Spoiler: show
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Мен ме е яд, щото това беше много як филм, а сега не е ясно ще го продължат ли...tigermaster wrote: ↑Fri Mar 15, 2019 12:57 amКато споменаваш "Alita challenge", се сетих за ей това меменце, което видях наскоро:Който е гледал филма, знае как продължава тая сцена и ще се сети защо ме напушва смях от картинката.
- Spoiler: show
- The Dragon
- Elder God
Де да знам. Доста приятелки на по 20-24 се оплакват как всички са путьовци, глезльовци и мамини синчета. И трябвало да се върне казармата. И говорим за страхотни жени. Така, че какво е правилната посока не знам...Amelia wrote: ↑Fri Mar 15, 2019 12:10 amИ аз мисля, че със смяната на поколенията се променят бая неща в отношенията мъже-жени на чисто човешко ниво, включително към намаляването на т.нар. токсично маскюлинити, което съсипва живота на много мъже (и жени, ама жените се подразбират). Като цяло вървим (бавно) в положителна посока, но в момента се наблюдава някакъв ефект на махалото назад, заради натопорчената политическа обстановка.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.