Captain Marvel - след доста негативни коментари за този филм из нет пространството, реших да замъкна задника си до близкото кино и да видя аджеба за какво толкова иде реч. Ами напълно стандартен origin история се е получила, Бри не ме издразни с нейното изпълнение, направи си ролята, каза си нещата, опита се да играе малко, някъде ѝ се получаваше, някъде не чак толкова, но като цяло не видях нещо фрапиращо. Имаше си ефекти, като за филм от MCU, като адмирации получава CGI подмладяването на Сам Джаксън, агент Коулсън и Лий Пейс - постарали са се хората от екипа по специалните ефекти 

Сцените с котката ме попиляха от смях, нямаше такава дебилщина, но се изкефих на макс, нямаше като че ли ясно изразен лош в този филм, нямаше дефинирано "зло" с което да се сбори Капитанката, но като за начало на нейната история съм доволен от видяното, повече ми хареса от първия Капитан Америка, първия Тор и Пантерката, но не може да се мери с първия Guardians of the Galaxy. Една идея по-слаб ми дойде от Доктор Стрейндж и Човекът-Мравуняк, но напълно приличен филм се е получил. 
Последната сцена след всички надписи ме остави с доста въпроси и теории, които май ще се отразят на Ендгейм - ако някой може да ми я обясни в спойлер ще му бъда благодарен, че аз имам някакви догадки, но не знам доколко са правилни.