Eй я Елейн, след 5 часа блъскане по градския транспорт

.
Определено Гуу си заслужава отделния топик, най-малкото, защото е страшно добра пародия/гавра/комедия.
Аз се реших да му хвърля един поглед след като станах свидетел на масовата истерия, обхванала някои конкретни аниме-фенове на един купон в Лили (въпросните не спираха да 'гуу'-кат

). Оупънингът му ме шокира на 1-во гледане, няма начин да не ти докара широка усмивка на лицето като го видиш ('Kittyyyyyyy -->'

).
Oт друга страна направих грешката да изгълтам сериала + 2-те ови (Guu Deluxe and Guu Final) почти наведнъж, съответно изродията в един момент ми дойде повече, не ми беше толкова смешно (един вид му свикнах) и исках нещо да се случи по основния 'сериозен' сюжет. Може би затова Guu Deluxe and Final ми харесаха повече, защото има повече развитие по основната история в тях, отколкото по-добрия хумор.
Откъм персонажи сериалът е великолепен - Хале е просто неповторим , как да не му съчувства човек с такова нещо като Гуу около него; тя пък с 8те си стомаха хич няма и да я коментирам *respect*; Веда-сан (майката на Хале) е фенка. Още ми става забавно като се сетя за моментите, в които аха-аха да реагира сериозно като майка и ... нещата се обръщат

. Истинско удоволствие е да се сблъскаш с останалите герои - колоритни са до един.
Покутетата пък заслужават нов параграф

--> толкова са изродски, че нямат описване. Tе са квинтесенцията на кретенизма - деликатес, родители на сирачета, вечното присъствие, The creepy creatures from Beyond

.
От Ексел съм гледала само 3 епизода и ме разби, със сигурност и този сериал си има плюсовете, просто няма как да коментирам след като не съм го гледала. 'Гуу' обаче си заслужава. Особено заради епизоди като този със самоубийцата, мечката, хлебарките, Дама-сан, гръдното окосмяване на кмета, Мари-чан и мераците й за семейство

...
Watch and find out