JoJo's Bizarre Adventures 2012 & Stardust Crusaders
Re: JoJo's Bizarre Adventures 2012 & Stardust Crusaders
Епизод 13 беше последен за годината и анимето държи по-сериозен тон спрямо предишния сезон. Битките са по-сериозни и заплашват силно живота на главните герои и до края на историята нищо чудно да се простим с някои от тях. Тази заплаха се усещаше в Крусейдърите, но не през цялото време, докато тук доста по-бързо нещата тръгнаха в тази посока. Въпреки че Араки си изсмуква от пръстите новия Джо-Джо - Джорно, историята се разви много по-интересно и като нищо да нареди този сезон на второ място в Джо-Джо класацията ми. Очаквам с нетърпение да видя какво ще последва нататък и пред какви нови трудности ще изправи Араки-сенсей своите герои!

Да се обадя, че сме ъп-ту-дейт с това аниме, но не пиша тук, щото то няма за кво да се пише. Същата мехавня като в мангата. Нон-стоп кютек, който не позволява хумор и развитие на персонажи, групи от положителни и отрицателни герои, между които няма абсолютно никаква химия и един тотално безличен и скучен Джоджо, дето няма никво персоналити. Само стандовете и арта са яки. Нямам търпение да свърши и да ни направят 6ти сезон.

За мен този сезон е много силен и ми се нарежда на второ място в личната класация на сагата. Стандовете са много по-шантави, битките са до смърт, а не като в предните сезони, приключението този път е по-смъртоносно отвсякога, а злодеите не са  безлични и след като умрат, не можеш да повярваш, че това беше всичко от тях и няма повече да ги видиш на екрана. В последната серия обаче Араки обтегнатата атмосфера, като вкарва и малко от онзи неговия хумор, който винаги успява да те зарази с усмивка. На фона на постния четвърти сезон откъм рисунки този път от Дейвид са свършили страхотна работа и дори са вкарали брилянтна сакуга.

Крипи серийка с крипи Станд, който се активира, след като носителят му е мъртъв, което го прави невъзможен за засичане. Дори Джорно не успя да го засече и се наложи да си жертва двете ръце, за да направи нещо. Естествено, Джорно винаги е с няколко крачки напред и се е презастраховал. Щеше да е готино да не бяха разкривали Станда на Триш още в интрото, но, както и да е. Ясно е от заглавието на следващия епизод, че й предстои първата Станд битка. Артът в тази серия за сметка на миналите две е нацепен на макс, а пък от студиото пак правят иновативни неща, като например в интрото бавно оцветяват забуления в мистерия бос на мафията и лека-полека се отправяме към една от най-очакваните битки от мангата с Ризото.
п.с. Направи ми впечатление, че в надписите по самолета от студиото бяха решили да запазят английската версия на името на Станда и вместо Notorius Big бяха писали Notorious Chase. Както и преди съм казвал, това аниме се прави от фенове за фенове.
  Както и преди съм казвал, това аниме се прави от фенове за фенове.

п.с. Направи ми впечатление, че в надписите по самолета от студиото бяха решили да запазят английската версия на името на Станда и вместо Notorius Big бяха писали Notorious Chase.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2282461580
Аааааааааааааа!!!! Дабъл шооок!!! Не мога да повярвам!!Първи сезон с български дублаж!! Хахаха Велико, как се раздават

Аааааааааааааа!!!! Дабъл шооок!!! Не мога да повярвам!!Първи сезон с български дублаж!! Хахаха Велико, как се раздават

Ааааааааааааахахахаахаххахахахахахаааааааааааааааааааааа, баси демиджааааааааааааааааааааааааа!!!!!!!!!!   

Жал ми е за всички, които видят Джоджо за пръв път в живота си по тоя начин...
Последните 2-3 епизода бяха доста яки всъщност. Новите ОП и ЕД кефят. Джорно продължава да ми е през центъра обаче.

Жал ми е за всички, които видят Джоджо за пръв път в живота си по тоя начин...
Последните 2-3 епизода бяха доста яки всъщност. Новите ОП и ЕД кефят. Джорно продължава да ми е през центъра обаче.

Ту-ру-ру-руу... Доппио десуу!
 Първо, никаква цензура и второ - една от най-шантавите Джо-Джо серии! Араки е бог! Представи ни новия му герой-ненормалник Допьо, който си говори с жаби и други неща подръка. Якото е, че двама от лошите се ступаха. Досега все битки с наш'те момчета, но ето и малко разнообразие. Другата седмица ще е серията, защото ако вкарат и драматичния момент с групата на Бучелати - ще е топ!
  Първо, никаква цензура и второ - една от най-шантавите Джо-Джо серии! Араки е бог! Представи ни новия му герой-ненормалник Допьо, който си говори с жаби и други неща подръка. Якото е, че двама от лошите се ступаха. Досега все битки с наш'те момчета, но ето и малко разнообразие. Другата седмица ще е серията, защото ако вкарат и драматичния момент с групата на Бучелати - ще е топ!
Лудницаааа!!! Араки този път не е забравил и вкара още нещо много интересно, което загатваше от по-раничко - Бучелати се оказа мъртъв и директно блокна Грийн Дей на Чоко!?!?!??! Фак! Боса тогава наистина го е убил и обяснението, че е още жив не беше никак зле. Дори изтръпнах при разговора между Бучи и Джорно в колата, много силен и драматичен момент. То не че и отпреди не беше ясно, че Бучелати ще мре, но сега ще има повече драма. Жалко за Триш, която е влюбена в него, и очаквам поредна сълзлива история, когато удари часът на Бруно. Чоколата и Секо изкъртиха барометъра на психопатия. Йоши-йоши-йоши-йоши!!!    

Вече има 30 излезли серии и смело мога да заявя, че това е най-добрата адаптация евър по сагата! Режисура, игра на сейюта, музика - всичко е изпипано до съвършенство! Постоянно си превъртам някакви моменти и всеки път изтръпвам, нямам търпение за развръзката на историята, особено след последните разкрития.
п.с.
ГОЛДЕН КОМБИ!!!

Вече има 30 излезли серии и смело мога да заявя, че това е най-добрата адаптация евър по сагата! Режисура, игра на сейюта, музика - всичко е изпипано до съвършенство! Постоянно си превъртам някакви моменти и всеки път изтръпвам, нямам търпение за развръзката на историята, особено след последните разкрития.
п.с.
ГОЛДЕН КОМБИ!!!
- Spoiler: show

Полнареф, обич моя!   

Окей, стигнахме до частта, която ме кефеше и в мангата. Като видях Полнареф за пръв път в това състояние, ме заболя сърцето. Араки е такова отвратително чудвище понякога.

Окей, стигнахме до частта, която ме кефеше и в мангата. Като видях Полнареф за пръв път в това състояние, ме заболя сърцето. Араки е такова отвратително чудвище понякога.

Вече сме към края и на този сезон. Честно казано съм малко разочарован от финалната битка, Араки направи Джорно още по-имбав и непобедим, отколкото по-принцип беше. Разбира се, последната серия не беше лишена от силни кадри, но ми се щеше да има малко повече напрежение, а не да го победи още преди да са почнали. Поне смятам, че е вече победен след серията МУДА-МУДА в края на епизода. Хубавото е, че последната серия ще бъде един час, но затова пък ще излезе чак в края на месеца. Силно се надявам там да потвърдят адаптация на шеста част.

Ние не сме го гледали  от известно време. Ще изчакам да излезе и последния епизод и ще гледам накуп, но и от мангата ми беше останало впечатление, че това с Реквиемите е тъпо.

Още една част от сагата приключи. Битката с Дяволо определено ми беше разочароваща, но краят поне беше задоволителен. Джорно му направи фатал като от Мортал Комбат и го остави да умира по най-различни начини - найс! 38-ма серия започна много шантаво с някакъв флашбек, върна ни към битката с Дяволо и след това пак ни заби във флашбека и въобще не се знаеше какво се случва, докато не го изясниха в последната серия. Всъщност се оказва флашбек на един съвсем страничен разговор между Фуго и Миста още в пети епизод. Смъртта на хората от тим Бучелати още отдавна се е знаела, но явно Миста, единственият, който знаеше за това, е мислел, че е избегнал тази съдба, след като е унищожил камъка на Ролинг Стоунс. Отново интересен Станд. Като цяло, пак ще отбележа, че за мен това е една от най-силните части от сагата. Личаха си и огромните усилия от страна на аниматорите. Завършиха подобаващо историята и Джорно зае донското място. (много як черен аутфит бтл)
п.с. За жалост не обявиха адаптация на шеста част, но за сметка на това имаше бонус кадри в опънинга и ендинга. И най-якият кадър беше когато Голд Експириънс еволюира в Реквием, а Джорно беше позирал досущ като тате Дио. Велик кадър!

п.с. За жалост не обявиха адаптация на шеста част, но за сметка на това имаше бонус кадри в опънинга и ендинга. И най-якият кадър беше когато Голд Експириънс еволюира в Реквием, а Джорно беше позирал досущ като тате Дио. Велик кадър!

Еми, тъпо беше, както беше тъпо и в мангата. Определено най-слабата част, едва я понасях на моменти. Слаби персонажи без квото и да е персоналити. Джорно е тотално безличен - прави някви там имба Мери Сю изпълнения, но реално в него няма едно нещо като черта на характера дето да изпъква и да го направи да оживее за зрителя. Някво тъжно е като най-яките неща в главния ти герой са фенсървис реферънсите към предишните части на Джоджо. Мотивацията му също е много тъпа - искал да бъде гангстар, като така и не стана ясно кво точно ще да е това, а и той май забрави по някое време. Накрая стана някъв стереотипен капо ди тути капи, на когото някви безлични чичета му целуваха ръката - явно в цяла Италия не са останали никакви гангстери с як дизайн и розови коси, след като нашите ги изринаха и сега на Джорно ще му се наложи да се задоволи с някви 4-токласни екстри. Това, че той и Бучарати имат проблем с наркотиците по улиците, но са ОК с всичко останало, дето мафиите правят (включително убийства и трафикинг на хора), е некъв жалък и доста мързелив опит на Араки да направи персонаж, дето хем да е добър (Джостар), хем да не е (Дио). Тотално не му се е получило. Останалите също не са кой знае кво и решението да ни бъдат развити с някви наративни соб сторита, по епизод всяко, вместо да ни ги покажат с някви действия, беше доста тъпо. Дяволо е само една идея по-интересен от Джорно, най-вече заради на Допио простотиите. Иначе и той е безлично Мери Сю, дето не е ясно изобщо кво го движи, сложено там само, за да му гледаме ОП изпълненията. Редица неща си останаха необяснени - като майка му със зашитата уста заровена в пода, дето беше живяла ненам колко години по тоя начин. На Дяволо уменията не обясняват това, така че Араки очевидно пак е заебавал концепции в движение (или е забравил - има си цял мим за тея работи).
Италия фигурира в анимето като някъв ландшафт с картинки на най-известните лендмаркс. Изобщо не се усеща духът на страната, нито пък героите се усещат като италианци, отвъд малоумните им псевдо-италиански имена, вдъхновени от некви манджи. В трета част, докато нашичките се шляеха по света, локациите оживяваха за нас, щото във всяка от тях се случваше по някоя култова идиотщинка като онова с прасето в кенефа, например. Във втора част локациите също имаха много повече персоналити, а немецът и италианецът си мязаха на немец и италианец, нали. Британците в първа част също мязаха на британци. Изобщо, възмутително е да произведеш такъв бездушен картон с невероятна страна като Италия.
Единствените хубави неща в тоя сериал бяха Полнареф, прекрасният арт на Дейвид продукшън и няколко от стандовете (основно на страничните персонажи - тея на главните бяха тъповати, без тея на Бучарати и Абакио, и доста бързо успяха да ми писнат). Стандовете на Джорно и Дяволо бяха досадно ОП и накрая произведоха доволно скучна convoluted битка с някви обрати на всеки 10 секунди. Реквиемите бяха в гъзъ всичките.
Та така. Докато чакахме последните епизоди, решихме да пробваме да го гледаме отново отначало, така както се е насъбрало, барем ни хареса повече. Мне, доскуча ни след 3-4 епа и го заебахме. Двата финални епизода, с тая странична историйка убиха дори малкото климакс генериран от последния бой. Всъщност, историята там беше яка, с як станд и даже ми заприлича малко на разни неща от 8-ата част. Явно на Араки му е хрумнала по някое време, след като вече е бил понапреднал със сюжетната линия около Дяволо и затова изглежда все едно тотално не ѝ е мястото, там където е сложена.
Радвам се, че тая част приключи най-сетне и сега можем да минем към следващите части, които са чувствително по-яки. Дано да ги направят.

Италия фигурира в анимето като някъв ландшафт с картинки на най-известните лендмаркс. Изобщо не се усеща духът на страната, нито пък героите се усещат като италианци, отвъд малоумните им псевдо-италиански имена, вдъхновени от некви манджи. В трета част, докато нашичките се шляеха по света, локациите оживяваха за нас, щото във всяка от тях се случваше по някоя култова идиотщинка като онова с прасето в кенефа, например. Във втора част локациите също имаха много повече персоналити, а немецът и италианецът си мязаха на немец и италианец, нали. Британците в първа част също мязаха на британци. Изобщо, възмутително е да произведеш такъв бездушен картон с невероятна страна като Италия.
Единствените хубави неща в тоя сериал бяха Полнареф, прекрасният арт на Дейвид продукшън и няколко от стандовете (основно на страничните персонажи - тея на главните бяха тъповати, без тея на Бучарати и Абакио, и доста бързо успяха да ми писнат). Стандовете на Джорно и Дяволо бяха досадно ОП и накрая произведоха доволно скучна convoluted битка с някви обрати на всеки 10 секунди. Реквиемите бяха в гъзъ всичките.
Та така. Докато чакахме последните епизоди, решихме да пробваме да го гледаме отново отначало, така както се е насъбрало, барем ни хареса повече. Мне, доскуча ни след 3-4 епа и го заебахме. Двата финални епизода, с тая странична историйка убиха дори малкото климакс генериран от последния бой. Всъщност, историята там беше яка, с як станд и даже ми заприлича малко на разни неща от 8-ата част. Явно на Араки му е хрумнала по някое време, след като вече е бил понапреднал със сюжетната линия около Дяволо и затова изглежда все едно тотално не ѝ е мястото, там където е сложена.
Радвам се, че тая част приключи най-сетне и сега можем да минем към следващите части, които са чувствително по-яки. Дано да ги направят.
"Проблемът", така да го нарека, на тази част според мен беше в това, че всъщност историята беше повече центрирана към Бучелати, отколкото към Джорно, който стоеше за фон. Страничната история с Ролинг Стоунс можеше да я вместят някъде в началото и щеше да е по-ефектно, тъй като разкъсва битката с Дяволо и създаваше, както казах и в преден пост, леко объркване. Въпреки това доста повече се забавлявах с този сезон и ми е в топ класациите. А на Араки вече мисля, че трябва да сме му свикнали, че просто подмята някои неща само защото са му се сторили яки, и те наистина са яки, но са там просто за епичността, а не толкова, че имат някакво по-специално отношение към самата история. Доколкото италианското в героите, така като го споменаваш, наистина като че ли липсваше и се компенсираше от време на време с някоя друга италианска фразичка, но пък честно казано именно тези тънки италиански фразички ме кефеха най-много. Но държа да отбележа, че в този сезон имаше доста по-яки лошковци, отколкото в предните и много жалко, че някои от тях не получиха повече екранно време. В последните сезони най-много такова време получава главният бос, а накрая почти винаги оставаш разочарован. Не знам за вас, но аз лично, а и примерно братовчед ми, останахме разочаровани и от Дио, и от Дяволо. Единствено Карс и Кира бяха задоволителни.
И някои яки подробности, които и аз не забелязах всичките, но доста яко:

И някои яки подробности, които и аз не забелязах всичките, но доста яко:

https://www.youtube.com/watch?v=0FEZTAtrqsU
New 'Kishibe Rohan wa Ugokanai' OVA Announced
ОЩЕ ДЖО-ДЖООООООО!!!! Обичам ги, не спират да ни глезят! Все едно сънуваш, адаптация след адаптация обявяват.
  Обичам ги, не спират да ни глезят! Все едно сънуваш, адаптация след адаптация обявяват.

New 'Kishibe Rohan wa Ugokanai' OVA Announced
ОЩЕ ДЖО-ДЖООООООО!!!!
 Обичам ги, не спират да ни глезят! Все едно сънуваш, адаптация след адаптация обявяват.