Понеже Нийл Деграс Тайсън е като цяло пич, а не инфантилен еджлорд, на когото много му се оунват либтарди (той е по-скоро инфантилен еджлорд, на когото му се оунват консерви), от него обикновено очаквам малко по-висша когнитивна дейност и затова на този етап от време ще приема, че му се е случило краткотрайно мозъчно пръцване.
Иначе ние тук също имаме психоза, американизми и уайт сюпремасист (за пореден път, имам късмета да живея в САЩ лайт), но на нашите психопати им е една идея по-трудно да си намерят оръжия, заради което не слушате такива новини от Канада всяка седмица. И на английските психопати им е трудно, и на тея в Австралия, и на тея в Нова Зеландия.
Аз лично не виждам какъв толкова смисъл и бенефит за човечеството има 2рата поправка във века на ядреното оръжие и дроновете. Която поправка така или иначе не гласи "Абсолютно всеки психопат в страната трябва да може да си купува полуавтоматични оръжия от супермаркета, без квато и да е проверка и без квито и да е ограничения", ами е нещо там за ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНА МИЛИЦИЯ.
За това, че ни тресе параноята, щото кочината се случва в добре уредените ни събърбени Уолмарти - мда, тероризмът поражда терор и поначало хората се плашат, когато дори поведения, които биха им гарантирали безопасност (като това да не ходиш из разни места, където е доста вероятно да ти се случи случка), спрат да им я гарантират. Мен от Канада чак ме тресе параноята, всеки път като ми се наложи да ходя до Мордор, особено като се вземе предвид, че по повечето места, по които съм била, е имало и масови престрелки малко преди или малко след моята визита там. Въпрос на време е да се случи по време на визитата ми. Струва ми се, че не е кой знае какво изискване в уж мирни и проспериращи общества, да знаеш, че няма да те застрелят като псе на улицата, докато си гледаш работата и на никого не пречиш. И да, няма да е зле да си намалим и медицинските грешки и автотранспортните произшествия, но не виждам що да не се сложи край на нещо, на което потенциално може да му се сложи край. Бтв, тотално не разбирам що и грипът е набутан в оня списък, все едно имаме някъв избор там. Ми къде са тогава статистиките за смърт от рак? Смърт от старост? О, не, много повече хора умират от рак, отколкото от куршум - закво да се занимаваме изобщо да си намалим смъртността от квото и да е? Лайк уот ди акчуъл фак?