4 вачмен беше 50 на 50, демек 50 процента липса на логика, нескопосан диалог, изливане на инфодъмпове без грам свян, противни герои, останалите 50 бяха развитие на история и разкрития, по-човешки отношения, никакъв екшън и... много нескопосан диалог. Толкова клиширани и предвидими реплики отдавна не са били сричани в продукция от сносен мащаб. Дори трансформърс не е толкова зле, плюс че там е такова безумие, че няма място за клишета.
Допълнително дразнещи са женската версия на озимандиас, на моменти аматьорски заснетите сцени и явното желание на хората зад кадър да се съзтезават с интеренет с опитите им да предугадят всяка критика и отговорът им към нея да е снизхождение и блейк. Блейк е баси пачата и заради нея ни лишиха от първия шев на полицията... то ако не бяха, няма история, ама все пак, доста сме на минус откъм симпатяги.
Добрите неща бяха реалният озимандиас и свинщините му, блъскаха историята напред, както и мистерията, на реджина кинг тоя път комуникацията с всички беше на ниво, вкл. и с екипа й, но най-вече фамилията, яката врътка с бащата как изцепи на дечурлигата истината за живота и смъртта беше приятна изненада, щото не вярвах, че ще отидат до там, а и колко бързо превключиха темата, т.е. нямаше ненужно чесане на езици. На блейк дружката не спира да е уин у всяка сцена и да носи основната комедийна нотка. Самата реджина си влезе в персонажа най-после и ми стана интересна. Как вече героите спряха да цепят басма и слагат други на мястото им, вместо да се правят на втора категория хора, щото не са баш централни персонажи ме спечели за каузата.
С други думи най-добрият епизод досега. Вече като му влезеш в ритъма на нещото и приех, че логиката се е насрала, че нямат достатъчно ресурси и талант, да го накарат тоя свят да изглежда като истински и го сложих в графата на сериали тип supernatural, само че с псувни и голотии - бива много повече. Плюс че и по-сериозният тон си е взел отпуска и имаме давене на бебета, метане на трупове с катапулти, въобще простотия до шия. Темите за расизъм и модерната им трактовка са вкарани в трета глуха и интересът е обърнат към самото действие. Дотолкова, че да се чудя дали и аз не се самонавих твърде много преди началото.... където имаше пуцане насред крави още у първи епизод.