Вещерът!

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Xellos
Moderator

Re: Вещерът!

Post by Xellos » Fri Dec 13, 2019 1:28 pm

Мда, ще успее сигурно да изнесе сериалчето на здравите си плещи, въпреки всичките недомислици дето ни чакат. :D

Бритиша си е бритиш. :heart:
https://www.youtube.com/watch?v=uUST_IQYp-o
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Dec 13, 2019 1:57 pm

хенрито става все по-правилен за тая роля, дано не го сполети супермен трактовката, където актьорът е по-наясно и по-запален към героя и света, който пресъздава, отколкото създателите на филма.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Dec 20, 2019 10:01 am

Излезе!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Dec 20, 2019 10:50 am

Да, 8 епизода около час всеки. Добре, че си неам друга работа днес. 8-)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Dec 20, 2019 11:09 am

В момента в ИМДб стои с рейтинг 10/10.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Dec 20, 2019 11:13 am

Още първите 5 минути от тоя сериал ме вкараха ся в баси кефа. Кикимора, Гералт, Роуч, еленче...
Бях с идеята днес да съм полезен с нещо, ама пускам завесите, поръчвам от доминоса 1 голема екстраваганца без маслини и нема мърдане. :mrgreen: Дано не се омаже, че както немах очаквания изведнъж Кавил ме запали с неколко интервюта и Присъствие.

Поздрав, два епизода и нямам оплаквания. Йенефер и барда започват обещаващо. :yay: :heart:
https://www.youtube.com/watch?v=aGMSN_dQgLg
Last edited by Xellos on Fri Dec 20, 2019 8:03 pm, edited 2 times in total.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Fri Dec 20, 2019 12:35 pm

Утре го почваме!!! :metal:
shadow dance nikoga ne luje

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Dec 20, 2019 1:32 pm

Първият епизод е страхотен. Гералт в битка е нема такъв кеф, въпреки че леко прекалява с пируетите, пък и Кавил е много готин в ролята принципно. Нилфгардците са достатъчно страховити. Цири радва. Ще се гледа.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Dec 20, 2019 2:46 pm

3 епизода на екс и още може, те тва рядко се случва вече. Трис иска малко свикване, факт. Но пък края на 3 епизод
Spoiler: show
с операцията на Йенефер и онази класическа битка от интрото със Стригата имат бая импакт
:yay:

Мдам хареса ми сезончето, предвид изходният материал си е идеалка. Да имаха малко повече бюджет за монстърите да ги докарат, че повечето бяха толкоз лоукост. :shock: Песничките на Лютичето в кредитите на някои от епизодите са ячки. :yay:

Toss a coin to your witcher... :beer:

penzata
Forsaken

Post by penzata » Fri Dec 20, 2019 9:53 pm

Йъп, Кавил радва безумно много като Гералт. Битките са супер и Цири е страхотна. Кюл! За жалост половинката си легна и трябва да се примиря само с един епизод. :(
The hardest battles are fought in the mind.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Dec 20, 2019 10:43 pm

Гледах един епизод, Хенриту ме дразни неимоверно, особено с гласа си, и имаше тонова насилена мелодрама. Не знам дали имам желание да продължавам. Масовите битки бяха типичната холивудска бутафория, дуелите по ставаха, но не бяха нещо особено. Сири може да прави разломи в земята с писъци? Чел съм само няколко от книгите, но такова нещо не помня. Бабата и дядо й изглеждаха твърде млади, за да имат внучка на поне 15. Когато почнаха да си говорят "We are losing!" по време на битката се смях с глас, да си призная.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Dec 20, 2019 11:45 pm

Спойлери, ала бала.

Доста личи къде отиват парите за един епизод. Финалът на първи га нашият се развъртя все едно беше от друга продукция - яка хореография, стабилни ефекти, камерата беше на ниво, звукът чупеше, останалото от епизода беше вяла работа.

Втори епизод няма нещо епично, но е по-добър, стига Гералт да не е в сцените. Хенри е много точен, но гримът и най-вече перуката засега тотално го засират и затва викам, че във втори епизод най-яките неща бяха без него. Щото тая мизерна глупост на главата му ме вади от сцената. Лютичето е як, йенефер и хари потър обучението й са мини хайлайтите до момента. Песента беше доста яка. Сири е симпатяга.

Харесва ми че бавно и постепенно прокарват важни неща от лора, както и политическата обстановка не ти е натресена в два реда екзпозиция. Знаят че има време и позволяват на нещата по-плавно развитие. С йенефер малко ръшът е в повече, но бидейки извадено извън основната сюжетна линия зася помага да не е като толкова трън в очите.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Dec 21, 2019 12:24 am

Почнах го. Зле снадени сцени, в които всички повръщат експозиция. Което си е проблем от книгите, де, ма на екран не стои никак добре.

едит: Ох, много скучно и зле написано и преиграно е всичко. Все едно някъв училищен театър прави изолирани сценки. Няма нито един персонаж дето да се усеща като истински жив човек. Некви неща се случват спорадично и без къвто и да е смисъл и обосновка. Неква катарзисна драма. Много грозен грим и перуки. ВТФ е тоя шит и къде са отишли парите на Нетфликс?

едит2: Холи фак, Трис, уот хепънд??? :shock:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Dec 21, 2019 9:47 am

След първите няколко епизода съм МЕГА доволен. Първи и втори бяха прилични като за начало, макар и да не бяха нещо чак толкова. Със сигурност качеството беше леко непостоянно (както трубадура каза - първи епизод например беше вял, но накрая размаза с битката в Блавикен, до степен че си я превъртях три пъти, докато й се нарадвам). Трети епизод беше осезаемо по-добър и на този етап все повече и повече ми харесваше как подхождат към цялостната история, смесвяйки по-епичните аркове с отделните историйки с Гералт. Четвърти обаче се оказа съвсем безкомпромисно велик. Чак беше... изненадващ :hihi:

Дотук съм на мнение около девятчица с потенциал за повече. Кавил е чудесен Гералт, Сири кефи, баба й също, Йенефър има много добре направен арк, а Данделайън размазва с яките песни. Браво на Нетфликс! Дотук имаме най-доброто сериално фентъзи заедно с първите сезони на GoT.

п.п. Леля Трис ме плаши обаче :ninja:

Toss a coin to your Witcher! https://www.youtube.com/watch?v=OHgowJ7d33k :metal:

penzata
Forsaken

Post by penzata » Sat Dec 21, 2019 9:53 am

Пайчове, нинам какво сте очаквали?!? Още на ниво трейлър си личеше калпавия грим, на Гералт кошницата на главата и преиграването. Първият епизод го усетих като визуално по-полирана версия на пилотния на "Мечът на истината" - демек фън.
Актрисата, която играе кралица Каланте е страхотна (оказа се, че се е появявала веднъж и в троновете :mrgreen: ). Жалко, че Ренфри се появява само в един епизод, защото беше супер, а битката и с Гералт беше чудничка.
The hardest battles are fought in the mind.