Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Martix
Archmage

Re: Играно напоследък

Post by Martix » Sun Mar 01, 2020 3:25 pm

Layers of Fear - horror walking simulator, в който играеш полудял художник, бродещ из изкривена хорър версия на къщата си и опитващ се да нарисува последния си шедьовър, докато бива тормозен от призраците на близките си, и от собствените си психози. В началото започва супер линейно, но с времето се появяват все повече и повече optional плашенки, пъзели и кръстопъти, комбинацията от които определя кой от 3-те ending-а ще получите накрая. Играта е кратка(~3 часа за първо изиграване) и носи на преиграване, докато видите всички ендинги и collectable-и. Плюс е и бързото темпо - пъзелите, където ги има, са лесни, а истински death state няма, така че играта по никакъв начин не забавя прогреса. На практика ако просто натискаш W може да speedrun-неш кампанията за под час. Разчита твърде много на jump scares и startle-ing, но пък за сметка на това е доста оригинална в подходите си и до края успяваше да ме изненада с някакъв нов начин да ме стресне. Историята става, но не е нищо особено.
7/10

Има някакво dlc от гледна точка на дъщерята на художника, ще го прецъкам и него.
There are no rules! I'm gonna get you!

penzata
Forsaken

Post by penzata » Sun Mar 01, 2020 4:55 pm

@Martix , така и не успях да им довърша Observer-а на пичовете, въпреки готините детективски механики и чудесна атмосфера. Може би бъговете и "безличният" (може и да е търсен ефект, знам ли, трябва да довърша играта и да видя :oops: ) войс-оувър на Рутгър Хауер ме отказаха. :unsure:

Layers-а, колкото и да ми е привличала вниманието (трейлъри и геймплей видеа), ме отблъсна точно с елементарните си джъмп скерове. Но щом историята не е нищо особено, тогава с чисто сърце мога да си я скипна и да събирам (психически) сили за Обзървъра. :mrgreen:

п.п. за жалост, отзивите за последната им игра (Blair Witch) не са много възторжени, а толкова исках да бъдат; не че няма да я пробвам, де. :ninja:
The hardest battles are fought in the mind.

Martix
Archmage

Post by Martix » Sun Mar 01, 2020 7:12 pm

Observer е на същите пичове? Трябва да я пробвам значи, стои ми в epic store акаунта от известно време (epic по коледа колко игри раздадоха безплатно, не е истина). Ако не друго, графиката и звука при Bloober team са на ниво, а и сетинга звучи интересно. Киберпънк хорър? Да моля!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Mar 02, 2020 1:12 pm

Няваксах някак до 5-та книга на Dreamfall ама мноого дразнещи похвати ползват за да ти забавят темпото на игра и да се луташ тия мискини. Иначе историята хем уж мистична ама простичка, хем те държи. :roll: Зема си припомня старата игра, от която помня само, че беше нека култовост навремето и нищо друго. :ninja: :oops:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Mar 09, 2020 3:29 pm

На 70% съм (така показва сейфа, каквото и да означават тези проценти) на Jedi Fallen Order и играта има много повече минуси, отколкото обратното. Приятна е, може би най-добрата стар ворс игра последните години (десетилетия :roll: ), учудващо целият миш-маш от всичко де що има търд пърсън механики работи прилично, но играта е адски неполирана откъм геймплей, което особено личи при битките.

Това, което най ми бърка в здравето - адски много лаг и дропване на фреймрейти. Играя на базов пс4 (май бях чел някъде, че от трите кочини [пеце, ексбокс-базов и плейстейшън-базов], на сони на конзолата нещата са най-зле, откъм производителност) и си е евало фара - битките чат-пат насичат (а вразите чат-пат се дисингейджват от битката и си циклят като най-големите ботове от време оно), лоудингът е потресаващо дълъг (да, дори повече и от на Контрол), риспоунът на вразите е бъгав та дрънка (или се появяват след тридесетина секунди от нищото или "падат" от небето на топка), текстурите от една местност в друга се зареждат последователно (и това не важи само за филд ъф вю-то), понякога изчезват и после пак се появяват, а даже на едно място на Кашиик, докато си ходиш и играта забива за 10-15 секунди, за да може да лоудне чекиите си (поне да бяха сложили някакъв убит коридор, да не се вижда толкова явно). Графиката не е кой знае какво (сравнена с Ънчартед 4 или Райз ъф Тумб Рейдър, примерно), а играта е 50-60 гъби. Лагът и бъговете направо ме съсипват. :<

Главният чиляк е няма такъв абен джинджър Арчи с възможно най-нефелното име - Кайл Кестис. Кестис, баце! :lol:

Всички стормтрупъри (без изключение) са абни на брус. Играта я разцъквам на jedi master (третата от четири трудности и, според мен, това е била желаната трудност на разработчиците, но са добавили предните две за днешното мрънкящо гейминг поколение) и трупърите са най-абната гад от всички в играта. Комбат геймплейа е някаква мешавица между дарк соулс, секиро и хак енд слаш, и бидейки такъв, понякога работи добре, но в други случаи - ич. Уж механиката на парирането му е "по-пипната" от на Секиро, но имплементирана в подобен геймплей работи 50-50. Трудни босове няма. Реално, най-трудният до момента ми беше най-първият (един жабок), докато все още учех механиките на играта, а се изтипосах при него почти веднага след като започнах.

Като цяло, комбатът е фън (въпреки, че някои от лайтсейбър скиловете са абни и тъпо изпълними), форс-пуш и форс-пул са адски зарибени и с тях правиш доста солиден и цвилещ мармалад. Уменията се придобиват досущ като в Control, но тук са под формата на флашбеци, целящи възвръщане на паметта. Като разбрах как се придобиват новите умения и, кога точно се получават, когато ми дадоха форс-пула и дабъл джъмпа ручах като хлапе от кеф.

Експлорейшънът (използването на различни умения едновременно е пюр фън) и пъзелите са типичен Ънчартед-Томб Рейдър-Принца на Персия, но уви без находчивостта, която представляваше планетарния пъзел в Сандс ъф Тайм. Картите на четирите (намерени до момента) свята са разнообразни и добре направени под формата на холограми. Метроидвания елементът е хубав, когато не се отнася до връщането само и единствено, заради някакъв сандък, който предлага поредния тъп скин. Като цяло почти всичките кълектъбълс не струват, освен някой и друг цвят на BD1 (в пъти по-якият робот, отколкото простотиите в последната трилогия) и някое пончо на Кестис-а :hihi: - на различните планети играя с различни цветове и се получава готино блендване с флората.

Историята е прилична (най-доброто от епизод 3 насам; и доста блъска на такава, подходяща за Томб Рейдър игра) и изобщо не дразни, че е позиционирана между епизоди 3 и 4 (особено в сравнение с Рогу Уно). Секънд Систър-а е адски готин вилян.

Respawn са направили страхотна Стар Ворс игра, с нужното количество експлорейшън и комбат, използващ лайтсейбъри и силата, но като игра Jedi Fallen Order е средняшка и недодялана, и на пичовете е трябвало да им се даде повече време да я полират, защото когато са наблъскани толкова много елементи, резултатът винаги ще е хит енд мис.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Mar 09, 2020 5:03 pm

Te респаун са единственото студио в последно време, което да отсрамва ЕА. Въпреки че се изложиха с монетизацията на Апекс лигендите. С тва на ум, тоя стар варс едва ли ше го тествам. Да видим дали втората игра ще има повече време за ошлайфане. С тава на ум, мега зарибеното и куул ревю. Малко като от пред блока у Младост 2, което му дава допълнителни точки куулнес и неостаряващ чар. Ма бая се смях нема а си крива душата.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Wed Mar 11, 2020 11:50 pm

Jedi Fallen Order си остана твърда 5,5 (по десетобалната). Безсмислено е да говоря повече за осакатената техническа част, спорната режисура и hit-and-miss геймплейя, просто защото не съм се радвал толкова на Стар Ворс нещо от Епизод 3 насам, а играта солидно достави.
Оказа се, че не само може да се напише адекватна история между епизоди 3 и 4, с хубави персонажи, която да получи и страхотен завършек, но и да си остави широко отворена врата за продължение, което с радост бих играл. :yay:

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Mar 16, 2020 2:10 pm

Тематично, най-накрая, по-сериозно (минах лятото :mrgreen: ), подхванах The Last of Us. Въпреки, че знам цялата история и геймплейът е леко "дървен" (не по-убит от Ънчартед 3, де), и нпс-тата адски досадно ти се навират в краката, и ти препречват постоянно пътя, атмосферата, саундтракът, персонажите и най-вече диалогът са прекрасни.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Fri Mar 20, 2020 1:00 am

The Last of Us (+Left Behind) е егати сълзливата игра. :ninja: Нолан Норт, Трой Бейкър и Ашли Джонсън са просто феноменални. :heart: А музикалният скор направо ме съсипва - https://www.youtube.com/watch?v=STyGc4rMOeo

п.п. едно много хубаво мейкинг видео (което го има и в самата игра, след като я превъртиш) - https://www.youtube.com/watch?v=yH5MgEbBOps

п.п.п. краят на май е толкова далеч. :(

п.п.п.п. и тематичните отварящи надписи - https://www.youtube.com/watch?v=pyHi6H6LmKs

Martix
Archmage

Post by Martix » Sun Mar 22, 2020 2:40 am

RUINER - стандартен екшън, увит в лъскава cyberpunk опаковка. Готина игрица, но много кратка бре, и половината босове са рециклирани. Опаковката е бая лъскава обаче - визуално и звуково играта кърти (като за инди игра).
7/10

penzata
Forsaken

Post by penzata » Sun Mar 22, 2020 1:13 pm

Няма такава бъгава, отвратително грозна и изключително дървена игра като Conan Exiles. Сигурно няма и толкова тъпа сървайвъл игра като нея. И цялото нещо е към 100 гъби. :facepalm: Баси, ако бях дал пари за нея, със сигурност щях да се самообеся.

п.п. поцъках няколко часа Mad Max и играта е фън, обаче тези репетитивни луут сандбокс игри просто не са за мен и, заради това, надали някога ще успея да я довърша (подобно Бордърлендс и Фаркрайовете).

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Mar 22, 2020 2:02 pm

Аз най-сетне седнах да играя Borderlands 2 и е доста кеф заради декора и лафовете, останалото как да е. :mrgreen: :ninja: Иначе тази уродлива анимация не мога много да я трая (изключая това де, и на taletale games нещата), а особено откак Нетфликса я ползват за разни техни епизоди "аниме" (да бе да) като новият сингъл на Altered carbon ми се драйфа просто. :roll:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Mar 22, 2020 3:57 pm

След скайрим и overwatch бордърлендс двойката май ми е най-играната игра у живота, което значи, че основният куест го минах къде има няма 18 пъти, ако не и повече. :lol:

пп. ся най-после взех сериозно да цъкам длс-та на скайрим, след 10 години моткане. Dragonborn е поредното доказателство, че бетесда разбират единствено от мороуинд. В обливиън най-якото нещо беше мороуинд диелсито, тука същата работа. Като тая компания се опитва да мейнстрийм получаваме каши (най-вече с fallout), но и хай дженерик фентъзито не им се отдава. Но когато забият в странните си мороуиндски води няма лабаво. Тва dls е лудница. По-добро писане, войсактинг, куестове, остров, всичко. Направо не ми се връща в скайрим от него, щото там е такава средна плява, че да ти се плаче.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Mar 22, 2020 5:12 pm

Озадачих се. Oblivion никога не е имал Morrowind DLC.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Mar 22, 2020 6:46 pm

Shivering Isles кво е, нека си го водят друго селение колкото щат, същата дивотия е като драгънборн и моруинд като писане и усещане. Това имах предвид, бетесда като отидат в дълбокото и ръшкат собствени идеи (които често са изчанчени) постигат най-добрите си резултати.