Коронавирусът и ние

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

AlDim
Elder God

Re: Коронавирусът и ние

Post by AlDim » Tue Mar 24, 2020 3:09 am

Ambartanen wrote:
Tue Mar 24, 2020 12:11 am
Великобритания влиза в триседмичен сериозен локдаун, междувременно Тръмп чул-недочул нещо по Фокс и почва да сигнализира, че може би няма нужда да се слагат ограничителни мерки в САЩ.
Ще му видим реакцията, когато почнат да умират по 10-20 хилади американци на ден след някоя-друга седмица (което, подозирам, на този етап е неизбежно доста време дори при затваряне на всичко в страната).

Междувременно в Канада Онтарио и Квебек най-накрая вкараха сериозни мерки (доста неизбежно, при положение че Квебек добавиха 400 случая за един ден от community transmission). Общо сме с към 2100 доказани случая.

Тук в Албърта още се моткат, но ме съмнява да е задълго.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Mar 24, 2020 9:46 am

Amelia wrote:
Mon Mar 23, 2020 9:20 pm
Междувременно, дъртака ди тути църковни дъртаци си стои в изолация, докато миряните лижат некви артефакти из църквите ас пер дъ църковни инструкции и си обменят секва микрофлора и фауна:
https://faktor.bg/bg/articles/ot-sinoda ... oronavirus

Ненам що се е изолирал - нали уж Господ ги пазел по време на светите тайнства там. По-притеснителното е, че Николай Пловдивски, който е луд по цялата глава, в случая се държи по-нормално от всички останали в тая миризлива институция, което за мен е очевиден знак, че Рапчъра е почнал да се случва, съвсем наистина вече.
Чиляците пуснаха "телефон на доверието" с православни богослови-психолози, да те успокояват, ако не си сигурен дали си излизал нужния брой артефакти, за да получиш трофей, и току виж започнеш да точиш лиги над всичко, което по принцип не трябва да ти е в устата.

Та, спокс, докато тилифоните бачкат и имат дотатъчно импулси, Рапчъра може да почака.
The hardest battles are fought in the mind.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Mar 24, 2020 3:05 pm

coldie wrote:
Mon Mar 23, 2020 11:08 pm
Евентуалните ваксини няма с какво да помогнат на вече заразените или починалите.
Нека решим, че наистина този път си с добро.

Като гледаш как вървеше дискусията миналата страница, така да се изцепиш каква ползва имаше? Особено като става дума за хора, загубили си живота. И, да, хубаво, на тях ваксина наистина няма да им помогне. Отново - къде е ползата от споменаването на тоя факт? И после се чуди що има по-резки реакции към теб. Но не е като да си едноличен, в тоя форум се дърляме за какво ли не и се съмнявам да не си попадал на некоя друг разговор с по-нажежен тон, където да не си участник. При теб проблемът често е, че идваш с некви диви твърдения, без основа и често в неква толкова далечна посока от обсъждането, че е трудно да ти се отговори по какъвто и да е начин, еле па смислен.

От трета страна коронавирусът си е бал капаците. И не е точно баш ясно дали ваксина няма да е полезна и на заразените. Щото дори да я пребориш, бидейки баси заразата, все още не е ясно точно колко време ще ти трае имунитетът и дали няма да се заразиш отново. Например предишните 2 изрода сарс и мерс (пак коронавируси) все още не са дали достатъчно дата, щото не са минали толкова отдавна и не е ясно дали човек не може да се зарази отново, без значение, че имунната им система е запозната с тях и притежава нужното, поне това е надеждата, да се бори с тия вируси. сарс си остава неяснотия, но при мерс е ясно, че човек си губи антителата. И тази информация идва от специалист, който изучава короната близо 40 години и той не смее да се изказва така кардинално.

Така че дет се вика, карай го по-пичовско

@penzata признай си, на бързо набиране ти е на единичката, нал тъй, ни съ крий

coldie
Forsaken

Post by coldie » Tue Mar 24, 2020 3:53 pm

Ами то си е пълна истина... кажи ми че не е паника? Ако говориш за конспиративната теория, която изложих и бе изтрита, е който тотално отрича конспираците ще му се стори пълна глупост. Има достатъчно улики, че това е изкуствено създаден вирус. СМеете ми се като съм споменавал илюминатите или както и да ги наречеш, но аз съм се занимавал да им изучавам историята с години и никой не може да ме убеди, че това е измислица.
Не може без вътрешна информация лидера на ЕС - Меркел да се изцепи, че 70% ще бъдат заразени.
Дискусията е такава, че като цяло на мен ми се струва, че няма много смисъл от нея. Виждаме, че не само у нас, но особено у нас не се действа адекватно и се действа със закъснение.
Преди няколко седмици алармирах - хора вземете го на сериозно, това не е просто поредния опит за всяване на паника. Малко по-късни призовах за почти пълна карантина. Сега в Гърция са под пълна карантина, предполагам че и нас ще се случи пак със закъснение и подир дъжд качулка. От вътрешен човек знам, че ще се гласуват над 2 милиарда от ЕС в помощ за България за "борба с корона вируса" + 2 милиарда от фондове, които са предназначени за програми на обучение, ще се прехвърлял към "борба с корона вируса" + още 1 милиард. Познай кой ще ги усвои тези пари?
Излиза ти Боко и ти казва, че не искал да пипа резерва, ми то да не се окаже, че въобще няма резерв? Социални мерки? Никакво, прах в очите.
Хората, обществото? Каква е реакцията? Оставят ли хората на мира? Не, единични случаи на символични жестове и благотворителност.
Съвсем логично не само аз, а и други хора предполагат, че поне две от целите на този вирус са 1: редуциране на популяцията, и 2: тест за обществото, тест като за опитни зайчета. И от мен и от друфи 3: нещо много, много по-страшно което се цели. Т. нар. "златен милиард" е мечта на познаните с никнейм илюминати. Те и никога не са го крили, даже много пъти арогантно са намеквали.
Какво означава конклав от - висши банкери, висши политици, кралски особи и прочее елит да се събира переодично на изолирани и до преди години тайни срещи? Какво обсъждат там според теб?
Знам, че тук има доста хора, които а почитатели на т.нар. Западен свят и по някаква причина недолюбват Русия. Но какво се получава?
Германия отказа да изпрати помощ на Италия, помощ и пратиха Русия и дори бедни държави като Куба. Китай помага също. Къде е САЩ? Така нареченият най-голям съюзник на ЕС? Никъде. И какъв е този ЕС? Само да гласува парични помощи ли?

Както и да ти се струва е исторически доказано, че така наричаните от мен англосаксонци нееднократно в историята са всявали смърт и са обирали каквото могат. Еми той Джефри ван Орден го каза в прав текст - Великобритания се интересува само от собствените си интереси и ще направят всичко каквото и да е за да си постигнат целите. Тогавашния действаш шеф на НАТО - Уесли Кларк го каза също в прав текст - няма да позволят силна Европа, ако ще и да се прибегне до военна сила ако е необходимо.
Извинете, но Великобритания е изтребила коренното население на 2 континента и половина. И ако испанците и португалците са завлядявали и унищожавяли населението на Южна Америка с военна мощ, британците са го направили по най-долния начин - с нарочно всяване на зарази сред индианците. Поне това е доказано - под формата на помощ са снабдявали индианците със заразени одеала, после останалото е история...

Ако искаш можеш да прочетеш тази статия

Този ми коментар, може ако искате да го сложите в коша, но поне не го трийте.

Що се отнася оттам-откъдето тръгнахме, аз много добре си знам, че понякога правя коментари които отсрани изглеждат заядливи, аз пиша много бързо, почти никога не обмислям словореда и от това се получават недоразумения. За мен ако не всеки, то поне повечето хора си имат силни и слаби страни. Не мога да завиждам на някой, който има определено качество в определане насока над моето ниво, и затова също не разбирам, защо ако аз дори да го наречеш хвалене и пъчене смятам себе си за по-добър от мнозина в някои насоки (и същвременно по-слаб от мнозина в други насоки) трябва да се приема по такъв начин.

Тотално съм разочарован, особено от българското общество. А за да продължавам да посещавам този форум с години - е не бих го правил ако мислех че тук няма достатъчно интелигентни хора. Просто няма как някой, който не ми е личен познат или приятел да ме засегне. Дори да има афект той минава и заминава. Може да ме нарани, ако някой който съм смятал за близък ме предаде, наранява ме и като цяло обществото.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Tue Mar 24, 2020 4:16 pm

coldie wrote:
Tue Mar 24, 2020 3:53 pm
...никой не може да ме убеди, че това е измислица.
Добре де и като влизаш в дискусии с идеята, че никой не може да те убеди, защо ти е чудно че хората не искат да дискутират нищо с теб? Бих ти пуснал научната статия, която специално анализира дали този щам на корона вируса има шанс да е изкуствено създаден. Неизненадващо заключват, че няма никакви индикации за това и всички доказателства сочат към съвсем естествена мутация и прехвърляне от животни към хора. Обаче защо да го правя щом теб нищо не би могло да те убеди?
AlDim wrote:
Tue Mar 24, 2020 3:09 am
Ще му видим реакцията, когато почнат да умират по 10-20 хилади американци на ден след някоя-друга седмица (което, подозирам, на този етап е неизбежно доста време дори при затваряне на всичко в страната).
Май за нещастие си прав, защото хайп машината започна да набира обороти в посока "лечението е по-лошо от заразата," докато щатите регистрират по десет хиляди нови случая на ден. Ей ги политически консерви вече плъзнаха по Фокс.
exas Lt. Gov. Dan Patrick said Monday that plenty of seniors would be willing to sacrifice their lives in order to preserve the economy for their grandchildren.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Tue Mar 24, 2020 4:31 pm

@Ambartanen, пиша ти едно ЛС, че не ми се продължава този спор, направо ми е безмислено.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Mar 24, 2020 5:09 pm

coldie wrote:
Ами то си е пълна истина... кажи ми че не е паника? Ако говориш за конспиративната теория, която изложих и бе изтрита, е който тотално отрича конспираците ще му се стори пълна глупост. Има достатъчно улики, че това е изкуствено създаден вирус.
Така, това дори и да е сто процена научно доказано, факт е, че вирусът съществува, до степен да се стигне до световна пандемия, така че не разбирам приказките ти по какъв начин помагат, освен да си начешеш егото.

coldie wrote:
Преди няколко седмици алармирах - хора вземете го на сериозно, това не е просто поредния опит за всяване на паника. Малко по-късни призовах за почти пълна карантина.
Добре, де, хулиш срещу Боко и кой ли не, а после искаш да бъдеш взет сериозно с подобни изказвания!

п.п. в момента, в бегето се действа доста адекватно като превантивни мерки.

п.п.п. @трубадур , да, уе, така е, но все заето.:dunno:

coldie
Forsaken

Post by coldie » Tue Mar 24, 2020 5:47 pm

Какво его ще си чеша в такава ситуация? Ситуацията е паника. Боко е тъпо парче, и с армията калинки около него ли ще бори заразата? Какви са адекватните мерки?!

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Mar 24, 2020 6:21 pm

https://www.instagram.com/p/B-GGBSYJAEH/

Раян Рейнолдс отново доказва колко е гениален с това видео, хареса ми ебавката му с Гал Гадот, Силвърман и оня боклук Фалън :mrgreen:

Иначе относно мерките в българия, щях да съм съгласна, ако генералчето беше затворило църквите. Щом генералчето позволява на некви хора на преклонна възраст, дето ще кихна от алергия и те ще умрат на място, да не говорим за коронавирус, да ходят на църква, да лижат икон, да ядат от една и съща лъжичка и тн, не знам дали мерките могат да се нарекат адекватни. Ако обръснатия орангутан може да затвори местата за поклонение, един велик генерал с пагони също може? Не?

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Mar 24, 2020 6:33 pm

Litz wrote:
Tue Mar 24, 2020 6:21 pm
Иначе относно мерките в българия, щях да съм съгласна, ако генералчето беше затворило църквите. Щом генералчето позволява на некви хора на преклонна възраст, дето ще кихна от алергия и те ще умрат на място, да не говорим за коронавирус, да ходят на църква, да лижат икон, да ядат от една и съща лъжичка и тн, не знам дали мерките могат да се нарекат адекватни.
Или не ги затваря, защото това е пъкленият му план да изтреби всичкото религиозно психопат. :roll:

Ами, баце, доста са адекватни, при положение, че не смятах че ще направят каквото и да е. Да не говорим, че ти си тази, която каза, че хем имало супер малко заразени в България, отколкото на другите места, хем пък вземали толкова "сериозни" мерки за социална дистанцираност, пак сравнено с други държави.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Mar 24, 2020 6:55 pm

Ми за мен е абсолютно неадекватно, да казваш не на това младо и здраво семейство да се разхожда в парка за час и да пази дистанция, но омг 1000 ходещи трупа на 80 плюс да ходят да лижат икони, и да ядат от една и съща лъжичка е тотално окей. Ся при нас е точно обратното. Можеш да потичаш малко, но църковните простотии за забранени.

Прочетох си поста,за който говориш и там казвам, че ми е странно, че нямаме карантина, въпреки многото болни. Освен това, хората, които правят изказвания по телевизора, са некви адекватни, а не някакво генералче с пагони, което говори много обвинително и строго, и което се обижда на меме с Джорджано. Още Меркел за цялата криза се е изказала 2 пъти и то кратко и ясно, а не всеки ден брифинг по час.

И нали градския ни транспорт не е изцяло редуциран, както е в БГ, за да може малкото хора, които трябва да работят, да се гъчкат.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Mar 24, 2020 7:25 pm

Litz wrote:
Tue Mar 24, 2020 6:55 pm
Освен това, хората, които правят изказвания по телевизора, са некви адекватни, а не някакво генералче с пагони, което говори много обвинително и строго, и което се обижда на меме с Джорджано. Още Меркел за цялата криза се е изказала 2 пъти и то кратко и ясно, а не всеки ден брифинг по час.
Когато има "подобна" новина, тук се рехашва от всякъде постоянно, та нон-стоп брифинги и неадекватно говорене от тези хора не е нещо учудващо.

Не разбирам какво се опитваш да ме убедиш, че при вас нещата са като хората, а тук не са - казах ти, че взетите мерки (от всичкото ръководно бастун) са прилично адекватни, не само защото е неочаквано за мен, а защото наистина са така. Не знам как може да очакваш наистина адекватно поведение от хора, които до момента са живяли в разпусната държава.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Tue Mar 24, 2020 7:28 pm

@Litz, моля те не се дръж така троснато и не обвинявай генерала (освен ако не визираш РазБойко). Ако си беше направила труда да прочетеш как стават нещата, щеше да си наясно, че ген. Мутафчийски може само да препоръча какво да се прави, но правителството и ББ решават дали да го спуснат като разпоредба. А ББ никогане е имал топки да се опъне на Великата БПЦ (щото, нали, супер религиозен и т.н.). Мутафчийски отдавна препоръча ограничаването на църквите, но Синдът в цялата си мъдрост реши, че те няма дори да си го преместят, а ББ и правителството се направиха на слепи и глухи. А кретените, които ходят да лижат икони и лъжички и смятат че Господ ги пази, дори когато те не се пазят, заслужават съдбата си.

И да си мислиш, че БГ семействата пазят дистанция, си в някаква алтернативна вселена. Майките с малките си деца бяха едни върху други в парка с/у нас и не им дремеше, докато не обавиха затварянето на парковете. Мисля, че за държава като нашата тези мерки са единствените смислени.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Mar 24, 2020 8:37 pm

Мен Мутафчийски ме дразни, с цялото си троснато каране и с "Вие правите с мемета с мен и Джорджано, значи искате родитилите ви да умрат"

Де да знам дразни ме. При нас тия от щаба са доста по-адекватни и говорят доста по-спокойно и адекватно. Имам жестока непоносимост, към начин на говорене като тоя на Мутафчийски. Сериозно. Ся верно е, че тука сме една идея по адекватни, дори наркодилърите изчезнаха. Пък и населението тук не е толкова религиозно. Проблемът с тия идиоти в църквата е, не че ще се умрат, никой няма нужда от изтрещели комунисти, а сега големи вярващи. По-добре без тях наистина. Проблемът е, че баба ми и дядо ми живеят в центъра, точно до всичките цървки и биха могли да се заразят, заради тия идиоти, нищо че са доста адекватни.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Mar 24, 2020 9:09 pm

Каквото казва @Alexis. @Litz, аз отдавна съм забелязала деленето на обществото по оста Мангъров/Мутафчийски, но в конкретния случай... Генералчето? Единственият начин да затвори църквите и така да попреди на разни хора да се причестяват напук на здравия разум, е да направи военен преврат. Не да не го искам, но той не го иска. Това, което може да направи, е да препоръча. И го препоръча. И дотам. Ама някой трябва да има дупе да ги разпише тия извънредни мерки, верно да хлопне кепенците на цялата държава за три-четири седмици, да се измислят адекватни облекчения за бизнеса (надявам се, че не се очаква от "генералчето" да мисли как да спасява и бизнеса?) и всички да си седнем на гъза, преборвайки внезапно появилата се страст да тичаме из парка.

Ами това днес? Новото двайсе? Контращаба, дето си го направи Бойко, че Мангъров да спре да обикаля като черна чума из телевизорите и да обяснява как не трябва да носим предпазни средства, щото да си направим групов имунитет?! Това пък какво беше?

Не знам, много ме е страх, че ще стане като в Италия и едва като почнат да виждат как от всеки вход изнасят по някой ковчег, ще се насерат и ще си седнат на задниците, ама ще е късно. :?

P.S.
Колкото пък до меметата, Мутафчийски се забавлява искрено с тях и това го знам от първа ръка съвсем случайно. И да, ако не спрем да се размотаваме и да се правим на неебателни, не само родителите ни, и ние, и приятелите ни могат да умрат. Кофти, ама факт. И мен това ме дразни, ма не мисля, че вината е точно на Мутафчийски.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.