Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

penzata
Forsaken

Re: Играно напоследък

Post by penzata » Wed Dec 14, 2022 1:21 pm

Ти да видиш, туикнатите камера, муувмент и комбат правят Witcher 3 next-gen доста приятна за игра, от онази дървения, която си спомням. След 5 години гордно притежание на играта, от която нямам нищо минато :mrgreen: , ще излезе, че чакането си е струвало. :lol:
Last edited by penzata on Wed Dec 14, 2022 5:21 pm, edited 1 time in total.
The hardest battles are fought in the mind.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Dec 14, 2022 4:39 pm

Да те таквовам, тая игра е моят деус екс, ако някой я спомене я инсталиргам.
Барем да тествам и язе некст джена

penzata
Forsaken

Post by penzata » Wed Dec 14, 2022 5:26 pm

Еми, с модове сигурно е ставала, но ванилата съм я почвал безброй пъти на пс4 и все стигах до първото село мисията с вещицата при кладенеца. Много ме дънеше управлението и комбата.

Инсталиргай, най-вероятно ще дръпнеш повече от мен, че аз не знам кога ще намеря време за нея. :lol: :lol: :lol: Просто ми беше любопитно ко са барнали и на първо очо е :yay: .

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Jan 03, 2023 11:26 am

Vampire Survivors е от редките случаи, където хайпът е заслужен.

Тва като нищо ще влезе в историята като едно от най-добрите индита, барабар с айзък и хадес. Ма не само това, ами и като една от най-добрите игри, правени някога. Мяза като мийм заглавие, струва стотинки, а даже мобилната версия май е без пари, няма микротранзакции и е гейминг в най-чистия смисъл на думата.

Абсолютно задължителна, безумно пристратяваща и реално обезсмисли доста от игрите, които смятах да цъкам.

Заради нея заебах елден ринг и диабло 2 римастъра (който е великолепен бтва, близърд да мре, но пичовете, които са го правили първо не бяха в близ тогава и ги присламчиха, след като нещото излезе), който е най-добрият римастър, който съм виждал. Докарва диабло 2 до днешното поколение и държи нивото. Все още си остава царят на тоя жанр и с едно, две изключения на морално остарели механики, останалото е бетон. И пак, Vampire Survivors успява да бие дори него в чистия кеф на маризане на мобове.

За жалката цена от 4 евра, щото сега е дори намалена, играта предоставя купища кеф. Без да осъзнавам снощи опатках 5 часова сесия :shock:

Тва е учебник как се прави. Ърли аксеса беше под година, ошлайфано е на пустиняк и риплей валюто е отвъд познанието. И всеки друг щеше да е нагрухти с всевъзможни механики за цицане на пари. Игра на годината без да се замисля.

Като стана дума, разочарованието беше ясно кое ще е. Overwatch 2, недопечена тъпотия, без явна цел и посока, пусната, за да се тества колко народът ще търпи алчност и да блазни инвеститорите. Да гледаш как един от най-добрите мултиплейър шутъри загива бавно боли. Първите 2 години, когато влиянието на стриймърите беше минимално, квиченето по форумите сведено до минимум, балансът беше правен от хора с години опит и любов, а желанието за професионална про сцена беше само някаква тъпа идея, никога няма да бъдат повторени. За съжаление този overwarch е недостъпен.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jan 06, 2023 4:05 pm

трубадур wrote:
Tue Jan 03, 2023 11:26 am
Vampire Survivors е от редките случаи, където хайпът е заслужен.

Тва като нищо ще влезе в историята като едно от най-добрите индита, барабар с айзък и хадес. Ма не само това, ами и като една от най-добрите игри, правени някога. Мяза като мийм заглавие, струва стотинки, а даже мобилната версия май е без пари, няма микротранзакции и е гейминг в най-чистия смисъл на думата.

Абсолютно задължителна, безумно пристратяваща и реално обезсмисли доста от игрите, които смятах да цъкам.

Заради нея заебах елден ринг и диабло 2 римастъра (който е великолепен бтва, близърд да мре, но пичовете, които са го правили първо не бяха в близ тогава и ги присламчиха, след като нещото излезе), който е най-добрият римастър, който съм виждал. Докарва диабло 2 до днешното поколение и държи нивото. Все още си остава царят на тоя жанр и с едно, две изключения на морално остарели механики, останалото е бетон. И пак, Vampire Survivors успява да бие дори него в чистия кеф на маризане на мобове.

За жалката цена от 4 евра, щото сега е дори намалена, играта предоставя купища кеф. Без да осъзнавам снощи опатках 5 часова сесия :shock:

Тва е учебник как се прави. Ърли аксеса беше под година, ошлайфано е на пустиняк и риплей валюто е отвъд познанието. И всеки друг щеше да е нагрухти с всевъзможни механики за цицане на пари. Игра на годината без да се замисля.

Като стана дума, разочарованието беше ясно кое ще е. Overwatch 2, недопечена тъпотия, без явна цел и посока, пусната, за да се тества колко народът ще търпи алчност и да блазни инвеститорите. Да гледаш как един от най-добрите мултиплейър шутъри загива бавно боли. Първите 2 години, когато влиянието на стриймърите беше минимално, квиченето по форумите сведено до минимум, балансът беше правен от хора с години опит и любов, а желанието за професионална про сцена беше само някаква тъпа идея, никога няма да бъдат повторени. За съжаление този overwarch е недостъпен.
Без да се заяждам - това не е ли просто crimsonland рескинната?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Martix
Archmage

Post by Martix » Fri Jan 06, 2023 4:24 pm

Не, по-скоро е рескин на, ако си играл warcraft 3 карти - Battleships или не помня как се казваха онези AoS-и при които само ходиш, а героя ти стреля сам.

Номера при Vampire Survivors, който я прави толкова зарибяваща и достъпна е, че геройчето ти е ходещ Turret на който закачаш оръжия и само го движиш, а то автоматично стреля по всички наоколо. Това е точния баланс между tower defense, twin stick шутър, и autoclicker.

Все пак не съм фен, пробвах я преди няколко месеца като стана мейнстрийм, но ми беше супер еднообразна, особено откъм оръжия и билдове. Като повечето ~процедурни игри правени от 1 човек, е готина за малко, но бързо омръзва. Въобще не видях replay велюто, поне в онази стара версия която цъках де, оттогава доста пачове се изтекоха.
There are no rules! I'm gonna get you!

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Jan 06, 2023 6:31 pm

Квот мартикс вика, макар да не намирам играта за рескин на каквото и да било. Перфектният компот е от други идеи, дето са близо една до друга, без обаче наистина да са били смесвани като хората. За мен риплей валюто е тру дъ рууф, и далеч не ти е в лицето. Просто с играенето и задобряването постоянно ти се предлага нещо ново. И както казах, самата игра е така направена, че натурално да те тласка да искаш още един опит и с това валят и нови герои, локации, старите терени получават нова механика и нов начин да се тестват, въобще, лудница е.

Ако все пак в крайна сметка елден ринг наистина не ме беше задърпало толкова надълбоко само сървайвъра щях да цъкам сега.

Elden Ring е доста добра бтв :lol:

Martix
Archmage

Post by Martix » Wed Jan 25, 2023 5:33 pm

Miles Morales беше готина, но имаше прекалено много припокриване с другия спайдър мен и се чувства повече като character dlc, а не самостоятелна игра. Плюс това са правили дребни промени по механиките, само колкото да има и са ги посчупили. Ремастърнатия спайдър мен е по-добрата от двете игри, но пък е прекалено дълга, а Miles е тамън на дължина.
8/10

Реших да се върна към старата ми хипстърска любов Life is Strange и да довърша франчайза, че последните години са се пръкнали доста игри, а и съм здраво изостанал по каталога на dontnod.
Life is Strange Before the Storm - ненужен cash grab prequel, който е направен набързо в опит да се умилостивят феновете със Chloe главна героиня, за да не почнат да канселват продълженията, задето разказват напълно независими истории с нов каст.
Но все пак е доста добра. Формулата на LiS беше толкова добре перфект-ната още първия път, че от Before the Storm се иска само да имитира първата игра, и пак се получава страхотен продукт. Саундтракът и тийн депресия вайбовете пак са нацелени точно. Историята е типичен LiS, т.е прекалено нихилистична, но все пак пази някакво ниво на реализъм и битовизъм, който я извисява над стандартното за видео game писачи. Поредната игра от франчайза, в която героите са основно тийнейджърки, а е писана от стар бял мъж, и на моменти малко си проличава, но като цяло става, липсват явни how do you do fellow kids моменти. А и LiS винаги е била ситуирана в някакъв леко отделен от реалния свят времеви балон, в който хем се намираме в 20XX, хем не се занимаваме с current politics и тикток.
Ако трябва да се оплача от нещо, това е че изборите са доста ограничаващи и често дори липсва избор. Играта е повече walking simulator отколкото choose your own adventure, но все пак е prequel и на края е трябвало да се достигне до събитията от LiS 1, няма как да има много различни ендинги.
7.5/10
There are no rules! I'm gonna get you!

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat Feb 25, 2023 2:01 pm

Тествах Хогуорц легасито и за всичкия талант в актоьрската игра и прилично писане, смазващото количество на детайл и чудесна хари потър атмосфера, разкошна музика и размах, просто не мом с тоя тип игри повече. Елден ринг наистина развали секо рпг след себе си. Дори не знам как ще ми дойде балдурс гейт 3 като излезе.

Само за справка, щото се оспойлих за някои неща, ама съм нейде 50 часа в елдена, дали съм и на 1/5 от историята, в тая една пета дали имам покрити и 20% от нея и на играта не й дреме. Оставили са ме да ходя където ми скимне и подхващам неща, в който ред ми падне и не ги ебе. За всичките си технически спънки и липсва на хвърчащи крайници, Елден-а ще бъде събитието в трите А-та на геймина за следващите кой знае колко години.

Тука са кътсцена връз кътсцена, държи те постоянно за ръката, не можеш 2 метра да мръднеш без да ти е отнет контрола. Затва и не скачам на новите год ъф уорове и квото се пръкне с голям бюджет в днешно време и се тупа в гърдите, че има хубава история. Искам геймплей да го еа. Не сковани 3д модели със стъклени очи, сричащи с тежък британски акцент.

Ся го казвам, ама очаквам Starfield да спаси положението :mrgreen:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Feb 25, 2023 6:53 pm

Наваксах най-сетне с Nier: Automata, че уж да проимам някаква идеа какво става в анимето с 2B и 9S зася. Ха ха ха. Ха, ей ся, баси врътките е.
Разкошна игрица, ма я минах с включени чипове за битки 99% от времето. Историята ми докара птсд от книгите на Мураками, умрях от скумрията сефте от 30-те ендинга и музичката не ми излиза от главата. Фън. Не скучах, с две думи, изключая мъката в завода и проблемите с фулл скриин на компа. Ще поровя за тая вселена явно, по-добре късно.....
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Feb 25, 2023 7:27 pm

трубадур wrote:
Sat Feb 25, 2023 2:01 pm
Не сковани 3д модели със стъклени очи, сричащи с тежък британски акцент.

Тия две изречения са в директно противоречие. Бетесда ще се насерат, защото това им е цялото съществуване (не, никой не мож ме убеди че старите TES ставали повече от Скайрим или Обливиън)
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat Feb 25, 2023 8:10 pm

Claymore wrote:
Sat Feb 25, 2023 7:27 pm
трубадур wrote:
Не сковани 3д модели със стъклени очи, сричащи с тежък британски акцент.

Тия две изречения са в директно противоречие. Бетесда ще се насерат, защото това им е цялото съществуване (не, никой не мож ме убеди че старите TES ставали повече от Скайрим или Обливиън)
С тази разлика, че у бетеста сам се буташ да ти рейпват душицата с тия цъклени дзъркели. У всичкото друго игра те навират в кътсцена с диалог и отнемат контрола на легане и ставане. :mrgreen:

Мда, иначе - ниер аутоматата е велико нещо. Тия дни ще я преигравам за кой знае кой път.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Sat Feb 25, 2023 8:47 pm

трубадур wrote:
Sat Feb 25, 2023 8:10 pm
С тази разлика, че у бетеста сам се буташ да ти рейпват душицата с тия цъклени дзъркели. У всичкото друго игра те навират в кътсцена с диалог и отнемат контрола на легане и ставане. :mrgreen:
Мня, сам се буташ и в другите игри, също. Все едно пък не знаеш какво очакваш като си пуснеш игри тип Uncharted, God of War, Last of Us, рандъм дженерик воупън-върлд-ръпъгъ и др. И го правиш, защото точно това искаш.

Та не ти разбирам мрънкянето, еле пък сравнението с Elden Ring.

трубадур wrote:
Искам геймплей да го еа.
Няма и седмица, 03.03 - Wo Long: Fallen Dynasty

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Feb 25, 2023 10:41 pm

penzata wrote:
Sat Feb 25, 2023 8:47 pm
Мня, сам се буташ и в другите игри, също. Все едно пък не знаеш какво очакваш като си пуснеш игри тип Uncharted, God of War, Last of Us, рандъм дженерик воупън-върлд-ръпъгъ и др. И го правиш, защото точно това искаш.

Та не ти разбирам мрънкянето, еле пък сравнението с Elden Ring.
Анджак. Рагнарьока си беше топ ама нейсе :mrgreen: Sifu също, само че дори предвид колко съм зле, пак за 41 часа я платинирах, та ся не мога да реша какво да захапя. Дотогава стриймвам God of War HD през PS+. И 18 години по-късно си е зрелищна, ама това балансиране по греди ми сере в душата.

А Wo Long демото умерено ме надъха, ама май пак няма да я купувам на излизане, просто прекалено много други неща имам, ама след месец-два ще я взема, Ninja Gaiden Sekiro комбата е забавен.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Feb 26, 2023 9:10 am

Аз говоря основно ся за Хогуортс. Ма и новия год ъф вор доста краде и чесну не очаквах га излезе да е ноти дог игра в тва отношение. Същото и за Захари потник играта. Тествах я на сляпо и то се не търпи. Положението е толкова плачевно, че ти се кара ако напуснеш зоната където ти е куест гивъра. Преди да почнеш куеста. То ясно, че е игра за дечурлига. Ма много неприятно ме изненада колко не е моето нещо.