Хари Потър 6
- Freddy Krueger
- Adept
- Freddy Krueger
- Adept
И както е добре известно наградите и парите (wtf?) на автора нямат много общо с качеството на една книга.
Добре де, никой ли не я чете сега на български? Никой ли не е възмутен/впечатлен?
<enter spam>
Аз от Стивън Кинг ако си купя вече нещо без да съм го чела предварително, да не ми е името Ботуш!
<end spam>
Добре де, никой ли не я чете сега на български? Никой ли не е възмутен/впечатлен?
<enter spam>
Аз от Стивън Кинг ако си купя вече нещо без да съм го чела предварително, да не ми е името Ботуш!
<end spam>
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
OMG не е ви ли е грехота да сравнявате Пратчет с тая овца. Изобщо не ми се спори по въпроса кой е по интелигентен автор и кой пише по качествени книги, щото е направо смешно.
Ок, не споря, че Пора е интересна поредица, донякъде идейна, става за четене, нацелила е там някви ниши, дупки и тн., обаче дори това да беше нещо супер качествено, нещо което си заслужава да го препрочетеш това си е просто една единствена поредица. Роулинг през живота си няма да издаде нищо друго. Най-много след като пенсионира Потър на 90 години да започне да издава някви части какво е правил летата през свободното си време.
Роулинг била най-богатата писателка на света. Ми да то има направо цели съзвездия, пасажи известни писателки Сигурно втората е някаква суперизвестана в уса създателка на любовни романчета. (изключвам Урсула ле Гуин и Робин Хоб да речем, въпреки, че какъвто и да го къдрят не мога да повярвам, че Потър има повече продажби от Землемория).
Тя има Хюго, Пратчет няма. Де да знам принципно съм на мнение, че след като няма на кой да го дадат е кощунство да сравняват някой, който не заслужава с гиганти като Зелазни, Азимов, Нивън и тн.. От друга страна, след толкова много продажби, все пак е допринесла за жанра и си заслужава наградата. А че Пратчет няма Хюго... Ми малко трудно е да ти дадат награда за жанр който пародираш.
А като стана дума за жанрове:
Actually the Hugo Award is not a movie-related award, it is an award dedicated to science fiction as a genre (best novel, best fanzine etc.).
Ми тогава какво пишеш бе булка.
Ок, не споря, че Пора е интересна поредица, донякъде идейна, става за четене, нацелила е там някви ниши, дупки и тн., обаче дори това да беше нещо супер качествено, нещо което си заслужава да го препрочетеш това си е просто една единствена поредица. Роулинг през живота си няма да издаде нищо друго. Най-много след като пенсионира Потър на 90 години да започне да издава някви части какво е правил летата през свободното си време.
Роулинг била най-богатата писателка на света. Ми да то има направо цели съзвездия, пасажи известни писателки Сигурно втората е някаква суперизвестана в уса създателка на любовни романчета. (изключвам Урсула ле Гуин и Робин Хоб да речем, въпреки, че какъвто и да го къдрят не мога да повярвам, че Потър има повече продажби от Землемория).
Тя има Хюго, Пратчет няма. Де да знам принципно съм на мнение, че след като няма на кой да го дадат е кощунство да сравняват някой, който не заслужава с гиганти като Зелазни, Азимов, Нивън и тн.. От друга страна, след толкова много продажби, все пак е допринесла за жанра и си заслужава наградата. А че Пратчет няма Хюго... Ми малко трудно е да ти дадат награда за жанр който пародираш.
А като стана дума за жанрове:
Actually the Hugo Award is not a movie-related award, it is an award dedicated to science fiction as a genre (best novel, best fanzine etc.).
Ми тогава какво пишеш бе булка.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
- Freddy Krueger
- Adept
Ще дадеш ли точния сайт да погледна?
Иначе наистина нападките срещу колеги са безмислени нo:
Иначе наистина нападките срещу колеги са безмислени нo:
И аз бих бил изнервен ако жена, написала една книга малко над посредственото се помисли за нещо доста по голямо от колкото е и започне да ръси глупости.In a recent interview with Time magazine, Rowling said she was "not a huge fan of fantasy" and was trying to "subvert" the genre.
The magazine also said Rowling reinvented fantasy fiction, which was previously stuck in "an idealised, romanticised, pseudofeudal world, where knights and ladies morris-dance to Greensleeves".
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
- Freddy Krueger
- Adept
- herairness
- Jaghut Tyrant
вижте сега,правилно го казаха хората детско-юнушешка...и само не ми казвайте че HP е за възрастни писан че ше пукна от смях.а пратчет е точно за по-порасналите като нас,щото рядко някои днешен тинейдйър ще го разбере.примерно сестра ми чак сега препрочита прътчетт защото разбира какво пише,а преди прочете 2 3 и го остави просто не можеше да хване хумора...
иначе като за детски приказки,HP си е готин и мен ми харесва щото не подхождам с някви специални мисли към него,а тва че правят комерсиализъм от него вече е съвсем друго нещо,за съжаление:(
edit:мале марфи добре че ми обърна внимание,голям гаф изглеждаше
иначе като за детски приказки,HP си е готин и мен ми харесва щото не подхождам с някви специални мисли към него,а тва че правят комерсиализъм от него вече е съвсем друго нещо,за съжаление:(
edit:мале марфи добре че ми обърна внимание,голям гаф изглеждаше
Last edited by herairness on Thu Feb 09, 2006 2:25 pm, edited 1 time in total.
- Freddy Krueger
- Adept