Разни

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Marfa
Moderator

Re: Разни

Post by Marfa » Tue Mar 14, 2023 3:23 pm

За протокола все още не съм в пенсионна възраст, гледах внимателно, не съм си приказвала и не съм ходила до кухнята, за да нагледам мусаката. Нали ми е позволено да го мисля за пълен тюрлю гювеч?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Mar 14, 2023 3:47 pm

@Marfa естествено, ама и на нас може тюрлю гювечът да ни е вкусен.

Аз с твоето мнение нямам проблем, ама Паунова, Карбовски, Патрашкова, Венци Мицов, Башар Рахал, който като велик актьор избълва глупост от рода на "Лесно е да се кривиш"

Да не говорим, че много глупости се изписаха за това как режисьорите били режисирали поп песни навремето и затова не са достатъчно артисти (това хора с любими режисьори Финчър и Пол Томас Андерсън), как а24 било голямо алчно студио за което киното не е важно (точно обратното) и тъпи шегички относно жълтите хора и как само Бланшет била великолепна и как меритокрацията не съществува. За аргумент се полза и че Първоначално Джеки Чан е трябвало да играе ролята и това значило, че Мишел не заслужавала нищо. Ми и Ема Стоун си печели Оскара след като първо са искали Уотсън, и?

Още Кейт Бланшет е яка, ама не е нито Франсис Макдорманд, нито Даниел Дей Луис. Това признаване само на някакви стари имена ми се струва нелепо.

Martix
Archmage

Post by Martix » Tue Mar 14, 2023 3:57 pm

Хах, е много ясно, той филма си е тюрлю гювеч, нали в това му е чара. Само изказвах предположението, че много хора не го грокват, заради висока културна entry barrier-а, а много други, заради неподходяща нагласа за гледане на филми.
There are no rules! I'm gonna get you!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Mar 14, 2023 4:50 pm

Litz wrote:
Tue Mar 14, 2023 3:47 pm
За аргумент се полза и че Първоначално Джеки Чан е трябвало да играе ролята и това значило, че Мишел не заслужавала нищо. Ми и Ема Стоун си печели Оскара след като първо са искали Уотсън, и?
Предвид бъркотията в личния живот на Джеки Чан, доста силно се съмнявам, че би се навил да изиграе тая роля така, както е във филма. (Макар че няма да се учудя, ако тая бъркотия е била вдъхновение за сценария, честно казано.) На мен не ми се ще да плюя по един от боговете на детството си, затова - който иска, да разрови проблемите му с дъщеря му.

А и какво точно... В смисъл, Индиана Джоунс е трябвало да бъде изигран от Том Селек. Първоначалният избор за Джак Спароу е Матю Макконъхи. Джон Уик е трябвало да се казва Шон Уик и да го играе Том Круз. Ролята на Оби-Уан Кеноби е писана за Тоширо Мифуне и това си личи от километри, даже има директна препратка към "Телохранител" в Епизод 4. Тоширо Мифуне първоначално е бил предвиден и за господин Мияги в "Карате Кид", само дето са преценили, че излъчването му е прекалено страховито за ролята. Ролята на Джон Маклейн е предлагана на Сталоун, Харисън Форд, Ричард Гиър и т.н., а самият сценарий на "Умирай трудно" е писан за "Командо 2". Улвърин е трябвало да бъде изигран от Ръсел Кроу.
И кво? Това роля, предвидена за един актьор, да отиде при друг е най-нормалното нещо на света.

А и доста хора, които недоволстват, явно не знаят какво точно е Мишел Йео. Защото ако тя не беше толкова грандиозен талант, колкото е, сега щеше да е като Синтия Кан или Синтия Ротрок. (И трите са играли главни роли в един франчайз през осемдесетте, даже Йео и Ротрок си партнират в единия филм.) Буквално няма друга актриса, която да има нейните успехи едновременно като хонконгска екшън звезда и като драматична актриса на три континента.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Mar 14, 2023 6:42 pm

Martix wrote:
Tue Mar 14, 2023 3:19 pm

А немислимото се е случило, пуснали са филма в БГ по кабеларките, реакциите са точно каквото може да се очаква.
https://offnews.bg/kultura/botev-na-mak ... 97019.html
:yay: :yay: :yay: :yay:
бисерите са топ кек

иначе лукас беше прав навремето като каза, че тия, дето критикуват киното, често са необразовани относно медиума, по който плюят.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Mar 14, 2023 7:46 pm

@tigermaster да бе абсурдно, както и да си фен на Дейвид Финчър и да плюеш други режисьори, че са режисирали клипове на мейнстрийм песни.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Mar 18, 2023 1:49 pm

Ланс Редик е починал. Готин беше, не знам какво да кажа повече.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Totenkopf
E'lir

Post by Totenkopf » Sat Mar 18, 2023 6:50 pm

Да много тъжна новина, имаше какво още да даде на киното, голям актьор, неподражаем глас, неподражаема визия, направи страхотни роли още в Lost навремето, в The Wire, а мен най много ме кефи с Дан Стивънс и Майка Монро в Гостът, майор Карвър. Супер изглеждаше, а беше на 60.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri May 19, 2023 4:00 pm

Малко спамец :mrgreen:
Spoiler: show
1.jpeg
1.jpeg (330.41 KiB) Viewed 7078 times
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue May 23, 2023 11:35 am

Ужасна новина. Рей Стивънсън ми влизаше в топ десетката без да се замислям. Такова силно присъствие имаше на екран.

https://www.theguardian.com/film/2023/m ... es-aged-58

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue May 23, 2023 3:32 pm

Лека му пръст. Беше много любим актьор. :(
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Jul 24, 2023 1:24 pm

Не знам дали някой следи ситуацията със стачките на сценаристите, но на мен ми е супер смешно как а24 малко независимо студио е изпълнило всички изисквания на синдикатите и хората могат да продължат да работят, а Дисни и големите студия не могат. :ninja:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 24, 2023 4:35 pm

1.PNG
1.PNG (320.66 KiB) Viewed 6712 times
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Shamajotsi
Sorcerer

Post by Shamajotsi » Mon Jul 24, 2023 11:10 pm

Дано сценаристите си отстоят правата. Можем да дадем малка пауза с всички Марвълски истории и live action reboots на класически филми на Дисни.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Feb 03, 2024 3:29 pm

Карл Уедърс си е отишъл онзиден...

Жалко. Последно го гледахме в "Мандалорецът" и там беше страхотен. Аполо Крийд е грандиозен. "Екшън Джексън" съм го гледал сигурно двайсет пъти като тийнейджър - беше ми guilty pleasure тогава...
И "Хищникът"...
Готин беше.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting