Абсурдистан: Възраждането
Moderator: Moridin
Re: Абсурдистан: Възраждането
Принципно съм съгласна, само да отбележа, че "адски много" е нещо като оня, дето са го хванали с 4 промила, на Белослава мижавите 1 и нещо не важат 

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- The Dragon
- Elder God
ДСБ си пуснаха кандидат на София. Та кой ще е следващият ни кмет от герб питам аз?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Е, то в момента се върти предположението, че ГЕРБ може да го подкрепятThe Dragon wrote: ↑Sun Jul 16, 2023 3:42 pmДСБ си пуснаха кандидат на София. Та кой ще е следващият ни кмет от герб питам аз?

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
Цирк дьо комуней.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/rumen-r ... fFQolY9uNE
https://www.svobodnaevropa.bg/a/rumen-r ... fFQolY9uNE
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
"Нека и от НАП да проверят откъде въпросният човек има подобни джобни пари да яде стекове”, настоя зам.-председателят на Сдружението на заведенията в България Марин Сотиров.

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
Аз не смятам, че това са окей цени дали на сто-двеста и намсиколко грама и точно за рибай. Тва са цени за Мишлен ресторант с в пъти по-скъпо телешко.
Честно не го разбирам.
В България аз не съм била отдавна на море, ама ми е супер нелепо като някакви туристически експерти обясняват как аджеба на бг черноморието било по-евтино от колкото в Гърция, което са лъжи.
Честно не го разбирам.
В България аз не съм била отдавна на море, ама ми е супер нелепо като някакви туристически експерти обясняват как аджеба на бг черноморието било по-евтино от колкото в Гърция, което са лъжи.
- tigermaster
- Elder God
Дори цените да са ОК, изобщо не е ОК да научиш колко голяма порция са ти сервирали, чак като дойде времето за сметката. Преди малко гледах интервю с някакъв от КЗП, според когото от ресторанта са длъжни предварително да уведомят клиента колко ще му струва храната, а това цената да е на грамаж на месото в сурово състояние не е коректно, защото клиентът няма да го консумира сурово.
А и другото - дори при цени на дребно в магазините кило рибай "Блек Ангъс" е около сто лева. Разбирам в ресторанта да има някаква надценка, ама да е три и половина пъти, при положение че със сто процента сигурност не го купуват на потребителски цени, е една-две идеи по-нагло от нормалното.
А и не знам защо на толкова много места виждам да се тиражира идеята, че има нещо съмнително в това клиентът да има толкова пари в брой. Като водих сестра ми в Каварна две и четиринайсета, хвръкнаха няколко стотака за три дена (отделно от билетите за фестивала) като едното нищо - и даже не съм сигурен за какво, ако трябва да съм честен - и никъде не можех да плащам с картата, навсякъде - в брой, та просто гледах да ги имам. А далеч не мога да кажа, че съм се къпал в пари него време.
А и другото - дори при цени на дребно в магазините кило рибай "Блек Ангъс" е около сто лева. Разбирам в ресторанта да има някаква надценка, ама да е три и половина пъти, при положение че със сто процента сигурност не го купуват на потребителски цени, е една-две идеи по-нагло от нормалното.
А и не знам защо на толкова много места виждам да се тиражира идеята, че има нещо съмнително в това клиентът да има толкова пари в брой. Като водих сестра ми в Каварна две и четиринайсета, хвръкнаха няколко стотака за три дена (отделно от билетите за фестивала) като едното нищо - и даже не съм сигурен за какво, ако трябва да съм честен - и никъде не можех да плащам с картата, навсякъде - в брой, та просто гледах да ги имам. А далеч не мога да кажа, че съм се къпал в пари него време.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
- The Dragon
- Elder God
Ами в БГ няма производство на добро месодайно телешко, всичко е вносно, а каквото има българско е "митичният" black angus който му набиват ебаси цените.Litz wrote: ↑Fri Jul 21, 2023 5:05 pmАз не смятам, че това са окей цени дали на сто-двеста и намсиколко грама и точно за рибай. Тва са цени за Мишлен ресторант с в пъти по-скъпо телешко.
Честно не го разбирам.
в любимата ми месарница рибайа е около 110 лв/кг за dry-age нат
умножи по 3 каквато е практиката в ресторантите и получаваш 330 на килограм. A във Vivenda - вносителите от висок клас - имаш пържоли от америка внесени по 60-70 лева парчето за 300 грама.
Най евтиният рибай който намерих в БГ е бразилски в Метро - 55 лв / кг. Но дори това ти излизат три пържоли 150-60 лева в ресторант.
Нямаме култура нито на производство нито на консумация на хубаво теле в БГ.
Едит: А иначе в Лондон съм оставял редовно просто в ок стекхаус 100-на паунда само за мен.
Междувременно абсурдът продължава
https://offnews.bg/obshtestvo/sdruzheni ... 05344.html
https://offnews.bg/obshtestvo/sdruzheni ... 05344.html
- Spoiler: show
Правилата на бордгейминга:
- The Dragon
- Elder God
Тъкмо щях да го постна това. Явно видяха, че общественото мнение по изключение им симпатизира и решиха гордно - не ние трябва да сме злодеите.
Ебаси цирка. Тоя клиент може всякакъв да е, да разиграва цирк, но браво на държавата, че си и самосезира.
Има причина Калотина да се пръска по шефовете.
Честно тия в заведенията са кожодери. Миналата седмица седнах в бар в София и освен, че сервитьорката беше страшно груба за 6 бири 0.33 сметката беше 40 лева (като говорим за не специални бири), в Берлин в същия клас бар 6 половин литрови са 24 евро като говорим за топ бира, и излиза по-евтино ДОРИ ако обърнеш валутата (което човек не трябва да прави), а ако не я обръщаш цената е още по-евтина.
Има причина Калотина да се пръска по шефовете.
Честно тия в заведенията са кожодери. Миналата седмица седнах в бар в София и освен, че сервитьорката беше страшно груба за 6 бири 0.33 сметката беше 40 лева (като говорим за не специални бири), в Берлин в същия клас бар 6 половин литрови са 24 евро като говорим за топ бира, и излиза по-евтино ДОРИ ако обърнеш валутата (което човек не трябва да прави), а ако не я обръщаш цената е още по-евтина.

Призовавам асоциацията на ресторантьорите да преосмисли цялостното си поведение по отношение на клиентите си, както и към по-отговорно отношение към образа на българския туристически продукт. В противен случай, ще ми е много трудно да защитя данъчните придобивки в бюджета за следващата година, тъй като няма да мога да намеря аргументи и подкрепа за това в българското общество.
Това заяви в позиция до медиите министърът на туризма Зарица Динкова и посочи, че е силно притеснена от сигналите, които Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията изпращат към българските потребители.
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
-
- Sorcerer
Ииии ресторантьорите не останаха длъжни и на министърката!
Равносметката досега за действията на ресторантьорския бранш:
* клиентът е напсуван от Шеф Петров
* клиентът беше заплашен и че ще бъде съден от ресторантьорската асоциация
* беше поискано шефът на КЗП да се извини за това, че комисията му се е самосезирала по случая
* междувременно, отправено е настояване правилото, което ресторантът очевидно е нарушил, да бъде променено. Това идва паралелно с искането от КЗП да се извинят...
* оставката на министърката на туризма беше също поискана, заради това, което Xellos постна над мен.
Както са тръгнали да бият всякакви рекорди по гьонсуратлък, нахалство, безсрамие и наглост, чак се чудя как Ковид Варварина не е възроптал срещу предложението 24ти май да е новия национален празник. Разбира се, че трябва да е десети август - св. Лавренций, деня на готвача!
Равносметката досега за действията на ресторантьорския бранш:
* клиентът е напсуван от Шеф Петров
* клиентът беше заплашен и че ще бъде съден от ресторантьорската асоциация
* беше поискано шефът на КЗП да се извини за това, че комисията му се е самосезирала по случая
* междувременно, отправено е настояване правилото, което ресторантът очевидно е нарушил, да бъде променено. Това идва паралелно с искането от КЗП да се извинят...
* оставката на министърката на туризма беше също поискана, заради това, което Xellos постна над мен.
Както са тръгнали да бият всякакви рекорди по гьонсуратлък, нахалство, безсрамие и наглост, чак се чудя как Ковид Варварина не е възроптал срещу предложението 24ти май да е новия национален празник. Разбира се, че трябва да е десети август - св. Лавренций, деня на готвача!
хубава работа ама българска

.Ресторантьорите поискаха оставката на министър Динкова, обявила им открита война
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Тия Джасимски мокри сънища 24 май да е национален празник ми идват леко криндж. И нз как тия нашите са такива идиоти да предлагат такова нещо следващия път и 10та политическа сила няма да са