Панаир на книгата

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
Couatl
Sorcerer

Панаир на книгата

Post by Couatl » Sat Dec 17, 2005 11:09 am

Моля да извините евентуална некоректност от моя страна при пускането на темата. Нямам никаквовреме да проверявам дали има такава някъде тук и причината да я пусна не са някакви общи мои впечатления от това събитие. Искам да ви кажа че бях доста приятно изненадан от календарчетата - поздрави.
...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Dec 17, 2005 11:35 am

Мерси :) Днеска ше разнасям още :)
And you can't dance with a devil on your back...

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sat Dec 17, 2005 2:12 pm

Той до кога е?
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Dec 17, 2005 5:03 pm

До утре.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Dec 18, 2005 3:46 am

Да е излизало нещо интересно покрай него?

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sun Dec 18, 2005 5:38 pm

Хари Потър. :P

Иначе... Днес ходих пак, за трети път. Ходеше ми се просто. Попълних си някои малки липси от ИСФ от коша с примоция "3 книги за 10 лева" на Бард (най-сетне поредицата за Стен ми привлече достатъчно вниманието, че да се хвана да си я купувам). Оглеждайки щанда след това се замислих. Преди имаше толкова много неща на него, особено от споменатата поредица. А сега... Има-няма десетина фантастики и там от фентъзи поредиците това-онова. Почти нищо от старите заглавия, нищо с твърди корици (едвам ми изкараха "Окото на времето" и "Сразени ангели" hard cover; за "Слънчева буря" и "Радиото на Дарвин", дето му се каня от 100 години, ше трябва да ходя до София Прес :? ) и в общи линии нищо кой знае какво. Освен вече споменатите заглавия, си взех и най-новата на Бюджолд и тва беше. Просто липсваше предишното вълнение, колебанието кои от многото заглавия да избере човек. Нямаше и трескаво разпитване за предстоящи заглавия - ясно е: 11 Колело, 4 Песен и там каквото благоволят още, ама нито очакваме нещо особено, нито пък има вероятност да ни изненадат с нещо такова. Залязоха.

Лира Принт също. Фантастиките - сбутани на едно рафтче долу вдясно, никой не ги поглежда, щото са стари и който е искал си ги е купил.

Ера. Оня ден разпитахме с Роланд един дългокос момък там за следващите два Ендъра. Оказа се, че до два-три месеца щели да излязат и двата. Ура. Ако е така... Иначе и там нищо. Изостаналите Фионавари, неизчерпаните Ендъри, Удинг и още нещо там, забравих какво. Нищо ново.

Същата работа и с Прозорец. "Издателството с недовършените поредици", както е широко известно. Преиздали са на Гудкайнд това-онова, скоро издадоха една плитка тъпня "Мост над великата бездна" и тва е.

Серпис, които започнаха много обещаващо също са в застой (по мои наблюдения). Имаха общ щанд с Хермес и там се предлагаха известните им вече заглавия. Траксасите и някои от новелизациите на игри бяха на примоция 3 за 5 лв, но не ме интересуват мене те. Може би щях да се замисля за Траксас, ама имам нетърпимост към повествования в сегашно време.

Труд предлагат новото издание на Нарния. Сигурно ще им тръгне добре, с цялата врява около филма. На мен обаче не ми се чете такова нещо.

Щанда на Плеяда беше другото място, от което пазарувах. След циганския номер с разцепването на последната Тъмна кула и плясването на доволно високи цени на двете цепки просто имах нужда от 20% намаление. Получих го. Също така и изключително любезно обслужване от една сладка баба. :D Да е жива и здрава, напълни ми душата.

За Вузев кво да ви обяснявам... Пратчет. Календар щели да му издават, след Албума с Образи от Света на Диска дето Не Ми Трябва. Чакам книга.

За десерт ще спомена единствения хубав щанд от нашата SF/F черга. Този на Инфодар. Доста излезли заглавия, инфо за предстоящите. Още един Дик се очертава скоро и други работи покрай него. Каталози, рекламни материали, отстъпки, обслужване - всичко на 6. Евала. 8-)

Това беше Панаира. Общо взето бедна работа. Ех... :(
:shark:
Feel the summer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Dec 18, 2005 5:44 pm

Хех, хубав и точен анализ :) Единствено ме е яд, че не си купих 7-мата Тъмна Кула, щото сега кога ли ще стигна до нея хич не е ясно...

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sun Dec 18, 2005 5:49 pm

Спокойно. Не вярвам да се изчерпи скоро. Напролет, живот и здраве. Ако не, за 2-ри юли. :wink:
Feel the summer!

Freddy Krueger
Adept

Post by Freddy Krueger » Sun Dec 18, 2005 6:24 pm

Много точен анализ на Амос. Но мен ме потресе при всички едно -космическите цени.
FREDDY vs JASON
Winner Kills All

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sun Dec 18, 2005 7:45 pm

Аз успях да ида чак в 5.30 днес, половин час преди да свърши. Взех си 2-3 книжки, дето съм ги пропуснал и слушам хубави работи за тях. Иначе нищо ново. От Бард казаха - Джордан началото на февруари, Мартин чак май. А и за новия Пратчет казаха че ще е в края на януари. Неадекватника от Серпис не знаеше кога ще излиза следвашия Траксас. Бахти, издадена още март.
Взех си календарчета и книгоразделител на Шадоуденс от щанда на Инфодар.
Доволен съм.
За толкова пари толкова.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sun Dec 18, 2005 11:50 pm

И аз попаднах на един неориентиран младеж на щанда на Бард.

- На Ричард Морган новата книга?
- ?
- "Сразени ангели"?
- ??? ... Ъ-ъ-ъ, каквото е изложено само това...
- А тази ("Слънчева буря") с твърди корици имате ли я?
- Ами... ъ-ъ-ъ...

Добре че един друг дето си бъркаше в носа на заден план благоволи по едно време да се включи и да заяви троснато, че имало само две книги с твърди корици (очевидно щото ги нямаше с меки). Една от тях беше точно въпросната "Сразени ангели", измъкната нейде изотдолу. Иначе според мен е близко до ума, че на Панаир на книгата отиват хора, които все пак са ценители и мнозина от тях най-вероятно ще предпочетат издание с твърди корици (когато има такова, разбира се). Още повече, че разликата в цената не е кой знае каква - 1-2 лева. Така че няма лошо да се занесе обичайното за предишните Панаири кашонче с хард кавъри. Обаче явно на Бардци този път не им е хрумнало това.

И въобще, оставам с впечатление, че ИСФ малко или повече е изместена на заден план и не и се обръща особено внимание, нито пък се очаква този интерес към нея, който тя си беше извоювала преди години. Тази година бяха издадени колко, 6 книги само. От които 2 не струват и 3 са продължения. И какво остава - един Бастион. За цяла година. Срамота. Защо?
Feel the summer!

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Mon Dec 19, 2005 2:27 pm

whatever
Last edited by Amos Trask on Mon Dec 19, 2005 5:59 pm, edited 1 time in total.
Feel the summer!

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Dec 19, 2005 2:44 pm

Жалко. Че Серпис пак не са пуснали Траксас :(