Moderator: Moridin
A значи за тез червени домати пак
Като са пресни да не би трябвало да има проблем с по-яко миене или примерно бланширане. Макар че се съдържат витамини, от друга страна продукта /като цяло/ заради други неща дет са резултат от изнасилено растеж при готвене което се налга да е примерно при повисока температура примерно витамините се губят по-лесно. Иначе тука понеже преправям сичките кутий за лекарствата за фирмата с която бачкам по новия закон за хранителните добавки, които освен че е доволно смешен се оказва че тия дет превеждат от английските сертификати за да пише на български състава идея си нямат от фармакология, английски и латински. Но пък да смятат цифри върху банкноти немат грешка. И тия хора с Закона! И продукти минали през сички тестове на FDA в щатите тука хора които нямат нито апаратурата да ги изследват, нито грамотността ги слагат на едно ниво с тия треви на Тошков.
Иначе се усеща народа лека полека за разнообразната храна, да е жив и здрав Звездев
. Ма в един такъв малко фйешън манекенодиетски стил. Изключвам вегетарианците които общо взето свършват с някоя анемия.
btw наскоро бехме да праим там презентация в Кюстендил там на некви хави и бех доста непрятно изненадан кат ни казах докторите там че ~2/3 от кюстендилци са с диабет.

Иначе се усеща народа лека полека за разнообразната храна, да е жив и здрав Звездев

btw наскоро бехме да праим там презентация в Кюстендил там на некви хави и бех доста непрятно изненадан кат ни казах докторите там че ~2/3 от кюстендилци са с диабет.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Е не се хранят само с паднали плодове, хранят се само, изключително и извънредно с неща, които не са от животински произход. Тоест по-вредна отрова от сиренето за тях не съществува, а неща като месото се класират в същата група на полезност където е плутоният. Което не променя факта, че всъщност наистина са зеленикави на цвят и пищят от ужас при вида на краве масло и пази Боже, кашкавал:)
- herairness
- Jaghut Tyrant
- Jaar
- Mistborn
Никой не е говорил за диета.Eneya wrote:Обичам здравословното хранене и и зеленчуковата диета.
Особено ако се намират под пилешката пържола в сос от сметана и царевица.

But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them
To do the things you want to do
Once you find them
Е то здравословното хранене си е по скоро правилното комбиниране на продуктите във времето
. Ма пак си е индивидуално за да се дават некви указания. Диетата е психическо бреме, а за веганите сигурно си има подходящата диагноза. 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
За да се храни човек 'здравословно', е достатъчно да слуша тялото си. Да яде когато, каквото и колкото му се яде, без да прекалява, без да се тъпче и т.н. Организмът е една перфектна система, която ако се уважава, винаги подава правилни сигнали. Тук разбира се изключвам хората, които поради едно или друго хронично (или остро) заболяване, са принудени да ограничават приема на определен вид храни. Всъщност, по медицински причини диети се нагала да се пазят едва, след като тази перфектна иначе система е била разстоена.
Повечето видове диети, наложени на един зрдав организъм поради суета или глупост са по-скоро вредни и имат много по-негативен ефект в дългосрочен период, отколкото повечето хора могат или желаят да си представят.
Повечето видове диети, наложени на един зрдав организъм поради суета или глупост са по-скоро вредни и имат много по-негативен ефект в дългосрочен период, отколкото повечето хора могат или желаят да си представят.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Абе то тялото хубаво си знае ма тия animal instincts малко са позакърнели та не бих разчитал само на тва. 

Напълно подкрепям - диетите, поне според мен, са едно ненужно измъчване на организма и най-вече ума. Освен това, липсата на физическо натоварване, да кажем при работа зад бюро, не може да се компенсира с каквато и да е диета, така че психическото затоморзяване просто не си струва.Alexis wrote:За да се храни човек 'здравословно', е достатъчно да слуша тялото си. Да яде когато, каквото и колкото му се яде, без да прекалява, без да се тъпче и т.н. Организмът е една перфектна система, която ако се уважава, винаги подава правилни сигнали. Тук разбира се изключвам хората, които поради едно или друго хронично (или остро) заболяване, са принудени да ограничават приема на определен вид храни. Всъщност, по медицински причини диети се нагала да се пазят едва, след като тази перфектна иначе система е била разстоена.
This signature is not yet rated
На ден ходя по толкова километри, че концепцията "напълняване" е в същият писък, в който са и "левитиране", "зелена луна" и за съжаление "нов компютър".
Иначе не, не ми е това всекиневното меню.
Ям, каквото ми се яде, от време на време се прехранваш от плодове, дтруг път супи, трети път шоколади... но никога не се увличам само с едно от тия.
Диетите са ужасна идея.
Не знам кой го е съчинил, но е бил много шантав.
Толкова жени умират заради диети, че не е истина. А другите продължават и продължават, направо не е истина.
Иначе не, не ми е това всекиневното меню.
Ям, каквото ми се яде, от време на време се прехранваш от плодове, дтруг път супи, трети път шоколади... но никога не се увличам само с едно от тия.
Диетите са ужасна идея.
Не знам кой го е съчинил, но е бил много шантав.
Толкова жени умират заради диети, че не е истина. А другите продължават и продължават, направо не е истина.
- JaimeLannister
- Forsaken