ICQ - мизерии
Moderator: Moridin
- herairness
- Jaghut Tyrant
- Invisible Child
- E'lir
- Invisible Child
- E'lir
- Moridin
- Global Moderator
което на английски се използва като "практически" 
Аз не съм я ползвал Миранда-та де, но по принцип съм се нагледал на трийсет милиона проблеми с познати от листата, които ползват icq клонинги, а не самото icq, при опит за контакт с тях. То не че със самото icq не стават още четирийсет милиона, но това е бисайд да поинт

Аз не съм я ползвал Миранда-та де, но по принцип съм се нагледал на трийсет милиона проблеми с познати от листата, които ползват icq клонинги, а не самото icq, при опит за контакт с тях. То не че със самото icq не стават още четирийсет милиона, но това е бисайд да поинт

This is it. Ground zero.
n-ти път - с 2003b до са грижи не съм имал.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
най новото рускo изобретения (е не е чак толкова нов де )
qip тих и лекичък instant masenger
http://www.qip.ru
qip тих и лекичък instant masenger
http://www.qip.ru
То това ICQ клиентите се нароиха толкова много, че вече почва да им губи края човек. Когато съм под Уиндоус и не играя игрици (много рядко
) може да се случи да пусна Мирандата. Далеч не е идеално безбъгава и GUI-то в новите версии ме дразни донякъде, но поне яде малко памет докато върви, макар че "компенсира" с яко четене от харда.
Основният ми ICQ клиент е lICQ под KDE, и съм много доволен от него. Единствената грижа, която съм имал от година насам е, че няколко души от листата ми които работята под Уиндоус не ми четата кирилицата независимо какъв енкодинг пробвам - макар че проблемът може и да е при тях.
А иначе имам един колега в офиса, който ползва mICQ под Линукс и се кълне че е безбъгаво... друг е въпроса че това е конзолен клиент и трябва да си яко мазохист, за да го ползваш.

Основният ми ICQ клиент е lICQ под KDE, и съм много доволен от него. Единствената грижа, която съм имал от година насам е, че няколко души от листата ми които работята под Уиндоус не ми четата кирилицата независимо какъв енкодинг пробвам - макар че проблемът може и да е при тях.
А иначе имам един колега в офиса, който ползва mICQ под Линукс и се кълне че е безбъгаво... друг е въпроса че това е конзолен клиент и трябва да си яко мазохист, за да го ползваш.
Elves dig rocket launchers.
LICQ форева
проблем с кирилицат понякога се плучва при смес от кирилица и латиница, но се оказа, че май проблема може да се оправи в техния телевизор в повечето случаи
конзолна програма... без коментар
безбъгаво друг път - накрая пак се оказва, че съобщения се прещат без рполем, но да кажем ако искаш да им пратиш файл нещо се забозва
Част от проблема е точно в наличието на толкова много клонинги - всеки си прави нещо и просто не може да се угоди на всички останали - ако може да праща съобщение, другото можем да минем и без него 
проблем с кирилицат понякога се плучва при смес от кирилица и латиница, но се оказа, че май проблема може да се оправи в техния телевизор в повечето случаи

конзолна програма... без коментар

Scalpel. Sponge. Magic Wand!
За съжаление проблемът няма да се оправи, докато основните messengers се оптиват да си затворят трафика, т.е. само между техни потребители. Не рядко се случва мрежите на ICQ/AOL или на Майкрософт да се окажат недостъпни за клиенти като Miranda, просто защото на някого му е хрумнало, че не може да им пращаш съобщения, ако вече не си юзър. Аз например ползвам Trillian, ама и там стават мизерии - просто докато няма единен протокол или там каквото му викат, оправия няма да има.
This signature is not yet rated
то има нещо като единен протокол, но няма кой да тропне с крак и да каже "е това ще е" - никой няма толкова влияние
. Всеки си слага някакви малки разлики...
в телекомуникациите са разрешили проблема като са се събрали и са писали тонове препоръки за всичките протоколи. Ако не ги спазваш - другите няма да съппортвт и ще изсъхнеш. Дали нещо ATMForum е възможно и за ICQ? За един протокол едва ли си струва - онея имат хиляди...

в телекомуникациите са разрешили проблема като са се събрали и са писали тонове препоръки за всичките протоколи. Ако не ги спазваш - другите няма да съппортвт и ще изсъхнеш. Дали нещо ATMForum е възможно и за ICQ? За един протокол едва ли си струва - онея имат хиляди...
Scalpel. Sponge. Magic Wand!