V for Vendeta

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
fan2000
Commoner

Post by fan2000 » Tue May 02, 2006 11:52 am

А да - очаквах ти да се обадиш - ти харесваш т.нар. егалитарни неща - колкото по-неразбираемо написани толкова повече хвалби отнасят. А ако е бълвоч който никой уважаващ себе си човек не би погледнал тогава ще го превъзнасяш. и обикновенно хвалиш неща които четеш в оригинал...които простосмъртните не са чели. а после плюеш по преводача който е съсипал великото произведение което ти си оценил по достойнство.
Но май не можа да похвалиш филма с нещо конкретно. би ми било интересно да прочета кое е ценното в този шедьовър на седмото изкуство.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue May 02, 2006 11:55 am

ПРОЧЕТИ ТЕМАТА!

Между другото, имаш ли си и най-малко понятие какво означава "егалитарен"? Не за друго, но си объркал тежко употребата й в отговора си. Поне не си придавай вид на интелектуалец, след като маразиш нас, интелектуалните сноби, толкова много.

И към кого беше коментарът ти, все пак?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 02, 2006 11:59 am

Към мен и ревютата ми за Малазана :) Те фенбойчетата на Цитаделата ми имат зъб по тоя въпрос, откак оплюх десетия Джордан и Белгариадата :)
Ма жив и здрав да е. В темата съм написал квото мисля, в ревюто си за новия брой - също. И верно гледай речника преди да използваш сложни думички, че да не стават фалове...
And you can't dance with a devil on your back...

fan2000
Commoner

Post by fan2000 » Tue May 02, 2006 12:04 pm

Най-доказателствените неща които препрочетох са че:
1. филма кърти...
2. нелоши монолога на главния герой (като звучене, не като смисъл)
3. поуката от този филм - believe in the power of yuri and everything is possible!
4. блести по толкова много показатели и е толкова анти-американски
5. абс брутален и определено най-добрият Холивуд
6. актьорите особено откъм гласове са безупречни
7. Сюжетът е неочаквано добър
8. атмосферата - реално усетима
9. Брутално добър филм наистина
10. атмосферата, Идеята и внушението
11. А антиамериканизмът е само едно от многото яки неща във филма
12. ЯКОТО във филма е, че господоството на фашистите не е пълно (като в 1984), а има място за революция
13. филмът мачка
14. всепомитащо як, брилянтно заснет и с перфектен каст
15. перфектен във всеки параграф
16. .........

Това бяха великите доводи за великолепието на филма.
Я да взема да прочета още веднъж темата - меже пък аз да съм глупав и да не съм успял да намеря повече неща. :(

fan2000
Commoner

Post by fan2000 » Tue May 02, 2006 12:08 pm

Roland of Gilead - прав си - към теб беше насочено.
Но не и заради 10-я Джордан.
За него каквото и да се каже лошо все ще е малко. И за 9-я и отчасти за ..май-това бяха.
Белгариада... когато ме караха да я чета на английски преди 20 години я мразех. след това ми хареса - през 90-те години на миналото хилядолетие - докато нямаше много неща на бг. Сега - спомням си с умиление за нея.
речници дал бог. колкото разбирам толкова. явно сте схванали за какво иде реч.
А цитаделата е с класи по-ниско от този сайт. и конан междувпрочем за да не ме обвините че съм почитател на тях.
Last edited by fan2000 on Tue May 02, 2006 12:10 pm, edited 1 time in total.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue May 02, 2006 12:09 pm

Прочети я още веднъж, при това няколко пъти, явно на теб ти се налага. Чел си толкова избирателно, че ме заболя главата. Рол не е единственият, който е поствал в темата, нали знаеш? Освен това, това че ти го мразиш(филма) и не можеш да изведеш ЕДНА причина защо, означава ли че ние не можем да го харесваме без да съставяме километрични списъци с аргументи. Искаш аргументи от нас. Ми и ние искаме от теб, ама къде ги?

Леле, ти колко на си години бе? :shock:

fan2000
Commoner

Post by fan2000 » Tue May 02, 2006 12:11 pm

това са извадки от всички мнения изказани в положително отношение за филма.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue May 02, 2006 12:13 pm

А моите? Чувствам се пренебрегнат...

А, и не си отговорил на по-важната част от поста ми.

fan2000
Commoner

Post by fan2000 » Tue May 02, 2006 12:18 pm

Та ето и моите доказателства в същия дух
1. Филма кърти – най-вече с некадърноста си
2. 2.Скучни монолози на гл. Герой – като смисъл – не като звучене
3. поука – липса на всякаква такава
4. не блести по никакви показатели и е толкова американски
5. абсолютно скучен и определено едно от паденията на Холивуд
6. актьорите особено откъм визия са отвратителни
7. Сюжетът е неочаквано слаб
8. никаква атмосфера
9. Брутално слаб филм наистина
10. 10. ??? за нищо не става
11. Абс проамерикански
12. якото е че колкото и да си мислиш за революция трябва да дойте Христос, V или Мел Гибсън за да помвете лошите
13. Филма мачка...представите за киното като изкуство
14. няма смисъл да продължавам в този стил – и така е ясно какво имам предвид.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 02, 2006 12:21 pm

Това надприказване ме дразни. Ако ще пишеш нещо смислено, пиши го. Ако целта ти е просто да ни изфлеймиш колко сме лоши и как нищо не разбираме, просто спри да пишеш, щото е безсмислено и в графата "спам".

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue May 02, 2006 12:22 pm

Пълна липса на смисъл. Явно се чувстваш некомфортно, когато ти се задават въпроси, на които се изискват интелигентни отговори, та си решил да си говориш сам. Прав ти път.

fan2000
Commoner

Post by fan2000 » Tue May 02, 2006 12:25 pm

Trip - имаш едно мнение в това отношение и отговаряш на конкретни неща по смисъла на филма - между другото едно от най-смислените написани неща. Зотова не го цитирах - заради конкретиката на отговорите ти насочени към други потребители.

Roland of Gilead - и аз така смятам - че те дразни всичко което не съвпада с твоето мнение в момента.

Темата да не би да е била "Да хвалим филма!" - или тоталитаризмът е взел връх навсякъде. Дай възможност да се изкаже и друго мнение - та дори и "филмът е слаб".

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 02, 2006 12:29 pm

Не съм отнел ничия възможност, но след 7 страници спор по темата мненията "филмът е тъп" и "филмът е супер" просто са чист спам, особено поднесени по тоя необвързан с нищо до момента начин в стил "не съм чел нищо от топика, ама да флеймна/хайпна". Ако имаш нещо да кажеш, различно от гол стейтмънт, заповядай. Ако не, стига спамил, щото накрая просто ще те подбере някой модератор.
Last edited by Roland on Tue May 02, 2006 12:32 pm, edited 1 time in total.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue May 02, 2006 12:32 pm

Хубаво, както и да е. Явно повечето от нас го харесват по необясними причини, а други, пак поради същите необясними причини, не го харесват. Гледна точка. Спорът е излишен.

И не, темата не е да хвалим филма, просто постовете с които тя започна бяха положителни и дадоха тон. Пък и какво да направим, че почти всички сме го харесали, по един или друг начин? Мислиш ли, че "тоталитарното" мнение на определени потребители би настроило някого "за" или "против"? Не сме на по 10, нали така? И също така казах, че да, разнообразие добре, но точно този тип мнения, изказани по този начин, на никого не вършат услуга.

fan2000
Commoner

Post by fan2000 » Tue May 02, 2006 12:32 pm

Сюжет за филм а ла V
Тоталитарно общество. Самотен борец срещу властта, сам пострадал от нея. Връзка с хубава мацка която в началото не иска да има нищо общо с него а след това му помага. Саможертва която вдига масите на бунт срещу диктатурата. Хепи енд.
+ 3-4 добри актьори и една хубава мицунка+30-40 млн $ /явно е нискобюджетен/
Поръсваш малко оруел, малко християнство, малко патетика и воала.
А ако кръсти главния герой зоро цена няма да имаш.

те модераторите са за това - да преценяват какво да правят.
А аз имам право на собственото си мнение..