by Dilvish the Damned » Thu May 13, 2004 10:54 am
Аз лично смятам, че цялата Майлс-поредица, ако не е свършила, ще свърши в най-скоро време, и силно се надявам да е така. Позволете ми, преди да сте се хванали за ножове, саби, мечове, катани, ръжени, саи, катран и пера и пр. хладни, студени и други оръжия, да обясня.
Аз СЪМ фен на Майлс (фен съм, наистина, НЕ МА БИЙ БЕ) и като такъв предпочитам да запомня поредицата с добро и да си я препрочитам с кеф. Съгласете се, че тя, в общи линии, стигна до някакъв логичен завършек - до кулминация поне. Оттук нататък има много малко пътища да се развива, без да се изроди в някакво Колело на Ворбар Султана или някаква подобна... таковата. Майлс вече се ожени, сдоби се с деца, стана капитан, приключи (по собствено желание - малко като вица за котката, ядяща горчица, но все пак) с Дендарии, има си доживотна работа. Оттук нагоре - само императорския трон. Но съгласете се, че АКО стане, това ще е гавра с поредицата като цяло и с всичките й фенове в частност.
Аз пръв ще призная, че не съм надарен с писателски талант, но не виждам как би могла да продължи поредицата, без да се разводни като пенсионерски таратор.
Както и да е, поживем - увидим, както казват индийците, когато говорят на суахили.[/url]