ЗАПОВЯДАЙТЕ НА НАШИТЕ ФОРУМИ!
http://www.artline-comics.com/forum/index.php
http://www.artline-comics.com/forum/viewforum.php?f=10
http://www.artline-comics.com/forum/viewtopic.php?t=554
Издателство "Студио Арт Лайн", водещото българско издателство за комикси, стартира през м. юни "Артлайн Комикс", своето първо комикс издание с творби от български автори. Списанието следва най-добрите традиции на европейския и американски комикс и представлява магазинно издание с 48 цветни и черно-бели страници в американски комикс формат, на страниците на което ще се публикуват комикси от водещите български художници и сценаристи. Първият брой съдържа историите "Пътят на Душите" на Евгени Йорданов, всепризнатият гуру на българския комикс с над 20-годишен опит в жанра и известен на стотици хиляди български читатели с историите му от списание "Дъга" и като илюстратор на десетки книги-игри през 90-те години, "Шаман" от Даниел Атанасов (Сатанасов), чиито неповторими манга истории му спечелват наградата "Open Children’s Manga/ Storyboard" на Международния Фестивал за Манга и Аниме (IMAF), и непубликувания досега комикс-игра "Лунният Турнир" от Ивайло Иванчев, изграден от 70 интерактивни епизода и смесващо в едно неповторимата визия на комикс-жанра със свободата на избор на развитието на историята, присъщо на популярните в миналото книги-игри. Сценарист на комиксите и партньор в реализацията на проекта е Алекс Султанов, дългогодишен автор на романи, книги-игри и комикси. Участва и Богдан Русев, един от най-известните съвременни български писатели. Списанието ще излиза веднъж месечно, като са запланувани множество различни рубрики, представящи нови автори, истории, концепт арт от създаването на всеки комикс и много бонуси за редовните читатели.
Българското комикс списание
Българското комикс списание
- Amos Trask
- Aes Sedai
- Amos Trask
- Aes Sedai
Това са само логата. Вътре са си на български.
Интересно ми е ти как си превеждаш "Соулфлоу"?
Интересно ми е ти как си превеждаш "Соулфлоу"?

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- Daggerstab
- Arcanist
Това имах предвид.
Почти непреводимо е. Английският си е английски.
"Потокът на душите" е изненадващо точен превод. И аз се бях спрял на него, обаче ми се стори, че всички ще си представят обикновено изворче (двусмислие). А става въпрос за всемирния всеобгръщащ енергиен поток! Така че се наложи да тръгна по друг път, да взема предвид някои допълнителни значения на заглавието и да се спра на "Пътят на душите", каквото е заглавието на комикса в списанието.
Пак не е много добро, де, така че ето ви още една причина оригиналното заглавие да присъства на корицата. А основната причина, разбира се, е, че не ми се занимава да правя лого "Пътят на душите", при положение, че вече си имам "Soulflow".

"Потокът на душите" е изненадващо точен превод. И аз се бях спрял на него, обаче ми се стори, че всички ще си представят обикновено изворче (двусмислие). А става въпрос за всемирния всеобгръщащ енергиен поток! Така че се наложи да тръгна по друг път, да взема предвид някои допълнителни значения на заглавието и да се спра на "Пътят на душите", каквото е заглавието на комикса в списанието.
Пак не е много добро, де, така че ето ви още една причина оригиналното заглавие да присъства на корицата. А основната причина, разбира се, е, че не ми се занимава да правя лого "Пътят на душите", при положение, че вече си имам "Soulflow".

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Девойката на корицата (и герои от "Шаман") можете да видите в многократно уголемен вид на билбордa пред мултимедийния магазин на "Александра" на пл. "Славейков", както и в самия магазин: по едни ескалатори надолу, на мястото на бившето кино "Славейков".
А ако отидете там днес (петък) от 18.30, ще попаднете и на официалната премиера на първи брой на списанието. Там ще бъдат всички участващи художници (Сатанасов, Евгений Йорданов, Светлин Велинов, Борис Клисурски) и автори (Алекс Султанов и Богдан Русев - Ейдриън Уейн И Робърт Блонд).
А, да - и няколкостотин фенове на комиксите, фентъзито и българската поп-култура.
Ето и примерни страници: 
"Пътят на душите", худ. Евгений Йорданов

"Шаман", худ. Сатанасов

"Пътят на душите", худ. Евгений Йорданов

"Шаман", худ. Сатанасов

Имам въпрос - защо рекламираш тоя комикс (включително и на корицата) с НАЙ-грозната част от Соулфлоу? Купих си го, прочетох го, приятен е и т.н., но мацката е ОТВРАТИТЕЛНА и залепена като колаж върху иначе прекрасния арт. Не знам, за толкова пошъл ли го имате бг-вкуса, че точно тия жабешки пригърчвания да смятате, че ще привлекат някого, но...
And you can't dance with a devil on your back...