Българското комикс списание

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
shayhiri
Elder God

Българското комикс списание

Post by shayhiri » Thu Jun 15, 2006 10:14 pm

Image

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА НАШИТЕ ФОРУМИ!

http://www.artline-comics.com/forum/index.php

http://www.artline-comics.com/forum/viewforum.php?f=10

http://www.artline-comics.com/forum/viewtopic.php?t=554

Издателство "Студио Арт Лайн", водещото българско издателство за комикси, стартира през м. юни "Артлайн Комикс", своето първо комикс издание с творби от български автори. Списанието следва най-добрите традиции на европейския и американски комикс и представлява магазинно издание с 48 цветни и черно-бели страници в американски комикс формат, на страниците на което ще се публикуват комикси от водещите български художници и сценаристи. Първият брой съдържа историите "Пътят на Душите" на Евгени Йорданов, всепризнатият гуру на българския комикс с над 20-годишен опит в жанра и известен на стотици хиляди български читатели с историите му от списание "Дъга" и като илюстратор на десетки книги-игри през 90-те години, "Шаман" от Даниел Атанасов (Сатанасов), чиито неповторими манга истории му спечелват наградата "Open Children’s Manga/ Storyboard" на Международния Фестивал за Манга и Аниме (IMAF), и непубликувания досега комикс-игра "Лунният Турнир" от Ивайло Иванчев, изграден от 70 интерактивни епизода и смесващо в едно неповторимата визия на комикс-жанра със свободата на избор на развитието на историята, присъщо на популярните в миналото книги-игри. Сценарист на комиксите и партньор в реализацията на проекта е Алекс Султанов, дългогодишен автор на романи, книги-игри и комикси. Участва и Богдан Русев, един от най-известните съвременни български писатели. Списанието ще излиза веднъж месечно, като са запланувани множество различни рубрики, представящи нови автори, истории, концепт арт от създаването на всеки комикс и много бонуси за редовните читатели.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Jun 15, 2006 10:48 pm

Не знам за съдържанието, но корицата е адски добре изпипана, според мен! :shock: :D Изкушен съм и най-вероятно ще го грабна първия брой. Дано само не стане като с предишните опити да се възроди българския комикс... :?
:shark:
Feel the summer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Jun 15, 2006 11:42 pm

Нищо общо няма с "предишните опити". :lol: И не го "възраждаме" българския комикс, на практика го "създаваме".

Благодаря за мнението за корицата. Доста се измъчих, но си заслужаваше. :roll:

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Jun 15, 2006 11:56 pm

Е, да не забравяме Дъга. :wink: Може да не беше кой знае какво, но си е култ. А за предишните опити имах предвид, че всичките приключиха след първите няколко броя... Затова пожелавам дълъг и успешен живот на списанието. :D
:shark:
Feel the summer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jun 16, 2006 10:47 am

Блазни ме корицата, ше му дам един шанс :) Ако ме изкефи - и втори ;)
And you can't dance with a devil on your back...

Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Sat Jun 17, 2006 12:42 am

Хмм... А защо и Шаман и Соулфлоу, каквото и да трябва да значи последното, са на английски? Нали сме в България? Какво стана с Джо Арбалета?
...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Jun 21, 2006 5:41 am

Това са само логата. Вътре са си на български.

Интересно ми е ти как си превеждаш "Соулфлоу"? :idea:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Vash
Paragon

Post by Vash » Wed Jun 21, 2006 10:47 pm

Амм излязло ли е вече. В Стара Загора не съм го мярнал.

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Wed Jun 21, 2006 11:10 pm

shayhiri wrote:Интересно ми е ти как си превеждаш "Соулфлоу"? :idea:
Духотеч? ;-)
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Wed Jun 21, 2006 11:27 pm

Daggerstab wrote:
shayhiri wrote:Интересно ми е ти как си превеждаш "Соулфлоу"? :idea:
Духотеч? ;-)
Може и Душолей
...

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Wed Jun 21, 2006 11:41 pm

Менструацията на душите? :twisted:

Иначе "Потокът на душите" ми звучи най добре...
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Jun 22, 2006 10:20 pm

Това имах предвид. :lol: Почти непреводимо е. Английският си е английски. :roll:

"Потокът на душите" е изненадващо точен превод. И аз се бях спрял на него, обаче ми се стори, че всички ще си представят обикновено изворче (двусмислие). А става въпрос за всемирния всеобгръщащ енергиен поток! Така че се наложи да тръгна по друг път, да взема предвид някои допълнителни значения на заглавието и да се спра на "Пътят на душите", каквото е заглавието на комикса в списанието.

Пак не е много добро, де, така че ето ви още една причина оригиналното заглавие да присъства на корицата. А основната причина, разбира се, е, че не ми се занимава да правя лого "Пътят на душите", при положение, че вече си имам "Soulflow". :mrgreen:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jun 23, 2006 12:10 am

Девойката на корицата (и герои от "Шаман") можете да видите в многократно уголемен вид на билбордa пред мултимедийния магазин на "Александра" на пл. "Славейков", както и в самия магазин: по едни ескалатори надолу, на мястото на бившето кино "Славейков".

А ако отидете там днес (петък) от 18.30, ще попаднете и на официалната премиера на първи брой на списанието. Там ще бъдат всички участващи художници (Сатанасов, Евгений Йорданов, Светлин Велинов, Борис Клисурски) и автори (Алекс Султанов и Богдан Русев - Ейдриън Уейн И Робърт Блонд).

А, да - и няколкостотин фенове на комиксите, фентъзито и българската поп-култура. :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Jun 29, 2006 3:54 am

Ето и примерни страници: ;)

"Пътят на душите", худ. Евгений Йорданов

Image

"Шаман", худ. Сатанасов

Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 29, 2006 10:00 am

Имам въпрос - защо рекламираш тоя комикс (включително и на корицата) с НАЙ-грозната част от Соулфлоу? Купих си го, прочетох го, приятен е и т.н., но мацката е ОТВРАТИТЕЛНА и залепена като колаж върху иначе прекрасния арт. Не знам, за толкова пошъл ли го имате бг-вкуса, че точно тия жабешки пригърчвания да смятате, че ще привлекат някого, но...
And you can't dance with a devil on your back...