Влязохме в НАТО... май...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Mar 25, 2004 10:54 pm

И много правилен:) А ако, да кажем, се случи да се наложи да се блъсна със самолет в океана вместо същия тоз самолет под давлението на терористи да се готви да се забие... Е, не в нашия роден парламент, тогава може би ще им помагам на хората с квот мога, ама да кажем в АЕЦ-а... Та ако мога да спася сума ти народ от атомна гибел, то каквато съм хамава може и да го направя. Че даже и като се познавам - ще го направя. Ама предпочитам да не изпадам в такива ситуации по възможност. По-добре порядъчен живот пред холивудска смърт, пък даже и после да кръщават училища на мене. Ако мога - ще избегна таква участ:р Ама инак - треперете, терористи!!!!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Mar 26, 2004 11:34 am

MArfa, ако се жертваш за спасяването на АЕЦ-а, лично ще предложа да преименуваме централата в твоя чест. Но много се надявам да не ти се наложи да вземеш такова решение и да си доживееш "до дълбоки старини".

Тъй де, на нас ни стига един точен тетористичен удар, за да си отидем целокупно, барабар с комшиите. И някяк си, хич не ми става по-леко от мисълта, че НАТО могат да положат венци и едно R.I.P. в чест на изпарения или облъчен български народ. А това какво са мислили младите и будни умове :) за войната, прогреса, живота, вселената и всичко останало, няма да има никакво значение. Ще остане само една грозна цапаница на Балканите и множество пост-апокалиптични политически коментари. Та... за чия кауза ще си идем тогава? Май няма да сме живи, за да покоментираме, а ако сме живи, няма да ни е до коментари. (Брей, т'ва гадно време как мрачно се отразява на ведрия ми характер!)
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Mar 26, 2004 12:36 pm

Last edited by Tais on Mon Dec 13, 2004 11:33 pm, edited 1 time in total.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Mar 26, 2004 1:19 pm

Доколкото знам - нямат. Ама "няма страшно" - ние имаме достатъчно и ако (не дай Боже!!!!) нещо стане - ние ще ги "огреем" всички!:). Поне ефектно ще си идем.

Добре, че НАТО ще ни пази (виж за справка 11 септември и 11 март).

Но има нещо хубаво - един почивен ден, повод за празник - да пийнем, да се повеселим и да се почувстваме приобщени сред "по-силните" и "по-добрите".
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Mar 26, 2004 1:35 pm

Last edited by Tais on Mon Dec 13, 2004 11:33 pm, edited 1 time in total.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Tue Mar 30, 2004 3:44 pm

Ами вече е факт, натовци сме:)
Сега остава всичко да поевтинее, заплатите да се качат...
Или май т'ва беше оставено за ЕС?:)
Та в такъв случай каква работа имаме в нато?
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 30, 2004 5:00 pm

Най-малкото маса инвеститори, без изобщо да им пука зак онкретните геополитически условия, те смятат за по-надежден, ако си в НАТО и чак след приемането ти вътре, започват да инвестират в страната ти. Плюс си е, квото и да говорят антинатовците. Иначе да ви кажа, днеска небето пак си беше същия цвят, нищо, че сме в НАТО. И въздухът също толкова мръсен, че и по улиците се същите дупки. Ма се преживява някак...
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Mar 30, 2004 7:36 pm

Те инвеститорите само за НАТО мислят според нашите скъпи политици и журналисти...

Сутринта по телевизията казаха "Честито приемане в НАТО". Два пъти. След което престанах да слушам, затова не изключвам, че може да е имало и още от същото. Блях.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Mar 30, 2004 7:47 pm

Ам то и аз така - седя, слушам и си представям как цели редици инвеститори боб хвърлят за нас, чакайки с пяна на уста сюблимния миг на применатето ни в НАТО-то, че да ни скочат и да ни удавят от инвестиции. Не знам накакво се дължи - много черногледа нещо съм взела да ставам, ама не е истина как се ядосах снощи, когато заради НАТо нямаше нищо друго по телевизиите, освен някакви хорови дитирамби. И днеска си чух премиера да говри на английски! Бррррррррррр... Дано не ми се случи пак в скоро време!

Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 30, 2004 10:13 pm

Малко твърде на коне с капаци почваме да ставаме, не мислите ли? Айде пък верно инвеститорите да го имат това предвид все пак, а? В смисъл, тука по новините слушам разни страни как им се увеличили инвестициите след приемането в НАТО. Никой не е казал, че ще ни се излее рог на изобилието отгоре сега, но пълното отричане ми е почти по-глупаво от телешкия възторг. Пък и нещо за субсидии за обновяване на пътищата ставаше дума... нали трябва танкове да могат да минавазт по тях...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Mar 30, 2004 10:28 pm

Със сигурност членството в НАТО е много назад в списъка на изискванията на един потенциален чуждестранен инвеститор. Има някакво значение, но доста малко.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Mar 30, 2004 10:30 pm

НАТО не е икономически пакт... той не води инвестиции директно... като страничен ефект - може би, поради презумпцията, че влизайки в НАТО дадена страна се качва образно около 2-3 степени в по-високо ниво на сигурност... и пак не говорим за икономическа такава... затова да се разчита основно на ТОЗИ именно ефект от членството на България в НАТО е малко наивно...
въпреки това, аз оценявам положително влизането в пакта, просто защото ние така или иначе му сътрудничим както им кефне, поне да имаме някакъв шанс и ние да искаме, когато ни дотрябва, колкото и илюзорно да е...
мене повече ме притеснява неодобрението на Русия :(

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 31, 2004 8:38 am

Със сигурност, казваш... Е, хубаво е човек да е сигурен :р Да, естествено, че НАТО пряко няма нищо общо с икономическото развитие, но пък от друга страна членството в НАТО се води гаранция за някаква сигурност. Която със сигурност е много назад във всякакви списъци естествено, ама при все това разни наивници...

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Wed Mar 31, 2004 10:10 am

Пък и нещо за субсидии за обновяване на пътищата ставаше дума... нали трябва танкове да могат да минавазт по тях...
Като стана дума за пътищата, се сещам и за автомобилите- по принцип не трябва да има мито при внос, щот ний си нямаме собствено производство, пък митата служат точно за подпомагане на собствените продукри.
Освен това наскоро вдигнаха цените на автомобилите "с цел обновяване бг автопарк", пък ако питате мен той автопарка по-скоро би се застарил, отколкото обновил.
И така цените на колите се вдигат от митото и надценката с около 2000 лв., и кажете ми, каде отиват тези пари, щом из пътищата е пълно с дупки?
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Mar 31, 2004 10:31 am

Бе всичко това за автопарка е на 100% вярно, ма ко общо има с НАТО все пак? А инак дупките по пътищата верно са си гърч де.

Уук.