Some old Stuff

Разкази, поезия, илюстрации...
Кътче за вашето лично творчество.

Moderators: Trip, Random, Marfa

Post Reply
Yan
Site Admin

Some old Stuff

Post by Yan » Mon Jun 26, 2006 6:37 pm

Това го имаше в един от старите броеве на ШД, но тия дни като си ровех по харда с ужас установих, че съм планирал да правя отделна гаргара с филма по Властелина.

Lord of the Drinks
Teh introduction :)

Три водчици за ефите-крале под този небосвод
и седем за джуджетата в дворците им от камък
да сипем девет на хората със краткия живот
една - за Мрачния владетел с казан обвит във черен пламък
в цеха му в Мордор, където тегне мрак.
Една напитка ги владее, Една тя ще да ги открие
Една вси ще ги събере и в мрака дестилира
В цеха му в Мордор, където тегне мрак.

И стана тъй, че Мрачния владетел тайно дестилира Единствената напитка в подземния си цех в Съдбовната планина. Дълго я вари той в Казана обвит във черен пламък™, дълго я вари и преваря. А после я наля в Черна манерка™ и написа "Дестилирано в Мордор. Всички права запазени". И се подготви да завладее алкохолният пазар на Средната земя. Ала научиха за скверното му дело елфите и хората и създадоха ПАНАП (Последният Алианс на Независимите Алкохолни Производители) и подадоха жалба във Върховният съд на Средната Земя, че се е появил монополист , който държи 70% от пазара. И повели комисията Мрачния владетел да преструктурира компанията си "Мордор Корп." на няколко по-малки дружества и да пусне акции на пазара. Разгневи се Саурон, ала голяма бе моща на ПАНАП и рече той "Нека бъде волята Ви". И от пепелта на "Мордор Корп." се появиха "Назгул Инк." и "Минас Моргул Дистилърс".

Ала прозряха от ПАНАП, че Мрачния владетел тайно е събрал армия и се готви да залее пазара с ментета и се вдигнаха на последен поход. Водени от Елендил, президент на "Нуменорка Голд" и Гил-Галад директор на "Елфско Пиво" хора и елфи се сблъскали с пълчищата на Мрачния владетел в подножието на Съдбовната планина. И победата бе близко, ала отпи Саурон от Единствената напитка и се включи в битката. И ужас изпълни сърцата на сражаващите си. Паднаха Гил-Галад и Елендил защото превелика бе силата на напитката. И сякаш изчезна всякаква надежда, но тогава с вик се втурна Исилдур, новият собственик на "Нуменорка Голд" и вдигайки бащиния си меч, отсече манерката с Единствената от кръста на Врага. И смазани бяха вражите пълчища и можеше всичко да приключи още в този ден. Но полакоми се Исилдур и пожела за себе си Единствената…

Ала измамна е мощта, която дарява Единствената, защото тя признава само един господар. И стана Исилдур нейна жертва. Връщайки се от среща с акционерите в "Нуменорка Голд" причакан бе от орки и пронизан със стрели. Отнесе тялото му великата река Андуин, а Единствената потъна на дъното и изчезна от света за много години. В Андуин се появиха нов вид риби - мордорки…

Приблизително 500 години по-късно, нейде край брега на Андуин Единствената почувства, че е време да спре да трови нещастните риби. И попадна в ръцете на съществото известно по-късно като Гъл-гъл. Но прокуден от своите, Гъл-гъл откри убежище в Мъгливите планини и Единствената отново изчезна. Докато един ден не реши да го изостави и да потърси път към своя Господар. И тогава се случи нещо, което дори Единствената не можа да предвиди. Откри я най-необичайното същество във Средната земя - един хобит...
Ениуей, добре че спрях да пия овреме:)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

ta
Merchant

Post by ta » Mon Jun 26, 2006 6:47 pm

И каза ta: Cheerz, ти си сайт-админа и имаш право да богохулстваш. Нo тежко на този, който пристъпи повелите Толкинови и оскверни с алкохолни изпарения божието слово. :wink:
Всеки миг аз търся оцеляля част от мен
Пропилявам ден след ден

Manche erinnern sich nicht an den Schreiber,
sondern an das geschaffene von seiner Hand Worte.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Jun 26, 2006 7:36 pm

:D
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 26, 2006 8:13 pm

ta wrote:И каза ta: Cheerz, ти си сайт-админа и имаш право да богохулстваш. Нo тежко на този, който пристъпи повелите Толкинови и оскверни с алкохолни изпарения божието слово. :wink:
Чие, чие слово? :mrgreen: :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

ta
Merchant

Post by ta » Tue Jun 27, 2006 3:40 am

Така де. На Ян му се разминава, на мен - не. :lol:
Но аз определено не съм човекът, който ще съди Толкин. Не съм прочела докрай нито една негова книга - нито Властелина, нито пред/следисториите. Не ми стигнаха нервите и диоптрите. Сега се опитвам да наваксвам.
Като наваксам достатъчно, шъ Ви звънна. :mrgreen:
Всеки миг аз търся оцеляля част от мен
Пропилявам ден след ден

Manche erinnern sich nicht an den Schreiber,
sondern an das geschaffene von seiner Hand Worte.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Tue Jun 27, 2006 4:03 am

Ян, що си спрял да пиеш чадо? Това си е много кефеща гавра на две любими тематики :lol:
Elves dig rocket launchers.

Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Wed Jul 12, 2006 3:23 pm

Джихад ;)
...

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Jul 13, 2006 8:45 am

i am totally agree,както казваше даскала ми по информатика,с термита:)Ян,продължавай,моля ти се:))))))
Image