Извинете че се повтарямshayhiri wrote:Гибли, всичко си е във филма. Нужни са, обаче, креативен интелект и непредубедено съзнание. (Какъв, например, беше смисълът на казаното от "кораловия човек" в трюма на "Холандеца" и защо всъщност Джак не позволи на Уил да прониже сърцето?) И докато в липса на първото няма да ви обвиня, второто очевидно ви липсва в случая.
Пък и повторното гледане определено помага.
Не искам да ви спойлвам третата част, нито да ви се меся. Моето, както забеляза, си е професионално изкривяване, което донякъде променя начина, по който гледам филмите - и то не винаги към по-добро. Просто ми беше станало криво, че умни хора недооценяват (меко казано) добър филм. "Тройката" излиза скоро, ще говорим тогава.![]()
Не казвам, обаче, че не сте прави да обвинявате "двойката". Сценаристите, както още отначало казах, са поели голям риск и очевидно страшно надценяват публиката, оставяйки толкова "неясноти" и "въпроси" - но, според мен, "тройката" ще им се отплати за това. (Аз не бих рискувал така, де: първите две части на трилогията "Танц с вятъра", която завършвам в момента, седят несравнимо по-ясно, самостоятелно и смислено - макар че в завършващата част има много повече изненади отколкото в "Пиратите 3".)
Нищо лично, но я се
Възползвай Разправят че помагала.