P.S. Не съм поручик, а о.з. капитан

След като в първите 250 страници на книгата не стана абсолютно нищо съществено с нито един от героите, мисля че е доста безопасно да я определя като "мудна". Или още по-добре: сапунеста. Няма нужда авторът да ме връща 5 пъти към някой герой само, за да ме информира "все още нищо не става" и после да минава на следващия, с който също нищо не става. Единственият ефект от това беше, че след като първата книга ме зариби, 2-рата за пореден път ме отказа да се занимавам с фентъзи бозите (които явно масово считате за върха на художествената литература, та да ви меля за тях в този форум е като да си говоря на стената).Може би ако имаше PoV на Роб нямаше да се оплакваш,че е "мудна",но и така книгата не беше такава...Може би главите с Бран са ти били малко тъпички,само че "мудна" едва ли е точната дума.Това че историята се разказва от доста гледни точки не означава,че е "баш ала Джордан".Пък и аз примерно не упреквам Джордан за мудността му...много,а за това,че нищо не се случва и книгите са много мудни и...
Все пак това е форум на списание за фентъзи и фантастика
О, всъщност е изключително забавно да се хвърлиш в мелето с огромен handicap (примерно 'аз vs. дъ фентъзи фенбойс').Са,ако очакваш ,че ще останеш нечут и неразбран от нас,заблудените души в този форум,по-добре да не беше започвал да "мелиш"
Ето на, пореден опит да бъда принизен до стандартите на фентъзито.и какво си очаквал - хвърчащи напосоки firebolt-ове и епични сблъсъци м/у опасни демонлордове?
Ми да речем, че след като предишната книга беше увлекателна почти от-до, във втората получих материал, който трябваше да се насилвам да чета (даже и с героите, които ми бяха най-интересни до този момент, Jon примерно). При положение, че от както минах през провлачения бълвоч на Джордан се зарекох да не си причинявам отново подобна мъка, просто спрях. Писнало ми е от автори, които бутат всяко най-дребно детайлче от приключенията на героите си за да си разтягат книгите. Сигурно затова и любимите ми неща в жанра са кратки и сладки.И как ваобще лепиш определения като "ала Джордан" и "скучна,мудна" при положение,че си изчел 250 страници от книгата?
Само да отбележа, че бидейки форум на ShadowDance е напълно нормално да се дискутира фентъзи и фантастикаAlDim wrote:Все пак това е форум на списание за фентъзи и фантастикаО, всъщност е изключително забавно да се хвърлиш в мелето с огромен handicap (примерно 'аз vs. дъ фентъзи фенбойс').Са,ако очакваш ,че ще останеш нечут и неразбран от нас,заблудените души в този форум,по-добре да не беше започвал да "мелиш"
Именно.Мартин каза,че поредицата му ще включва 7 книги ( Е...от 3 на 6.От 6 на 7.Нищо не е сигурно,когато са намесени повечко парички)
Ми в първа книга има немалко ценни моменти, а и са го сложили в ролята на здравия разум.Харесваш ли Тирион?!
Има много начини автор да си влачи творението. В случая не говоря за разтегляне на описанията (в това Джордан си е безспорен нумеро уно), а за изкуствено удължаване на историята (с гореспоменатото "авторът да ме връща 5 пъти към някой герой само, за да ме информира "все още нищо не става""). Ако в една глава не става нищо съществено, по моему най-добре е просто да я няма. Във втора книга най-екстремен е случая с Джон.стил - няма да срещнеш и една излишна дума или ненужно разтегляне
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests