Ами повечето от хората не са харесали филма точно заради този край. По тази логика за мен ти си абсолютно еднакъв с останалите американоиди. Дали от усилия да се докараш по-различен от останалите, не попадаш в капана на самоцелността ?
Ами не, всъщност болшинството от харесалите филма, си го харесват заедно с края, а тези, които именно този финал не харесват, са малко. А дали няма да ти омръзне с чак такава саркастичност да се изживяваш като големия и обръгнал в живота психолог?
И не е ли една от целите на изкуството точно да ни въздигне и отдалечи от мръсното ежедневие ? Да ни накара да запазим вярата си... Сега е модно да си циничен. Държиш ли непременно да си в крак с модата? Ако искаш истинност, просто си пусни новините !
Да, една от тях е, но ти кога стана толкова романтично сантиментален, че точно в тоя целофан да те впечатлява толкова издълбоко? Прочее, винаги ми е било заветна цел да съм модерен, ше знаеш.
Много станаха суицидните типове Епидемията е близо ! Не искам повече да омърсявам възприятията си от това кино-бижу с мненията на патологично не-сензитивни индивиди !
Това дали не стана "Много е яко, ма ше си затворя очите, да не би някой да ми покаже, че греша, щото тайничко подозирам, че е така."? Бягство от обективността, за да не ни се спука сапунения мехур? От теб? Изненадващ с всеки следващ пост, оказва се...
Впрочем, за който наистина иска да види същите идеи за това кое е човешко, кое не и прочее, уж залегнали в AI, да си пусне първия Ghost in the Shell. Там ги има всичките, ама без захарта и мелодраматичността на Спилбърг. Студени и мрачни, каквито в крайна сметка машините, дори и мислещите, СА.
And you can't dance with a devil on your back...