Да направим нещо!
Moderator: Moridin
- Theodelinda
- Scholar
Да направим нещо!
Понеже знам, че във форума има много хора, които обичат животните се обръщам именно към вас. http://www.iwns.org/content/view/230/64/lang,bg/s
Да направим нещо, най-накрая, макар и толкова малко, защото животните, които ние сме обрекли на безрадостен живот, сега имат нужда от нас!
Да направим нещо, най-накрая, макар и толкова малко, защото животните, които ние сме обрекли на безрадостен живот, сега имат нужда от нас!
- CruelGoblin
- E'lir
- Theodelinda
- Scholar
За по-сигурно ще копирам информацията, която искам да ви покажа, но всв пак се надявам да няма проблем със линка попринцип
www.iwns.org Стартира подписка в подкрепа на Закона за защита на животните | Печат |
Четвъртък, 05 Октомври 2006
На 4 октомври стартира подписка в подкрепа на проекта на закон за защита на животните, официално изготвен от работната група по закона.
Как да се включите в събирането на подписи?
На 4 октомври стартира подписка в подкрепа на проекта на закон за защита на животните, официално изготвен от работната група по закона, със следното основно съдържание:
1. задължение за държавата да популяризира мерките за защита на животните;
2. конкретни забрани, санкции и отговорни институции за проява на жестокост над животни, в това число криминализиране на най-тежките форми на насилие над животни;
3. подробни изисквания за отглеждане и грижи за животните, съобразно техните специфични нужди;
4. дейности, свързани с животни – атракциони, покупко-продажба, опити, транспорт и др.;
5. контрол върху домашните животните- компаньони, чрез трайна маркировка и обвързване на броя на животните единствено с квадратурата на жилището;
6. ограничаване на популацията от бездомни животни чрез:
- прилагането на признати от Световната здравна организация и световната практики - кастрация, саниране и връщане по места на социализираните и здрави животни;
- стимулиране на гражданите да задомяват бездомни животни;
- използването на мобилни клиники за кастрация, които трайно и бързо да обхванат голям брои животни;
- премахване на понятието „изолатор” и въвеждане на европейското понятието „приют”.
Подписката ще приключи на 15.10.2006, когато ще бъде внесена до Българския Парламент, Министерство на земеделието и горите, Министерски съвет и други пряко отговорни бъларски институции.
Как можете да се включите?
Прехвърлете текста на подписката на WORD файл и тръгнете сред хората!
Също така, можете да ни пишете на e-mail office@iwns.org , за да ви изпратим екземпляр.
И нека се срещнем до 15.10! Как и къде - тел. 9287888, 0899 1234 91!
Включете се!
ПОДПИСКА
Ние, гражданите на Република България, водени от гражданския си дълг и чувство на отговорност, на прага на влизането ни в ЕС, в изпълнение на международните договорености на страната и на § 23 от Закона за ветеринарномедицинската дейност, се обявяваме за
НЕЗАБАВНО ПРИЕМАНЕ НА ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ, който да регламентира:
1. задължение за държавата да популяризира мерките за защита на животните;2. конкретни забрани, санкции и отговорни институции за проява на жестокост над животни, в това число криминализиране на най-тежките форми на насилие над животни;3. подробни изисквания за отглеждане и грижи за животните, съобразно техните специфични нужди;4. дейности, свързани с животни – атракциони, покупко-продажба, опити, транспорт и др.;5. контрол върху домашните животните- компаньони, чрез трайна маркировка и обвързване на броя на животните единствено с квадратурата на жилището;6. ограничаване на популацията от бездомни животни чрез:- прилагането на признати от Световната здравна организация и световната практики - кастрация, саниране и връщане по места на социализираните и здрави животни;- стимулиране на гражданите да задомяват бездомни животни;- използването на мобилни клиники за кастрация, които трайно и бързо да обхванат голям брои животни; - премахване на понятието „изолатор” и въвеждане на европейското понятието „приют”.
Сдружение „На Ти с Природата”www. iwns.org,, info@iwns.org , жк "Люлин", бл.004, вх.Б, ап.3, гр. София 1336, тел. + 359 2 9287888

www.iwns.org Стартира подписка в подкрепа на Закона за защита на животните | Печат |
Четвъртък, 05 Октомври 2006
На 4 октомври стартира подписка в подкрепа на проекта на закон за защита на животните, официално изготвен от работната група по закона.
Как да се включите в събирането на подписи?
На 4 октомври стартира подписка в подкрепа на проекта на закон за защита на животните, официално изготвен от работната група по закона, със следното основно съдържание:
1. задължение за държавата да популяризира мерките за защита на животните;
2. конкретни забрани, санкции и отговорни институции за проява на жестокост над животни, в това число криминализиране на най-тежките форми на насилие над животни;
3. подробни изисквания за отглеждане и грижи за животните, съобразно техните специфични нужди;
4. дейности, свързани с животни – атракциони, покупко-продажба, опити, транспорт и др.;
5. контрол върху домашните животните- компаньони, чрез трайна маркировка и обвързване на броя на животните единствено с квадратурата на жилището;
6. ограничаване на популацията от бездомни животни чрез:
- прилагането на признати от Световната здравна организация и световната практики - кастрация, саниране и връщане по места на социализираните и здрави животни;
- стимулиране на гражданите да задомяват бездомни животни;
- използването на мобилни клиники за кастрация, които трайно и бързо да обхванат голям брои животни;
- премахване на понятието „изолатор” и въвеждане на европейското понятието „приют”.
Подписката ще приключи на 15.10.2006, когато ще бъде внесена до Българския Парламент, Министерство на земеделието и горите, Министерски съвет и други пряко отговорни бъларски институции.
Как можете да се включите?
Прехвърлете текста на подписката на WORD файл и тръгнете сред хората!
Също така, можете да ни пишете на e-mail office@iwns.org , за да ви изпратим екземпляр.
И нека се срещнем до 15.10! Как и къде - тел. 9287888, 0899 1234 91!
Включете се!
ПОДПИСКА
Ние, гражданите на Република България, водени от гражданския си дълг и чувство на отговорност, на прага на влизането ни в ЕС, в изпълнение на международните договорености на страната и на § 23 от Закона за ветеринарномедицинската дейност, се обявяваме за
НЕЗАБАВНО ПРИЕМАНЕ НА ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ, който да регламентира:
1. задължение за държавата да популяризира мерките за защита на животните;2. конкретни забрани, санкции и отговорни институции за проява на жестокост над животни, в това число криминализиране на най-тежките форми на насилие над животни;3. подробни изисквания за отглеждане и грижи за животните, съобразно техните специфични нужди;4. дейности, свързани с животни – атракциони, покупко-продажба, опити, транспорт и др.;5. контрол върху домашните животните- компаньони, чрез трайна маркировка и обвързване на броя на животните единствено с квадратурата на жилището;6. ограничаване на популацията от бездомни животни чрез:- прилагането на признати от Световната здравна организация и световната практики - кастрация, саниране и връщане по места на социализираните и здрави животни;- стимулиране на гражданите да задомяват бездомни животни;- използването на мобилни клиники за кастрация, които трайно и бързо да обхванат голям брои животни; - премахване на понятието „изолатор” и въвеждане на европейското понятието „приют”.
Сдружение „На Ти с Природата”www. iwns.org,, info@iwns.org , жк "Люлин", бл.004, вх.Б, ап.3, гр. София 1336, тел. + 359 2 9287888
- JaimeLannister
- Forsaken
Виж, аз съм твърдо "за" откъдето и да го погледнеш, но да тръгна да раздавам листовки сред хората... Извинявай! Инак съм абсолютно за приемане на подобен закон. Предполагам, че вероятността да има друга европейска страна, в която кандидатът за президент да позира гордо пред пречукан вълк с елхова клонка в устата, е пренебрежимо малка. Също така не вярвам да има друга страна, в която сума ти животни са вписани в червени книги, но за сметка на това ловът им е толериран или най-малкото не е забраняван.
Джайм, печелиш вечна първа награда по адекватност - позлатен часовник с кукувичка. Можеш да си го закачиш на стената... Или на друго място.
Джайм, печелиш вечна първа награда по адекватност - позлатен часовник с кукувичка. Можеш да си го закачиш на стената... Или на друго място.

- Theodelinda
- Scholar
Хм
мисля, че в България скунксове няма, а и надали идеята е да станем като американците. Но все пак има ли нещо лошо в това, да вземем наготово от тях една хубава идея?! Защо да не започнем да решаваме проблемите си най-после?! И защо се страхуваме да не ни сравнят с някоя нация, вместо да си погледнем в купата с бакиите и да си ги оправим 
Edit:
Обаче ми се струва, че нещо не разбрахте основната идея в цялата работа
Иде реч, наи-вече, за бездомните кучета
А и аз лично не ви карам да събирате подписи
Бих се радвала ако аз събера вашите ! Това имах предвид под "малкото нещо", което можете да направите 

Edit:
Обаче ми се струва, че нещо не разбрахте основната идея в цялата работа

- CruelGoblin
- E'lir
- herairness
- Jaghut Tyrant
- Theodelinda
- Scholar
Ако разгледате сайта на въпросната организация, която е подела инициативата, много от въпросите ще намерят някакви отговори
И все пак, съгласна съм, много по-лесно е когато си кажеш " е каво ще се промени след това", защото отговорът винаги ще е един и същи: нищо. Да, може би веднага нищо няма да стане
Все пак не сме в приказката за вълшебната пръчица
Знам, че си говоря с достатъчно интелигентни хора, на които тези приказки са им напълно излишни. Става въпрос за обикновен жест на добра воля, който не изисква нито пари, нито физическо усилие
По мои скромни наблюдения, наи-хубавите неща в живота не изискват нито едно от тези неща
Помислете си по-добре колко хубави неща ще се случат ако законът бъде приет и най-вече приведен в действие. Аз гаранция за успех не мога да дам. Но поне ще знам че съм направила нещо, макар и толкова дребно, за да се случи ! Надявам се ,че и на вас, както на мен, ви е омръзнало да си казвате все , че нещата с приказки не се получават, а с действия
Е, край на тирадата
Не исках да звучи като поучение или нещо подобно. Просто изказах собственото си мнение, разбира се с егоистичната подбуда да ви повлияе по някакъв начин
Е, благодаря за вниманието все пак

Е, край на тирадата

Е, благодаря за вниманието все пак

- JaimeLannister
- Forsaken
Theodelinda, просто от опит знам, че приемането на закон у нас най-вече означава заявяване на добри намерения, а не тяхното реално прилагане. Хвърлих един поглед на въпросния сайт, не отричам че осиновителната кампания е смислена, но съжаление не е достатъчно популярна. Според мен това е начина на решаване на проблема с бездомните кучета - хората да си ги приберат по домовете и да има контрол върху тях. Такава кампания аз бих подкрепил, дори и финансово.
Обаче не смятам, че приемането на един закон за защита на животните ще промени нещата за добро. Напротив, струва ми се, че по-скоро ще принуди повечето държавни организации, които би трябвало да се занимават с въпроса, към бездействие. Не че и сега се прави кой-знае колко, но се притеснявам, че този закон ще даде основание да не се прави абсолютно нищо.
И между другото, и в момента има законодателство по въпроса (макар и не под формата на закон), например има си наредба за реда на поддържане на домашни любимци (най-вече кучета). Не знам дали ти е известно, но по принцип подлежиш на глоба, ако си разхождаш кучето без намордник и каишка, освен в специално определени места (да кажем в паркове). Така че не е ли по-добре кампанията да се насочи към спазването на вече съществуващото законодателство, отколкото към усложняването му? И какво те кара да мислиш, че след като не спазват сегашните наредби, един закон ще бъде спазван?
Обаче не смятам, че приемането на един закон за защита на животните ще промени нещата за добро. Напротив, струва ми се, че по-скоро ще принуди повечето държавни организации, които би трябвало да се занимават с въпроса, към бездействие. Не че и сега се прави кой-знае колко, но се притеснявам, че този закон ще даде основание да не се прави абсолютно нищо.
И между другото, и в момента има законодателство по въпроса (макар и не под формата на закон), например има си наредба за реда на поддържане на домашни любимци (най-вече кучета). Не знам дали ти е известно, но по принцип подлежиш на глоба, ако си разхождаш кучето без намордник и каишка, освен в специално определени места (да кажем в паркове). Така че не е ли по-добре кампанията да се насочи към спазването на вече съществуващото законодателство, отколкото към усложняването му? И какво те кара да мислиш, че след като не спазват сегашните наредби, един закон ще бъде спазван?
This signature is not yet rated
- Theodelinda
- Scholar
Известно ми е всичко онова, което казваш, zhivik
Съгласна съм с всяка дума. То че има неуредици и недомислия във всички закони е ясно. Според мен бедите произлизат оттам, че няма кой да следи за спазването на законите и наредбите. Просто на никой не му пука изпълняват ли се или не, щом не става въпрос за пряко взимане на пари или пък няма кой да ръчка нещо по въпроса. Е точно за ръчкането става въпрос
Според мен ако всеки прояви някаква заинтересованост и се получи някакъв, така да го нарека, "лавинообразен ефект на ръчкане "
Има някакъв шанс накрая на тези ,от които зажисят нещата, най-малкото, да им писне и да си размурдат задниците.
За популяризирането съм съгласна, че е от основните проблеми. Дори мисля лично да се заема с въпроса
Даже в момента го правя.Реално ако всеки един от вас каже на поне един свой познат за организацията .... знаете какво ще стане
Нищо ново не казвам
Просто е стига да се намерят хора на които не им е все едно и им се занимава. Или поне им се говори по-конкретно с повече хора 

За популяризирането съм съгласна, че е от основните проблеми. Дори мисля лично да се заема с въпроса

Аз съм за избирателност. Кучетата, които просто си скиторят по улиците, държат хората будни посред нощ с лая си и разхвърлят боклуци по детските площадки, трябва да бъдат прибрани, кастрирани и държани някъде на топло и в прилични условия, докато си заминат по живо по здраво. Онези, обаче, които хапят малки деца и нападат хора, ЛИЧНО съм готов да ги стрелям с двуцевка, стига някой да ми осигури и нея, и позволението да го правя. Не съм съгласен на ЧАСТИЦА хуманност към такива изчадия и ми е АБСОЛЮТНО през центъра кой е виновен за това да са такива. Няма да се уморя да го казвам във всеки подобен топик - на тази планета АЗ съм доминиращият вид.
And you can't dance with a devil on your back...
E, то проблемът е да намерят кои са от хапещите и кои са невинни, иначе предполагам, че огромна част от хората са "за" изтреблението на атакуващите песове. И за по-лесно можем да подходим по Сталиновски - няма куче(та), няма проблем. Да разчитаме, че някой ще си мръдне пръста да издирва кой се оттървал от добермана си пускайки го на улицата е малко като да чакаме да цъфнат налъмите, но принципно няма лошо да се приеме такъв закон...след като понамале броят на кучетата, натрупани по улиците досега.Онези, обаче, които хапят малки деца и нападат хора, ЛИЧНО съм готов да ги стрелям с двуцевка, стига някой да ми осигури и нея, и позволението да го правя.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."