Да направим нещо!

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Theodelinda
Scholar

Да направим нещо!

Post by Theodelinda » Thu Oct 05, 2006 10:49 am

Понеже знам, че във форума има много хора, които обичат животните се обръщам именно към вас. http://www.iwns.org/content/view/230/64/lang,bg/s
Да направим нещо, най-накрая, макар и толкова малко, защото животните, които ние сме обрекли на безрадостен живот, сега имат нужда от нас!
Image

CREDENDO VIDES!

CruelGoblin
E'lir

Post by CruelGoblin » Thu Oct 05, 2006 11:07 am

ъъъ... само при мен ли не се отваря страницата :? ?

Theodelinda
Scholar

Post by Theodelinda » Thu Oct 05, 2006 11:14 am

За по-сигурно ще копирам информацията, която искам да ви покажа, но всв пак се надявам да няма проблем със линка попринцип :)

www.iwns.org Стартира подписка в подкрепа на Закона за защита на животните | Печат |
Четвъртък, 05 Октомври 2006
На 4 октомври стартира подписка в подкрепа на проекта на закон за защита на животните, официално изготвен от работната група по закона.

Как да се включите в събирането на подписи?

На 4 октомври стартира подписка в подкрепа на проекта на закон за защита на животните, официално изготвен от работната група по закона, със следното основно съдържание:

1. задължение за държавата да популяризира мерките за защита на животните;
2. конкретни забрани, санкции и отговорни институции за проява на жестокост над животни, в това число криминализиране на най-тежките форми на насилие над животни;
3. подробни изисквания за отглеждане и грижи за животните, съобразно техните специфични нужди;
4. дейности, свързани с животни – атракциони, покупко-продажба, опити, транспорт и др.;
5. контрол върху домашните животните- компаньони, чрез трайна маркировка и обвързване на броя на животните единствено с квадратурата на жилището;
6. ограничаване на популацията от бездомни животни чрез:
- прилагането на признати от Световната здравна организация и световната практики - кастрация, саниране и връщане по места на социализираните и здрави животни;
- стимулиране на гражданите да задомяват бездомни животни;
- използването на мобилни клиники за кастрация, които трайно и бързо да обхванат голям брои животни;
- премахване на понятието „изолатор” и въвеждане на европейското понятието „приют”.

Подписката ще приключи на 15.10.2006, когато ще бъде внесена до Българския Парламент, Министерство на земеделието и горите, Министерски съвет и други пряко отговорни бъларски институции.

Как можете да се включите?

Прехвърлете текста на подписката на WORD файл и тръгнете сред хората!

Също така, можете да ни пишете на e-mail office@iwns.org , за да ви изпратим екземпляр.

И нека се срещнем до 15.10! Как и къде - тел. 9287888, 0899 1234 91!

Включете се!

ПОДПИСКА

Ние, гражданите на Република България, водени от гражданския си дълг и чувство на отговорност, на прага на влизането ни в ЕС, в изпълнение на международните договорености на страната и на § 23 от Закона за ветеринарномедицинската дейност, се обявяваме за

НЕЗАБАВНО ПРИЕМАНЕ НА ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ, който да регламентира:

1. задължение за държавата да популяризира мерките за защита на животните;2. конкретни забрани, санкции и отговорни институции за проява на жестокост над животни, в това число криминализиране на най-тежките форми на насилие над животни;3. подробни изисквания за отглеждане и грижи за животните, съобразно техните специфични нужди;4. дейности, свързани с животни – атракциони, покупко-продажба, опити, транспорт и др.;5. контрол върху домашните животните- компаньони, чрез трайна маркировка и обвързване на броя на животните единствено с квадратурата на жилището;6. ограничаване на популацията от бездомни животни чрез:- прилагането на признати от Световната здравна организация и световната практики - кастрация, саниране и връщане по места на социализираните и здрави животни;- стимулиране на гражданите да задомяват бездомни животни;- използването на мобилни клиники за кастрация, които трайно и бързо да обхванат голям брои животни; - премахване на понятието „изолатор” и въвеждане на европейското понятието „приют”.
Сдружение „На Ти с Природата”www. iwns.org,, info@iwns.org , жк "Люлин", бл.004, вх.Б, ап.3, гр. София 1336, тел. + 359 2 9287888
Image

CREDENDO VIDES!

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Oct 05, 2006 11:24 am

Ааа...
Закон за защита на животните ли ?
И да станем като американците, дето цяло лято един скункс ми смърдя, ама не можеше да го утрепем, щото бил защитено животно...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Oct 05, 2006 11:31 am

Виж, аз съм твърдо "за" откъдето и да го погледнеш, но да тръгна да раздавам листовки сред хората... Извинявай! Инак съм абсолютно за приемане на подобен закон. Предполагам, че вероятността да има друга европейска страна, в която кандидатът за президент да позира гордо пред пречукан вълк с елхова клонка в устата, е пренебрежимо малка. Също така не вярвам да има друга страна, в която сума ти животни са вписани в червени книги, но за сметка на това ловът им е толериран или най-малкото не е забраняван.

Джайм, печелиш вечна първа награда по адекватност - позлатен часовник с кукувичка. Можеш да си го закачиш на стената... Или на друго място.Image
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Theodelinda
Scholar

Post by Theodelinda » Thu Oct 05, 2006 11:33 am

Хм :? мисля, че в България скунксове няма, а и надали идеята е да станем като американците. Но все пак има ли нещо лошо в това, да вземем наготово от тях една хубава идея?! Защо да не започнем да решаваме проблемите си най-после?! И защо се страхуваме да не ни сравнят с някоя нация, вместо да си погледнем в купата с бакиите и да си ги оправим :wink:

Edit:
Обаче ми се струва, че нещо не разбрахте основната идея в цялата работа :) Иде реч, наи-вече, за бездомните кучета :) А и аз лично не ви карам да събирате подписи :lol: Бих се радвала ако аз събера вашите ! Това имах предвид под "малкото нещо", което можете да направите :wink:
Image

CREDENDO VIDES!

CruelGoblin
E'lir

Post by CruelGoblin » Thu Oct 05, 2006 11:45 am

И като събереш достатъчно подписи какво ще стане с тея кучета? Пак ще си останат на улицата? Или тези пари са, за да ги пратим във Виетнам, където много ще им се зарадват :twisted:...

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Oct 05, 2006 12:00 pm

ми хубаво е да има такъв закон някакъв:)само дето няма как да се подпиша от тук,иначе похвално:)колкото до кучетата,крайно време е нещо да се свърши вместо да се приказва само-понеже тук във варна уж ги кастрираха и събираха и не знам какво си още ама файда нъц
Image

Theodelinda
Scholar

Post by Theodelinda » Thu Oct 05, 2006 12:05 pm

Ако разгледате сайта на въпросната организация, която е подела инициативата, много от въпросите ще намерят някакви отговори :) И все пак, съгласна съм, много по-лесно е когато си кажеш " е каво ще се промени след това", защото отговорът винаги ще е един и същи: нищо. Да, може би веднага нищо няма да стане :) Все пак не сме в приказката за вълшебната пръчица :) Знам, че си говоря с достатъчно интелигентни хора, на които тези приказки са им напълно излишни. Става въпрос за обикновен жест на добра воля, който не изисква нито пари, нито физическо усилие :) По мои скромни наблюдения, наи-хубавите неща в живота не изискват нито едно от тези неща :D Помислете си по-добре колко хубави неща ще се случат ако законът бъде приет и най-вече приведен в действие. Аз гаранция за успех не мога да дам. Но поне ще знам че съм направила нещо, макар и толкова дребно, за да се случи ! Надявам се ,че и на вас, както на мен, ви е омръзнало да си казвате все , че нещата с приказки не се получават, а с действия :D
Е, край на тирадата :) Не исках да звучи като поучение или нещо подобно. Просто изказах собственото си мнение, разбира се с егоистичната подбуда да ви повлияе по някакъв начин :wink:
Е, благодаря за вниманието все пак :lol:
Image

CREDENDO VIDES!

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Oct 05, 2006 12:23 pm

Marfa wrote:

Джайм, печелиш вечна първа награда по адекватност - позлатен часовник с кукувичка. Можеш да си го закачиш на стената... Или на друго място.Image
И аз те обичам :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Oct 05, 2006 1:42 pm

Theodelinda, просто от опит знам, че приемането на закон у нас най-вече означава заявяване на добри намерения, а не тяхното реално прилагане. Хвърлих един поглед на въпросния сайт, не отричам че осиновителната кампания е смислена, но съжаление не е достатъчно популярна. Според мен това е начина на решаване на проблема с бездомните кучета - хората да си ги приберат по домовете и да има контрол върху тях. Такава кампания аз бих подкрепил, дори и финансово.

Обаче не смятам, че приемането на един закон за защита на животните ще промени нещата за добро. Напротив, струва ми се, че по-скоро ще принуди повечето държавни организации, които би трябвало да се занимават с въпроса, към бездействие. Не че и сега се прави кой-знае колко, но се притеснявам, че този закон ще даде основание да не се прави абсолютно нищо.

И между другото, и в момента има законодателство по въпроса (макар и не под формата на закон), например има си наредба за реда на поддържане на домашни любимци (най-вече кучета). Не знам дали ти е известно, но по принцип подлежиш на глоба, ако си разхождаш кучето без намордник и каишка, освен в специално определени места (да кажем в паркове). Така че не е ли по-добре кампанията да се насочи към спазването на вече съществуващото законодателство, отколкото към усложняването му? И какво те кара да мислиш, че след като не спазват сегашните наредби, един закон ще бъде спазван?
This signature is not yet rated

Theodelinda
Scholar

Post by Theodelinda » Thu Oct 05, 2006 2:01 pm

Известно ми е всичко онова, което казваш, zhivik :) Съгласна съм с всяка дума. То че има неуредици и недомислия във всички закони е ясно. Според мен бедите произлизат оттам, че няма кой да следи за спазването на законите и наредбите. Просто на никой не му пука изпълняват ли се или не, щом не става въпрос за пряко взимане на пари или пък няма кой да ръчка нещо по въпроса. Е точно за ръчкането става въпрос :D Според мен ако всеки прояви някаква заинтересованост и се получи някакъв, така да го нарека, "лавинообразен ефект на ръчкане " :lol: Има някакъв шанс накрая на тези ,от които зажисят нещата, най-малкото, да им писне и да си размурдат задниците.
За популяризирането съм съгласна, че е от основните проблеми. Дори мисля лично да се заема с въпроса :) Даже в момента го правя.Реално ако всеки един от вас каже на поне един свой познат за организацията .... знаете какво ще стане :) Нищо ново не казвам :) Просто е стига да се намерят хора на които не им е все едно и им се занимава. Или поне им се говори по-конкретно с повече хора :wink:
Image

CREDENDO VIDES!

Syberian
Misting

Post by Syberian » Thu Oct 05, 2006 6:58 pm

А... не... само не отново темата за бездомните кучета. Предния път май я нищихме пет страници...
You tell me love - tell me where the stars sleep
Tell me why your eyes weep, I really want to know

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 05, 2006 7:08 pm

Аз съм за избирателност. Кучетата, които просто си скиторят по улиците, държат хората будни посред нощ с лая си и разхвърлят боклуци по детските площадки, трябва да бъдат прибрани, кастрирани и държани някъде на топло и в прилични условия, докато си заминат по живо по здраво. Онези, обаче, които хапят малки деца и нападат хора, ЛИЧНО съм готов да ги стрелям с двуцевка, стига някой да ми осигури и нея, и позволението да го правя. Не съм съгласен на ЧАСТИЦА хуманност към такива изчадия и ми е АБСОЛЮТНО през центъра кой е виновен за това да са такива. Няма да се уморя да го казвам във всеки подобен топик - на тази планета АЗ съм доминиращият вид.
And you can't dance with a devil on your back...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Oct 05, 2006 7:31 pm

Онези, обаче, които хапят малки деца и нападат хора, ЛИЧНО съм готов да ги стрелям с двуцевка, стига някой да ми осигури и нея, и позволението да го правя.
E, то проблемът е да намерят кои са от хапещите и кои са невинни, иначе предполагам, че огромна част от хората са "за" изтреблението на атакуващите песове. И за по-лесно можем да подходим по Сталиновски - няма куче(та), няма проблем. Да разчитаме, че някой ще си мръдне пръста да издирва кой се оттървал от добермана си пускайки го на улицата е малко като да чакаме да цъфнат налъмите, но принципно няма лошо да се приеме такъв закон...след като понамале броят на кучетата, натрупани по улиците досега.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."