Правите си животинче по ваш избор и от там нататък решавате на къде ще го развивате. Може би ще предпочетете да стане велик войн, да се сражава срещу злото, присъединявайки се към местната фракция на супергероите? Или пък ще решите да му осигурите сигурност, издигайки му голяма къща със скъпи и приятни мебели и вещи? Или ще подържате външния му вид, за да участва в конкурсите за красота и изящност? Или пък ще го направите приключенец, който да обхожда света на Неопия?
Свят, наистина голям, създателите са се постарали. Има пустини, ледени върхове, рицарски кралства, гори с духове, нинджа градове, острови със съкровища. Какво ли не.
Но най-важното за играта Неопетс са ... както и в реалния живот ... парите. В този свят те се наричат НеоПойнтс (Neopoints) съкратено NP. Такива главно си набавяте като играете игри. Те са доста, изборът е голям. Има три вида - Екшън, Пъзели и Шанс. Всяка игра дава определен брой NP за броя точки, които направите, играейки.
Точки се печелят и от съзтезания, специални събития, томболи или просто ги намирате на земята.
И т.н. И т.н. Има много за разказване, но аз самия играя от скоро и не познавам света достатъчно добре. Въпреки анимираните животинки и доста вдетенените на моменти рисунки, Неопетс се оказва една доста зарибяваща игра, ако е разберете естествено

Ще съм много благодарен, ако се регистрирате от ТУК, в случай, че решите да пробвате играта. Може и да не ви хареса, разбира се. Но поне ще сте ми помогнали да спечеля някоя точка или предмет отгоре.

Приятна игра!
Light_Lord