Великден
Moderator: Moridin
- Moridin
- Global Moderator
Е то така или иначе "воистина" ВСЕ ПАК е граматически неправилно.. :р
Вяра, църква, бози там, въпросът е на самия Исус за какво му беше да се връща обратно в това място на разруха, низост и предателство - срещу самия него.
Колкото до истинското откровение на Йоан, чел съм го, оттогава се зарибих по ЛСД-то...
Вяра, църква, бози там, въпросът е на самия Исус за какво му беше да се връща обратно в това място на разруха, низост и предателство - срещу самия него.
Колкото до истинското откровение на Йоан, чел съм го, оттогава се зарибих по ЛСД-то...
This is it. Ground zero.
- JaimeLannister
- Forsaken
Леле докъде се отнесе темата само. Сега не мога да пропусна и аз да изразя лично мнение. Явно е че му се кефите на Христос. И аз съм със вас. Тоя тип е бил фен. Малко са хората които биха умрели за нещо в което вярват, та дори то да не е истина, но им прави чест...
А християнството е една доста богата философия. Макар в същността си да е остаряла и назадницава, за времето си е била нещо невероятно прогресивно. Какво повече да кажа.... Абе я кажете как мислите. Защо при цялото това развитие на науката, което до голяма степен свали господ от небесата и го прати не знам си къде, толкова много хора продължават да вярват и да са религиозни като огромноо количество са на стъпка от средновековната ортодоксалност........ ???
А християнството е една доста богата философия. Макар в същността си да е остаряла и назадницава, за времето си е била нещо невероятно прогресивно. Какво повече да кажа.... Абе я кажете как мислите. Защо при цялото това развитие на науката, което до голяма степен свали господ от небесата и го прати не знам си къде, толкова много хора продължават да вярват и да са религиозни като огромноо количество са на стъпка от средновековната ортодоксалност........ ???
Ами защото масата хора са малоумни, това винаги е било най-доброто обяснение за мен. Разбирам да вярва[ в Бог като някаква висша сила, но да вярваш буквално на бълнуванията на Библията и църковните догми си е тотална глупост.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- JaimeLannister
- Forsaken
Абе да прав си донякъде. Ама има твърде странни примери за интелигентни хора, понякога дори хора занимаващи се с наука, които вярват в бога и то наистна не просто в някакъв бог чието несъществуване не може да бъде отречено, но в бръщолевениците на бибилята....
Имам предвид че тези хора не са глупави, поне не и по общоприетите стандарти, но въпреки това вярват......
Имам предвид че тези хора не са глупави, поне не и по общоприетите стандарти, но въпреки това вярват......
- JaimeLannister
- Forsaken
А дали наистина е възкръснал? Като се замисля трудно е да приемем за категорично събитие от преди 20 века. И когато някои ми каже че това било сигурно, най- малкото съм склонен силно да се съмнявам... Христос сигурно е съществувал. Ама колкото до чудесата и възкрусванията, това ми напомня за канал 2001 (да се свети името му!).....
Що сте толкоз озлобени всичките бе?:( Ми като не ви се празнува, кой ви спира? На мен пък това ми е любимият празник, най-малкото заради това, че ужасно обичам да ми е украсена къщата, да мирише на козунаци и да има шарени яйчица. И освен това с голям зор успях да се сдобия с пъдпъдъчи яйца, които станаха просто страхотни. Колкото до това кой в к'во вярвал - не знам, има и нещо като уважение - имахме доскоро едно съседи афганистанци, страшно правилни хора, които винаги поздравявах всички с Рамадана и каквито там други празници имаха, аз им честитях дето се казва от обикновена учтивост на хората, би било много грозно да им отговоря с нещо като "аха, да бе, да, Рамадан, верно" или нещо такова. Така че гордото биене по гърдите като израз на праведен атеизъм и подигравка към вярващите, както и отговор като "аха, да, догодина пак ше пукне" е просто най-малкото въпрос на лошо възпитание. Пък никой никого не е накарал зорлем да вярва, нали така? Дето се казва, ако на вас не ви е празник, не пречете на другите, за които това е!
Иначе, на всеки, който е навит да си изкара празнични усмихнати дни, да се порадва дори не и на верската, ами на чисто житейска страна на събитието, борейки се с яйца и хапвайки вкусни козунаци и наслаждавайки се на хубаво червено винце - весели празници:) Както се казва - когато сме най-зле - така да сме:)
Пък, Мор, в "Добри поличби" Азирафел с умиление си спомняше за добрия старец Йоан и за колекцията му от особени препарати от Изтока:Р
Иначе, на всеки, който е навит да си изкара празнични усмихнати дни, да се порадва дори не и на верската, ами на чисто житейска страна на събитието, борейки се с яйца и хапвайки вкусни козунаци и наслаждавайки се на хубаво червено винце - весели празници:) Както се казва - когато сме най-зле - така да сме:)
Пък, Мор, в "Добри поличби" Азирафел с умиление си спомняше за добрия старец Йоан и за колекцията му от особени препарати от Изтока:Р
- Lubimetz13
- Mistborn
Войнстващ атеизъм? В-в-войнстващ? Атеизъм? При положение, че християнството води най-агресивната религиозна пропаганда в света? При положение, че под знака на добричкия Христос са извършени повече зверства отколкото от името на всички останали религии? При положение, че християнството е една от най-безсмислените и в същото време войнстващи религии, а, повярвай, всички религии са нелогични ( голяма червена точка за християнството - да се пребори с такава силна конкуренция )? При положение, че живеем в ( почти ) демократична държава и се предполага, че когато нещо ми се струва гнусно, смешно, жалко, странно и т.н., имам право да го кажа? При положение, че с правоверните бабички ( Раса: неопределена. Пол: женски, май. Damage: 150 000/20. Defence: 100 000/20. Оръжия: чадър - 1бр.; чайник - 1бр; прозорци, които може да строшиш с топка/камък/ракета/снежна топка, без да искаш - 2 до 5бр; Котки: неопределен брой над 25; Интелигентност: -400/10; Враждебност: 7 000 000 000/10; ) имам лични сметки за уреждане от самото начало на полу-съзнателния си живот? Е, мисля, че имам право да проявявам войнстващ атеизъм. Иначе светската страна на Великден ми е любимата светска страна на който и да е празник, няма грешка.
Вижте сега. На който му е кеф - нека си празнува. На който не му е - да прави каквото му е кеф. Лесно е. Дет се вика - живей и остави и другите да живеят.
А, Марфа, по въпроса за най-любимия празник може да поспорим приятелски. За мен все пак това си е Коледата. Много повече ми харесва да си мирише на домашни манджи, да греят свещички и да слушам коледни песни до печката:Р
А, Марфа, по въпроса за най-любимия празник може да поспорим приятелски. За мен все пак това си е Коледата. Много повече ми харесва да си мирише на домашни манджи, да греят свещички и да слушам коледни песни до печката:Р
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...
- Lubimetz13
- Mistborn