Аре на Капитан Спароу в петък.

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Oct 04, 2006 2:55 pm

Има нещо такова. :) Той Мур си скърца още от "From Hell" и "LoEG" насам. Старо мрънкало някакво.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Oct 04, 2006 3:00 pm

Е Лигата си беше зле, да. Но другите два...
And you can't dance with a devil on your back...

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Oct 04, 2006 4:32 pm

Доколкото си спомням, Мур по принцип смята, че неговите комикси не може да се адаптират, поне не по такъв начин, че да се запазят оригиналните идеи, и май излиза, че е повече или по-малко прав. След като е получавал предложения за екранизацията на друг свой комикс, The Watchmen, от не кой да е, а от Тери Гилиъм, и е отказал, значи просто му е такава позицията.

Иначе Лигата е определено малоумна, веднъж се опитах да я погледам малко, ама това не е за хора, с интелигентност на средно равнище и нагоре. Колкото то From Hell, доколкото схванах, ако се абстрахираме, че е имало графичен роман, на който е базиран филма, всъщност никак не е зле. Та същото и с V for Vendetta, явно ако човек не е чел графичния роман, филмът ще му хареса, както стана и с мен.

Все пак предполагам, че наистина има загуба на послания, или тяхното изменение, така че предполагам че и аз на мястото на Мур бих се издразнил. Макар че според мен Мур е залитнал в погрешната посока, тъй като твърди, че посланието във V for Vendetta е променено умишлено, за да се нагоди към Америка с президент Буш-младши, докато аз си мисля, че май по-вероятното обяснение е, че просто Мур е останал неразбран. Далеч не за първи път американци не разбират европейците, струва ми се ...
This signature is not yet rated

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Oct 04, 2006 5:01 pm

Ми аз фърлих по едно око и на The Watchmen и V комиксите и хич, даже въобще, не ме кефят. Ако не беха екранизацийте само комикс маниаците щеха са го чували тоя.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Dec 24, 2006 5:12 pm

Не се сещам де да го турна тва ма има връзка бегла :)

http://kino.dir.bg/material.php?id=5655
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Dec 26, 2006 12:52 am

Може и да съм го казал преди, а може и да не съм. Вторият филм за карибските пирати свърши по средата. Но аз поне не виждам проблем в това. "Империята отвръща на удара" свърши също по средата, но не съм видял някой да критикува това. И свършването по средата даде възможност за страхотно начало на "Завръщането на джедаите".

Тъй че гласувам да не недоволстваме, преди да сме видели "Карибски пирати 3".

В дискусията влезе "В като вендета". Не знам поради какви точно причини реших да гледам филма - не знаех, че има комикс, не бях гледал трейлър, не знаех кой е режисьор, сценарист, кой играе главната роля. Никакво информация нямах за филма. Съответно нямах никакви очаквания. И след като го гледах, стоях като гръмнат. Бях удивен какво може да бъде един комиксов филм(в началото се появи големичък надпис "DC comics" и по това разбрах, че филмът е по комикс). След това го гледах още три-четири пъти. Друго няма какво да говоря за филма.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 26, 2006 11:10 am

Ми не, Империята не свършва по средата. Свършва отворено, но историята си има завършек. Не е с клиф-хенгър и следващият филм се развива половин година по-късно.

А аз снощи се опитах повторно да гледам Сандъка. Изтраях го до края на първия половин час. Баси, то бива детинско и тромаво, ма тва бие и Ейс Вентура по некадърие :shock:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Dec 26, 2006 11:25 am

Еееееее ай са сравнения с Айс Вентура чак. Нищо не е заслужило на тоя свят такива ;р Ма му се кефех на времето, ех младини младини.
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Dec 26, 2006 3:46 pm

Както и да го въртиш, Рол, това си остава най-добрата филмова адаптация на Диснилендски атракцион ever. Обори това, ако можеш! 8-)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Dec 26, 2006 4:40 pm

Roland wrote:Ми не, Империята не свършва по средата. Свършва отворено, но историята си има завършек. Не е с клиф-хенгър и следващият филм се развива половин година по-късно.
Прости моето невежество, но какво е клиф-хенгър?

Както и да е. Историята на "Империята..." вярно си има завършек, но пък еквивалентът на Джак Спароу(поне в моите очи) беше замразен и пратен да украси пещерата на огромно слузесто създание. Тъй че сега очаквам третият филм за пиратите да е също толкова грандиозно зрелище, колкото беше "Завръщането на джедаите" на фона на другите два филма от поредицата.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 26, 2006 4:48 pm

С тая разлика, че Империята и сама по себе си беше страхотен филм, за разлика от това... нещо.

А "клиф-хенгър" е отрязан на най-интересното и напрегнато място финал. От "клиф" - скала; и "хенг" - вися.

Алекс, това НАИСТИНА беше аргументът :roll:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Dec 26, 2006 4:54 pm

Нали. :D Необорим.

Господарят на Тигрите, както негласно признаваш, е съвсем прав за "Империята"/"Сандъка". А на Уил, Лиз и компания също ще им трябва половин година да доплават до Сингапур. :D (Не че географията значи много в този франчайз.)

Което ми напомня, че и на мен ми остава толкова да чакам продължението. :idea: :(

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 26, 2006 6:21 pm

Дали ще ти е угодно да СПРЕШ да вадиш зайци и гълъби от мненията ми? Дразнещо е, при това много. И не, основният проблем тук е, че каквито и прилики да ми извадиш между Империята и Сандъка, остава една много голяма и, уви, непреодолима разлика - Империята е страхотно добър филм, а Сандъкът - зле режисиран и още по-зле изигран боклук. Не знам що си решил, че тия теми имат за цел словесното надиграване...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Dec 26, 2006 10:41 pm

Ми аз им се кефа и на двете така че съм на далавера. Поне си гепнах са dvd-то на neverwas за 5 кинта от книгоманията и ше му се радвам пак с субтитри за околните тука.
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Dec 27, 2006 1:22 pm

Roland wrote:Сандъкът - зле режисиран и още по-зле изигран боклук.
Чак пък боклук?!?!
В 41-ви брой на списанието си му дал доста висока оценка за боклук.