Death Note
Mangata ne sum q 4el vupreki 4e imam do 55-a glava. Seriala e ubiec, ot mnogo vreme ne me e kefil serial tolkova. A az si padam po action animeta po princip. Be Light me kefi pove4e ot L ina4e 

Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me
Me
Мда, мнооого грубо беше, няма и половината сериал излязъл и пляснаха лиценз. Добре, че има групи, които мислят и за нас, които просто няма как някога да си купим сериала
Така де, днес гледахме на едната група, която почна да събва и не е зле. Да не говорим, че можахме само на лаптопа да гледаме епизода, щото беше с намсиква резолюция. Ама красотааа... Не мога да спра да гледам точно сега, все по-интересно става 

- Borizmeiko
- Misting
Особенно за ДН, все ще се намерят групи да събват, но качеството надали ще е толкова добро, а пък кога ще излизат новите епизоди не се знае. Както и да е наточил съм сега 13 епизод на Аниманда и ще видим как ще го докарат.....
ЕДИТ: Абе докарали са го. Изгледах 13 и не си спомням някакви фрапиращи грешки. Освен това обясниха и
ЕДИТ: Абе докарали са го. Изгледах 13 и не си спомням някакви фрапиращи грешки. Освен това обясниха и
- Spoiler: show
Качих ТУК излезлите епизоди от Animanda, щото Live-Evil дропиха проекта и ако има други, които като мен са се минали да свалят само тях, да започнат начисто 

And you can't dance with a devil on your back...
Абе не особено, то са няколко серии и там.Кикаха wrote:За анимето ясно,а филма хареса ли ви?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Което ще рече, че японците са ...хм, няма да ги обиждам, обаче нали знаете, че за тях е много много важно да се котират зад граница (да се разбира САЩ), затова е цялата дандания ...бтв, името му така беше писано и в How to Read vol.13, което уж е официален документ
Все едно, аз си го харесвам и като Лайт, защото е адски провокативно и има доста скрит смисъл в него, доста ^^
PP: Даже се чудя, като толкова искат да ги "поамериканчват" имената, как не кръстиха Рюук, Люк примерно
(не примерно, ами то точно така си и звучи
)

Все едно, аз си го харесвам и като Лайт, защото е адски провокативно и има доста скрит смисъл в него, доста ^^
PP: Даже се чудя, като толкова искат да ги "поамериканчват" имената, как не кръстиха Рюук, Люк примерно

За кви фенове става дума тука, въпросът е как се произнася иметоRoland wrote:Хехе, в 14-ти епизод (или 13-ти? не ги следя) най-сетне са заклали всички фенове на "Райто" с едно много ясно написано на латиница "Light"

Иначе Аниманда биват, харесаха ми.. само не разбирам що вечно така правят с оупънинга, че да не може да се разчетат думите на песента овреме

shadow dance nikoga ne luje
Не ги знам последните две имена, но за Алукард - да, понякога го лигавя, но просто ако го произнасям по японския начин, се губи играта в името. Пък ако името безумно много ме затруднява в изговарянето - естествено, нема да се кълча.
Но виж, в някои имена си има страхотен чар да ги произнасяш по японскому
като с Десу Ноото примерите ;р Райто продължавам да го възприемам като смисъл на Лайт, но по-добре ми звучи иначе.. а и в крайна сметка, ако наистина имаше такъв персонаж, щеше да се обърне на Райтооо-сан, а не на Лайт-сан 
Но виж, в някои имена си има страхотен чар да ги произнасяш по японскому

Както и да е, тук цари демокрация - свобода на словото и печата ;р да кажем съм на принципа да си избирам кои имена да произнасям така и кои - онака. Изобщо то всичко зависи от това какви са субтитрите, как си свикнал.. както и от това дали възприемаш името визуално или слухово. За собствения си ник - Килуа, явно съм била на визуалната вълна, но пък като го изговарям, гледам да замазвам л-то..
Се тая, вече свикнах и да съм Мирера, така че сигурно ще да е професионално изкривяване

PS heh, начи тоя от Гънгрейв сигурно ще да е Барадо Баадо Рий..