Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Random
Ascendent

Post by Random » Sat Feb 10, 2007 10:08 pm

Ми Термопилите по принцип е по-интересната книга. Мен и Амазонката ми хареса де, но определено не е нещо особено впечетляващо. Термопили в пламъци също страда от доста плоски герои, но пък има доста интересно инфо за Спарта, а и екшънът май беше на ниво, поне доколкото си спомням.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sat Feb 10, 2007 10:13 pm

Това е малко прекалено вече. Обикновено се задоволяват да пишат хвалебствен предговор към собствената си книга в ролята на "преводач". Чак пък биография...
"Фентъзи фактор" се казваше списанието.И тъй като съм особено благороден тази вечер ще ви позволя сами да се насладите на силата на въображението на авторите му:
Елайджа Поланд Джауит:Elijah Poland Jowitt
живее в Йетъм - Yetholme,Nebraska
и е един от най-бляскавите представители на "новата" вълна във фентъзито.Първите си разкази продава във "Фентъзи енд сайънс фикшън" едва на 16 години,многократно е публикувал в различни списания за мъже и има няколко участия във фентъзи-антологии,но големия си пробив прави през 1998-ма,със спечелването на конкурс за фентъзи-новела.Както самият той казва,наградата и последващата публикация на "Всички ъгли на кръга(All the corners of a circle),му отварят вратата към издателствата, чиито прагове дотогава е търкал безуспешно.В края на 1999-та , почти незабелязан от критиката, излиза първият му роман - "Лъв от камък,кръв от дракон"("Stone Lion,dragon blood")Посъветван от редактора си да се насочи към големите фентъзи поредици, Е.Джауит казва,че той "вече има идея" и само за няколко месеца успява да създаде изумителен роман.Издаденият през 2000 г. "Сърцето на скиталеца отвъд"(The wanderer`s heart yonder") е част от замислената като пет-томна сага "Кръволоци"(Bloodsheders) и много бързо излиза на челните места в класациите за продажби в жанра.През 2001 г. е последван от "Swordtaker`s shades of darkness", втората книга от сагата.През лятото на 2002 г. предстои излизането от печат на третия роман - "Destiny as God`s toy".Обявено е, че редакцията на четвъртата книга е вече приключила и тя ще бъде пусната на пазара в началото на 2003-та, а в момента Елайджа Джауит "успешно работи" над петия и засега последен том от "Кръволоци".
Роденият през 1970-та млад фентъзи автор е "все още свободен" както казва самият той, живее и работи в Йетъм, Небраска и за сега не смята да напуска родния си град.
Очаква се ИК Квазар да пусне на българския пазар първата книга от сагата съвсем скоро (най-късно в началото на юни),а ние сме първите, които ще ви запознаят с невероятната история за Кръволоците.Позволили сме си да отделим голяма част от списанието, защото по личното мнение на гл. редактор, книгата ще си заслужава.А дали е прав ще кажете вие.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 10, 2007 10:14 pm

Ще повърна...
And you can't dance with a devil on your back...

Random
Ascendent

Post by Random » Sat Feb 10, 2007 10:18 pm

Мдам, какво отчаяние :D Иначе книгата си имаше и силни страни...
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Feb 10, 2007 10:30 pm

MY GOODNESS :shock: :shock: :shock:

изглежда почти ебавка де..
"многократно е публикувал в различни списания за мъже" :oops:
This is it. Ground zero.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Feb 10, 2007 11:05 pm

Абе каквото щете разправяте, но на мен"Сърцето на скиталеца отвъд" много ми допадна, ся доколко са уместни такива маркетингови трикове е друг въпрос, но съдейки по собственото си недоверие към българските автори... И това описание верно звучи като "открийте скритата шегичка", не че това е кой знае какво оправдание. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sat Feb 10, 2007 11:10 pm

Е книгата наистина не беше лоша;защо няма втора част впрочем? :?
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Feb 10, 2007 11:21 pm

Еми щото и Квазар вече го няма май...
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Feb 10, 2007 11:50 pm

Е голямо важно! :evil: Пише си черно на бяло, че още 2001 е излязла втората част "Отсенките на мрака на мечоносеца". (Ама кви заглавия само, а! :shock: Къртят до последното.)
Като е била такъв голям международен хит тая серия, толкова ли не може някое друго бг издателство, Бард или Хермес да речем, да я доиздаде, за да я прочетем и ние тука. Даже най-добре да преиздадат пак първата (Скиталеца), за да не се разваля целостта на квинтологията. Щом Квазар ги няма, значи няма кой да им направи проблем.
И без това мина много време откакто излезе тук, а напоследък няма много читави фентъзита. Освен това е изключително гадно такова отношение към феновете, които са се зарибили от първата книга. Квазар нищо не ги оправдава, мен ако питате, ама то в Бг това си е норма, все пак. :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun Feb 11, 2007 12:42 am

shayhiri wrote:Е голямо важно! :evil: Пише си черно на бяло, че още 2001 е излязла втората част "Отсенките на мрака на мечоносеца". (Ама кви заглавия само, а! :shock: Къртят до последното.)
Като е била такъв голям международен хит тая серия, толкова ли не може някое друго бг издателство, Бард или Хермес да речем, да я доиздаде, за да я прочетем и ние тука. Даже най-добре да преиздадат пак първата (Скиталеца), за да не се разваля целостта на квинтологията. Щом Квазар ги няма, значи няма кой да им направи проблем.
И без това мина много време откакто излезе тук, а напоследък няма много читави фентъзита. Освен това е изключително гадно такова отношение към феновете, които са се зарибили от първата книга. Квазар нищо не ги оправдава, мен ако питате, ама то в Бг това си е норма, все пак. :roll:
Защото доколкото си спомням на авторката и беше платено и за втората книга, но тя "забрави" да я предаде.

П.С. Книгата между другото беше доста по-качествена от множество западни боклуци излезли след това.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Feb 11, 2007 12:44 am

Що бе Крумов разправяше, че била даже редактирана, ма нямало пари да я печатат, доколкот си спомням...
This is it. Ground zero.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun Feb 11, 2007 12:45 am

Moridin wrote:Що бе Крумов разправяше, че била даже редактирана, ма нямало пари да я печатат, доколкот си спомням...
Различни неща помним явно:) Проблема беше и с Елена:)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

ELDEST
Smallfolk

Post by ELDEST » Thu Feb 15, 2007 11:19 am

В момента чета WarCraft

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Thu Feb 15, 2007 11:52 am

ELDEST wrote:В момента чета WarCraft
Брех, и аз се имах за програмист. Още явно не съм дорасъл да чета програмен код за удоволствие... :roll:
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Feb 15, 2007 3:24 pm

Daggerstab wrote:
ELDEST wrote:В момента чета WarCraft
Брех, и аз се имах за програмист. Още явно не съм дорасъл да чета програмен код за удоволствие... :roll:
Идва си с годините :)
И после като видиш

while(*d++ = *s++); //Сънуваш мокри сънища.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.