Кой какво чете, part II
Moderator: Moridin
"Фентъзи фактор" се казваше списанието.И тъй като съм особено благороден тази вечер ще ви позволя сами да се насладите на силата на въображението на авторите му:Това е малко прекалено вече. Обикновено се задоволяват да пишат хвалебствен предговор към собствената си книга в ролята на "преводач". Чак пък биография...
Елайджа Поланд Джауит:Elijah Poland Jowitt
живее в Йетъм - Yetholme,Nebraska
и е един от най-бляскавите представители на "новата" вълна във фентъзито.Първите си разкази продава във "Фентъзи енд сайънс фикшън" едва на 16 години,многократно е публикувал в различни списания за мъже и има няколко участия във фентъзи-антологии,но големия си пробив прави през 1998-ма,със спечелването на конкурс за фентъзи-новела.Както самият той казва,наградата и последващата публикация на "Всички ъгли на кръга(All the corners of a circle),му отварят вратата към издателствата, чиито прагове дотогава е търкал безуспешно.В края на 1999-та , почти незабелязан от критиката, излиза първият му роман - "Лъв от камък,кръв от дракон"("Stone Lion,dragon blood")Посъветван от редактора си да се насочи към големите фентъзи поредици, Е.Джауит казва,че той "вече има идея" и само за няколко месеца успява да създаде изумителен роман.Издаденият през 2000 г. "Сърцето на скиталеца отвъд"(The wanderer`s heart yonder") е част от замислената като пет-томна сага "Кръволоци"(Bloodsheders) и много бързо излиза на челните места в класациите за продажби в жанра.През 2001 г. е последван от "Swordtaker`s shades of darkness", втората книга от сагата.През лятото на 2002 г. предстои излизането от печат на третия роман - "Destiny as God`s toy".Обявено е, че редакцията на четвъртата книга е вече приключила и тя ще бъде пусната на пазара в началото на 2003-та, а в момента Елайджа Джауит "успешно работи" над петия и засега последен том от "Кръволоци".
Роденият през 1970-та млад фентъзи автор е "все още свободен" както казва самият той, живее и работи в Йетъм, Небраска и за сега не смята да напуска родния си град.
Очаква се ИК Квазар да пусне на българския пазар първата книга от сагата съвсем скоро (най-късно в началото на юни),а ние сме първите, които ще ви запознаят с невероятната история за Кръволоците.Позволили сме си да отделим голяма част от списанието, защото по личното мнение на гл. редактор, книгата ще си заслужава.А дали е прав ще кажете вие.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Абе каквото щете разправяте, но на мен"Сърцето на скиталеца отвъд" много ми допадна, ся доколко са уместни такива маркетингови трикове е друг въпрос, но съдейки по собственото си недоверие към българските автори... И това описание верно звучи като "открийте скритата шегичка", не че това е кой знае какво оправдание. 

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Е книгата наистина не беше лоша;защо няма втора част впрочем? 

След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Е голямо важно!
Пише си черно на бяло, че още 2001 е излязла втората част "Отсенките на мрака на мечоносеца". (Ама кви заглавия само, а!
Къртят до последното.)
Като е била такъв голям международен хит тая серия, толкова ли не може някое друго бг издателство, Бард или Хермес да речем, да я доиздаде, за да я прочетем и ние тука. Даже най-добре да преиздадат пак първата (Скиталеца), за да не се разваля целостта на квинтологията. Щом Квазар ги няма, значи няма кой да им направи проблем.
И без това мина много време откакто излезе тук, а напоследък няма много читави фентъзита. Освен това е изключително гадно такова отношение към феновете, които са се зарибили от първата книга. Квазар нищо не ги оправдава, мен ако питате, ама то в Бг това си е норма, все пак.

Като е била такъв голям международен хит тая серия, толкова ли не може някое друго бг издателство, Бард или Хермес да речем, да я доиздаде, за да я прочетем и ние тука. Даже най-добре да преиздадат пак първата (Скиталеца), за да не се разваля целостта на квинтологията. Щом Квазар ги няма, значи няма кой да им направи проблем.
И без това мина много време откакто излезе тук, а напоследък няма много читави фентъзита. Освен това е изключително гадно такова отношение към феновете, които са се зарибили от първата книга. Квазар нищо не ги оправдава, мен ако питате, ама то в Бг това си е норма, все пак.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Защото доколкото си спомням на авторката и беше платено и за втората книга, но тя "забрави" да я предаде.shayhiri wrote:Е голямо важно!Пише си черно на бяло, че още 2001 е излязла втората част "Отсенките на мрака на мечоносеца". (Ама кви заглавия само, а!
Къртят до последното.)
П.С. Книгата между другото беше доста по-качествена от множество западни боклуци излезли след това.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
Различни неща помним явно:) Проблема беше и с Елена:)Moridin wrote:Що бе Крумов разправяше, че била даже редактирана, ма нямало пари да я печатат, доколкот си спомням...
Правилата на бордгейминга:
- Daggerstab
- Arcanist
- The Dragon
- Elder God
Идва си с годинитеDaggerstab wrote:Брех, и аз се имах за програмист. Още явно не съм дорасъл да чета програмен код за удоволствие...ELDEST wrote:В момента чета WarCraft

И после като видиш
while(*d++ = *s++); //Сънуваш мокри сънища.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.