Пратчет!

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Feb 27, 2007 1:40 pm

Бря, мен пък няма една книга, която да ми е тъпа :roll: Специално от Диска де. Сигурно нещо не съм у ред :oops: И Ринсуинд ме кефи, и вещиците, и стражата, и Сюзън и Смърт, изобщо всичко ме кефи. Аа, Номите ми беше тъпа, ама много, с 300 зора я прочетох. Командата ме издразни само заради превода, иначе ми беше забавна :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Feb 27, 2007 2:11 pm

Абе извън Диска серията (кояот на 100% кърти опорни стени и може би Командата и Посления континент само мивката) само тия за Джони и прочеее са ми малко скучни, макар че Котката компенсира. :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Feb 28, 2007 11:18 am

На мен една от любимите ми е Килимените хора. Доста хора не я харесват, въпреки че е супер забавна според мен. Това е книжката на Пратчет, която съм препрочел най-много пъти (мисля че са към 7-8).

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Feb 28, 2007 11:18 am

И аз много я харесвам нея, освен това като сетинг е страхотна :)
This is it. Ground zero.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Feb 28, 2007 1:10 pm

Боже, сигурна съм, че съм я чела Килимените хора, ама май беше бая отдавна и въобще не помня за какво става въпрос. Най-странното е, че точно тя ми липсва от книжките в ел. формат :? И се оказа, че имам и схема как се четат книгите, хехе :)
Аз съм ги чела повечето поне по 2 пъти и ми е много трудно да посоча любима книга от поредицата :roll:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Feb 28, 2007 1:13 pm

Как може да не харесваш Номите, просто култова книжка, толкова велики лафове има...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Feb 28, 2007 1:14 pm

Килимените хора не е от света на диска, но това не я прави по-малко хубава. Тя му е първата книга по принцип мисля.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Feb 28, 2007 1:20 pm

Ами не знам, много трудно я прочетох Номите, а много ми я бяха хвалили преди това :roll: Ама аз по принцип често се разминавам с всеобщото мнение, най-ярък пример за това е пълната нечетимост на Спасителят в ръжта за мен, а за някои е библия едва ли не :roll:

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Thu Mar 01, 2007 10:26 am

Аз също не се кефя толкова много на серията за номите.

Според мен високата продуктивност малко сваля нивото на някои от книжките му за света на диска, за съжаление. Не че не са добри, просто не са на очакваното супер високо ниво. Но пък всеки намира различни нещица в книгите му, аз харесвам повече някои книжки, мои приятели - други. Приятелката ми е супер фен на "Жътваря", а на мен лично ми харесаха само откъсите за Смърт. Цялата драма около Шу ми дойде в повече. Но пък ... Разни Хора Разни Идеали

Колкото до Спасителят в ръжта - абсолютно съм съгласен, едвам я прочетох. Пробвай "Замъкът" на Кафка. Супер яки идеи, но четенето едвам вървеше, поне при мен.

Ако си спомням правилно, в предговора на "Килимените хора" самия той бе написал, че е написал книжката на 18 и сега я е преработил, така че май наистина това е първата му книга.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Mar 01, 2007 1:09 pm

"Килимените хора" е тъпичка в сравнение с "Номите". Пратчет сам казва, че я е писал още докато е бил млад нууб. След това "Номите" са доста по качествено развитие на идеята...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Mar 01, 2007 3:28 pm

Corwin wrote:"Килимените хора" е тъпичка в сравнение с "Номите". Пратчет сам казва, че я е писал още докато е бил млад нууб. След това "Номите" са доста по качествено развитие на идеята...
На мен Килимените хора ми харесва в пъти повече от Номите. Особено третата книжка на Номите издиша доста здраво.

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Fri Mar 02, 2007 10:46 am

Мда третата беше доста тъпа.Само онова с НАСА ми беше забавно.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Mar 02, 2007 10:47 am

И мен Килимените хора ме кефи повече, имаше описвани МЕСТНОСТИ ОТ КИЛИМА С НЕКВИ ДЗВЕРОВЕ вътре баси, в Номите имаше просто човешкия свят, баси скуката ;р
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Mar 02, 2007 10:56 am

Много баси, много нещо! :lol:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Mar 02, 2007 11:17 am

Moridin wrote:И мен Килимените хора ме кефи повече, имаше описвани МЕСТНОСТИ ОТ КИЛИМА С НЕКВИ ДЗВЕРОВЕ вътре баси, в Номите имаше просто човешкия свят, баси скуката ;р
И героите са баси образите. :lol: