Гледано напоследък, Part II
Значи, дай да се уточним, че нещо на тия Стар Треци им изгубих връзката ... Та доколкото схващам, хронологията трябва да е следната (имам предвид хронология на историята, не на правенето на сериалите):
Enterprise (правен последните няколко години), с капитан Арчър (Скот Бакула), който в момента върви по AXN
Star Trek (края на 60-те и началото на 70-те), с капитан Кърк (Уилям Шатнър)
Star Trek Voyager (средата на 90-те), с капитан някаква жена
Star Trek: The Next Generation (края на 80-те и началото на 90-те), с капитан Пикар (Патрик Стюърт), който го даваха навремето по БНТ
Ако нещо бъркам, моля да бъда поправен. Иначе аз съм гледал малко TNG, звучеше ми доста наивно, както и сега Enterprise, който общо взето се ядва. Единственото, което ме дразни в целия франчайз, е че всички извънземни са хуманоиди. Разбирам, че такава е идеята на вселената, където се развива действието, а пък и сигурно се пести от бюджета (ефектите са грим, декори и миниатюри), но мен това все пак си ме дразни. Колкото и да се издъни Лукас с последните епизоди на Star Wars, мисля че неговата представа за извънземните далеч повече се ядва.
Също съм гледал и някакъв пълнометражен филм, където се появяваха едновременно Пикар и Кърк, ама нещо ми е много мътен в момента, явно не ми е направил впечатление.
Enterprise (правен последните няколко години), с капитан Арчър (Скот Бакула), който в момента върви по AXN
Star Trek (края на 60-те и началото на 70-те), с капитан Кърк (Уилям Шатнър)
Star Trek Voyager (средата на 90-те), с капитан някаква жена
Star Trek: The Next Generation (края на 80-те и началото на 90-те), с капитан Пикар (Патрик Стюърт), който го даваха навремето по БНТ
Ако нещо бъркам, моля да бъда поправен. Иначе аз съм гледал малко TNG, звучеше ми доста наивно, както и сега Enterprise, който общо взето се ядва. Единственото, което ме дразни в целия франчайз, е че всички извънземни са хуманоиди. Разбирам, че такава е идеята на вселената, където се развива действието, а пък и сигурно се пести от бюджета (ефектите са грим, декори и миниатюри), но мен това все пак си ме дразни. Колкото и да се издъни Лукас с последните епизоди на Star Wars, мисля че неговата представа за извънземните далеч повече се ядва.
Също съм гледал и някакъв пълнометражен филм, където се появяваха едновременно Пикар и Кърк, ама нещо ми е много мътен в момента, явно не ми е направил впечатление.
This signature is not yet rated
Не, хронологически са:
Enterprise
TOS (The Original Series)
TNG
Deep Space Nine
Voyager
Като излизане мисля, че бяха:
TOS
TNG
DSN
Voyager
Enterprise
Иначе си в голямо заблуждение. Големите сили в галактиката на Стар Трек са хуманоидни, но е пълно с нехуманоидни форми на живот и изобщо някои страшно яки сай-фай идеи
Enterprise
TOS (The Original Series)
TNG
Deep Space Nine
Voyager
Като излизане мисля, че бяха:
TOS
TNG
DSN
Voyager
Enterprise
Иначе си в голямо заблуждение. Големите сили в галактиката на Стар Трек са хуманоидни, но е пълно с нехуманоидни форми на живот и изобщо някои страшно яки сай-фай идеи

And you can't dance with a devil on your back...
- Amos Trask
- Aes Sedai
Не, Вавилон 5 няма нищо общо със Стар Трек. Филмът с Кърк и Пикар е "Стар Трек VІІ: Космически поколения". Много любим.
Бтв, Марфа е в грешка - това си е от кинофилмите, никакви серии не са.
А за хуманоидността на повечето разумни извънземни видове доколкото знам си има напълно логично обяснение някъде в TOS и/или в TNG, само че не мога да се сетя какво беше...

А за хуманоидността на повечето разумни извънземни видове доколкото знам си има напълно логично обяснение някъде в TOS и/или в TNG, само че не мога да се сетя какво беше...

Feel the summer!
Бюджет ;рAmos Trask wrote:Не, Вавилон 5 няма нищо общо със Стар Трек. Филмът с Кърк и Пикар е "Стар Трек VІІ: Космически поколения". Много любим.Бтв, Марфа е в грешка - това си е от кинофилмите, никакви серии не са.
А за хуманоидността на повечето разумни извънземни видове доколкото знам си има напълно логично обяснение някъде в TOS и/или в TNG, само че не мога да се сетя какво беше...![]()
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Мда и на мен ми беше забавно и кефещо. Ефектите бяха яки и имаше няколко много cool момента. Иначе съгласна с Никола относно актьорската игра (уви), клишираността на сюжета и прочие.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
хаххах, жоро днеска се е вкарал в power 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”