Април '07

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Scourge
Mistborn

Re: Април '07

Post by Scourge » Wed Apr 04, 2007 10:28 pm

tigermaster wrote:
Scourge wrote: mybad. от скоростта на четене е.
anyway, явно хореографите не мислят като теб по отношение на модалностите. :lol: бих добавил - за щастие. има достатъчно хонконгски b-movies с чудесна бойна хореография, в а-филмите могат и да ни я спестят.
Какво е "модалност"? Принципно, един пример за прекрасно съчетаване на бой с танц е "Матрицата", както и "Тигър и дракон", както и "Герой", както и ред други, които няма да изброявам. Това не са второразредни филми.
модалността е във връзка с употребата на "трябва" и "не трябва" в предния ти постинг. израдвах се, че хората, от които зависи, не мислят че не "трябва". даже напротив.
за а- и б- не си разбрал идеята. nvm.
както и да е, ти не харесваш прекаленото залитане, аз го харесвам. that's all.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Apr 04, 2007 10:33 pm

Пробвам нова зарибявка за Банкета. Знаете ли, че е по сюжета на Хамлет? :lol:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Wed Apr 04, 2007 10:35 pm

shayhiri wrote:Пробвам нова зарибявка за Банкета. Знаете ли, че е по сюжета на Хамлет? :lol:
ако не знаеш, може и да не усетиш, докато гледаш :lol:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Apr 04, 2007 10:39 pm

Таман бех зарибил Дем... :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Apr 06, 2007 2:15 pm

Ето я и програмата за целия месец.

http://kino.dir.bg/material.php?id=5881

Силно разчитам на непълността й, щото иначе... :roll: Първата от четирите седмици си имахме Банкетът и Добрият пастир (мен лично вторият не ме влече особено, но доста хора тук го похвалиха). За втората отдавна беше ясно, че имаме Саншайн (за който се чуват доста хубави неща, независимо от предубежденията на Рол).

И кво остава? Стандартната американска програма - и то без хитовете. Патфайндър - Предводителят (супер), Стрелецът с Марк Уолбърг (търпи се) и една воняща купчина комедии и ужаси, чиито заглавия не бих споменал при никакви обстоятелства. Е, и Мистър Бийн 2. :)

И това е! :evil: Къде са закъснелите хитове? Парфюмът, Фиърлес, Златното цвете, Лабиринтът?! Къде са хитовете от американския афиш? ТМНТ, Грайндхаус, Мийт дъ Робинсънс?! Зодиак, Терабития?! :roll: Надявам се, че някои от горните ще се появят все пак, преди да почнат блокбъстърите началото на май. Или нещо съвсем неочаквано. Тия програмки в Дира стават само за ориентация.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Apr 06, 2007 3:13 pm

shayhiri wrote:И това е! :evil: Къде са закъснелите хитове? Парфюмът, Фиърлес, Златното цвете, Лабиринтът?! Къде са хитовете от американския афиш? ТМНТ, Грайндхаус, Мийт дъ Робинсънс?! Зодиак, Терабития?! :roll: Надявам се, че някои от горните ще се появят все пак, преди да почнат блокбъстърите началото на май. Или нещо съвсем неочаквано. Тия програмки в Дира стават само за ориентация.
Ако говориш за този "Безстрашен", за който си мисля, а именно за филма с Джет Ли - още преди година, когато излезе DVD-rip-ът, се отказах да го чакам на кино. Просто явно нашите киноразпространители са решили, че последният епичен филм на Джет Ли няма да представлява интерес на за публиката и не искат да го пуснат тук. Ей това не мога да го разбера. Касов световен хит, най-гледаният филм с бойни изкуства в Китай за всички времена май беше, прекрасно актьорско представяне от страна на Джет Ли и останалите участници във филма, хубав сюжет, невероятно зрелище - това публиката ще го оцени по достойнство. Още когато разбрах за този филм, се бях настървил да го гледам на кино. Ама не излезе. И после ще искат да не пиратствам... И "Дани Кучето" излезе с близо една година закъснение, поради което не го гледах на кино(осем пъти вкъщи за три седмици - знаех го буквално наизуст). Ако "Безстрашен" излезе по нашите кина обаче, няма да го пропусна.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Apr 06, 2007 3:18 pm

Надявам се все още, макар че идиотите така и не пуснаха Кунг Фу Хъсъл, например (или Онг Бак) - и то след известна реклама тук. На човек направо да му се прииска да си направи дистрибуторска фирма, за да се възползва от глупостта на останалите такива. :roll:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Apr 06, 2007 7:48 pm

shayhiri wrote:Надявам се все още, макар че идиотите така и не пуснаха Кунг Фу Хъсъл, например (или Онг Бак) - и то след известна реклама тук. На човек направо да му се прииска да си направи дистрибуторска фирма, за да се възползва от глупостта на останалите такива. :roll:
"Kung Fu Hustle" излезе на DVD под заглавието "Кунг-фу тупалки", ако не ме лъже паметта. За "Онг Бак" не знам, но другият филм с Тони Джа - "Tom Yum Goong" - излезе даже по кината със заглавието "Тайландски дракон" - пропуснах го мощно, понеже излезе с огромно закъснение и вече го бях гледал десетина пъти. А иаче, идеята за дистрибуторската фирма не е никак лоша всъщност. Толкова много световни хитове ги пропускаме, защото нашите разпространители не си знаят работата... Това не трябва да е така :evil:
Last edited by tigermaster on Sat Apr 07, 2007 9:45 pm, edited 1 time in total.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Fri Apr 06, 2007 8:50 pm

Диема Вижън щяха да пускат "Безстрашен" по кината, но не знам какво стана - те постоянно си менят програмата, появяват се заглавия, изчезват...
"Онг Бак" го има на DVD от Прооптики.
"Парфюмът: Историята на един убиец" е по кината от 15.06
"Мост до Терабития" е по кината от 22.06
:shark:
Feel the summer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Apr 06, 2007 9:36 pm

Amos, включвай се по-често с вътрешна информация, моля те! :shock: Тука има хора, дето човек убиват за такава. Мор, например, откога се мори по Парфюма... :) Юни се очертава хубав месец.

От друга страна, ако кажеш цялата програма за два-три месеца напред, за какво ще се психирам? :? Губи се тръпката, някак си...

За Онг Бак и Тупалките :roll: негодувах точно че ги пуснаха направо на ДВД (за мен това не е пускане). Аз очевидно съм фен и щях да ги гледам минимум по два пъти на кино. А сега - нищо.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Fri Apr 06, 2007 9:45 pm

shayhiri wrote:Amos, включвай се по-често с вътрешна информация, моля те! :shock: Тука има хора, дето човек убиват за такава. Мор, например, откога се мори по Парфюма... :)
ОК, ще се постарая. :) Макар че и вътрешната информация е с кратък срок на годност - абсолютно всички дистрибутори постоянно правят промени в програмите си. То и затова ги обявяват месец за месец. :?
:shark:
Feel the summer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Apr 06, 2007 11:17 pm

Банкетът - що за заглавие? :roll:

История - наистина има доста от Хамлет (знание, което би трябвало да ни подготви за неприятностите), че и малко от Макбет. Но докато в горните две трагедии все пак има някаква удовлетворителна развръзка, тук съвсем са му изпуснали края.

Нещата изглеждат сбъркани през целия филм и се понареждат едва на финала (твърде късно), когато се оказва, че няма черно и бяло и повечето образи са "сиви". Това само по себе си е прекрасно - но не и когато е за сметка на пълното унищожаване на протагонистите и антагонистите. Ако не ти пука за нито един от героите, какъв е смисълът от цялата история?

Иначе се справя добре като класическа трагедия, чиято единствена цел е да изследва героите си чрез житейските превратности. Бих препоръчал на Дем - но не и на друг. Аз успях да симпатизирам донякъде единствено на главната героиня/злодейка - но по някое време се улових, че просто се кефя на муцуната на Жан Зъй.

Актьори -Жан Зъй! :D Други известни няма - и едва ли ще станат такива баш с тоя филм. Мацката обаче прави баси ролята (първата й не-чернобяла, доколкото знам), и си е все такава дъвка за очите. (Що гледам всичко с нея по 4 пъти, мислите? 8-) ) Даже има голотии - с боди дабъл, за нещастие, сигурен съм. :roll: Разбира се, много биха сметнали, че за такава роля би била необходима злата на вид Гонг Ли, но аз се кефех точно на ефекта на ангелското личице на Жан Зъй в непривичния му контекст.

Музика - някви псевдоренесансови струнни виения, които по никакъв начин не ми се вързаха с източния сетинг. Тъпото е, че пак си е на Тан Дън - но разликата с Герой и Тигър и Дракон е от небето до земята. :roll:

Бойни сцени - само за цвят. Безкрайно нереалистични и същевременно не особено впечатляващи. Включват и смислови дупки. Ако някой отиде само заради тях (Тигре!), ще е горчиво разочарован. Струва си да предупредя, защото трейлърът го докарва 100% боен филм, използвайки всичките 4? сцени по няколко пъти. :roll:

Кинематография - страхотна! Има няколко (само няколко, уви - баси клаустрофобията!) излизания от двореца, в които камерата направо ви откача главата, въртейки се виртуозно из претъпканите фентъзи улици.

Сценография - ето заради кое си струва да се гледа многократно! 8-) Костюми ли не щеш, безкрайни интериори от Забранения град, които крещят "имперско величие", обширни CGI исторически пейзажи, приказни улички и кво ли не още. В тоя филм има сто пъти повече фентъзи отколкото в шитове като Ерагон, mark my words. :idea:

Сигурно ще издържи три пъти, главно заради горното и жанзъйката. Но с тоя сюжет, батко... :roll: Истинска трагедия! :lol:

Все пак като цяло не пада под Кинжалите, както и очаквах - като сумарна стойност на компонентите. Иначе, както стана ясно, е много различен от ЖанИмоу-вските биткаджийници.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Apr 07, 2007 3:49 pm

Доколкото разбирам, филмът е доста близко до това, което очаквам. Така че едва ли ще се разочаровам много, когато го гледам. Не че това е достатъчно, де... Когато наемаш Юен Уо Пинг за хореограф на битките, трябва да се погрижиш те да са в достойно количество, понеже точно неговото име ще привлече зрителите. Особено когато играят неизвестни актьори.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Apr 07, 2007 3:59 pm

Неизвестни за нас в западния свят. Там сигурно са си от най-известните. Но мен не ме изкефиха, поне като външност (говоря за принца, любимата му и императора).

Препоръчвам, все пак, да го гледаш на кино (аз ще ходя пак тия дни). Само така може да се оцени подобаващо сет-дизайна. Пък и малкото екшън стои доста по-добре на голям екран.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Apr 07, 2007 5:23 pm

Отвратителният изрод Даниел Ву си е известен и на запад. В Китай е известен като хип-хоп певец, докато на запад се знае с участието си в разни филми като "House Fury", "Twins Effect", "Нова полицейска история" и други такива. Добре, че не успява да ги развали с участието си. Макар че вторите два не са нещо особено, де.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting