Идиот ли е Буш?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Thu Apr 19, 2007 7:32 pm

shayhiri wrote:
Надявам се да използваш разума си, за да си задаваш по-често ключовия въпрос: "Кой печели от станалото?". (Относно 9/11 най-вече.)

Ех, shayhiri...

караш ме да използвам “разума си” за да отговоря на “ключовия” ленински въпрос “Кому это выгодно?”...

тъшака е пълен...
почнах да ти отговарям и го пуснах в гуглето да видя дали съм го написал правилно на руски

http://www.google.bg/ - “Кому это выгодно?” (не знам как ги криете тези пущини с натисни "тук", линка направи страницата преобилно широкоекранна)

и първият линк който излиза е този

http://www.islam.ru/pressclub/Tema/17/

предполагам, че съдържа анализа и отговорите според твоя “здрав разум”.

Моето обаче очевидно според горното не е разум, а глупост, и като такава друго......

Мога да чаршафосвам фермани с глупости след всеки твой въпрос, но това ще е приказка без край. Колкото и до съм глупак със свободно време, не съм вечен.

Аз с теб, въпросите които си задаваш, употребата на твоя разум, и отговорите които намираш, проблеми нямам. Каквото-такова... Търсил-намерил и т.н. Това което правя е да се опитам да покажа, че има и други въпроси, или най-малкото, че отговорите не са толкоз очевидни... Нямам съмнения, че ако напиша отговори, ще ги намериш глупави, предубедени, недомислени, неинформирани и прочие...
ами какво да кажа... толкоз мога...

има една една група, Cockney Rebel се зове, малко трудно откриваеми, но ако се разтърси човек изпада по нещо. Имат една песен The Best Years of Our Lives, Steve Harley завалията никак не може да пее, но се мъчи с душа и от сърце. Ако някой път ти попадне чувствай се поздравен...

(просто не мога да я намеря във вид удобен за споделяне, само като текст, колкото да създам илюзията, че е пусната...)

The Best Years of Our Lives

European maids, hard to ignore
You, me and the boys, barred from the shore

Fresh-faced imbeciles, laughing at me
I've been laughing myself, is that so hard to see?
Do I have to spell each letter out, honestly!
If there's no room for laughter there's no room for me

Try looking at you, rather than me
No truth is in here, it's all fantasy

Since the last time we met I've been through
About seven hundred changes and that's just a few
And the changes all tend to be something to do
But you've got to believe thaythey're all done for you

Chorus: you'll think it's tragic when that moment arrives
Ah, but it's magic, it's the best years of our lives

Lost now for the words to tell you the truth
Please banter with me the banter of youth

If I knew how to say it I'd say it for you
If I knew how to whisper I'd whisper,for you
If I knew how to waltz I'd get up and dance for you
If t thought I could run I'd come running to you

I've discovered now how to be fair
This 1 could teach you if only I dare

The only conclusion 1've reached in my life
Is that if I should die I should die-by the knife
Since it's only a matter of courage all right,
Die a man or a martyr, the two would be nice, so nice

Chorus: you'll think it's tragic when that moment arrives
Ah, but it's magic, it's the best years of our lives
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Apr 20, 2007 3:20 am

simple_stupid, ноу офенс, ама защо понякога не говориш в прав текст? В смисъл, вместо да дадеш аргументи, ти подхвърляш философски намеци, върху които хората да мислят за евентуални изводи. Иначе за атентатите съм на твоето мнение и именно затова начинът ти на водене на спор ми бърка в здравето.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Apr 20, 2007 8:48 am

cuz it helps to be l33t ;p
This is it. Ground zero.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Fri Apr 20, 2007 11:33 am

Morwen wrote:simple_stupid, ноу офенс, ама защо понякога не говориш в прав текст? В смисъл, вместо да дадеш аргументи, ти подхвърляш философски намеци, върху които хората да мислят за евентуални изводи. Иначе за атентатите съм на твоето мнение и именно затова начинът ти на водене на спор ми бърка в здравето.

Какво е едно име? Туй, което
зовем ний "роза", ще ухае сладко
под всяко друго име.

Шекспир "Ромео и Жулиета"

Morwen,
............................. просто е твърде дълго.
ако кажа едно, то ще се основа на друго, то пък на друго и така безкрай. Не вярвам, думите да могат да оправят нещата; фокусът на Витгещайн да "състави" Светът от факти, а не от неща, също до никъде не доведе...

Единствената радост на която можем да се надяваме е през мъглата на думи и факти да усетим как с някой друг обитаваме един и същи Свят... За момент усещам това и ... ти ми казваш, че съм ти "бръкнал в здравето" с отказа си да "бъркам" в Света на друг. Тая работа едно е трудна, друго безсмислена и безполезна, щото единствения резултат ще е втвърдяване на другия.

Розата не мирише щото е назована "роза" и щото името й е произнесено...

Така или иначе, какво са думите?
Бодли в плета,
който лозето обгражда.

П.П.

Има папагал в теб,
чрез който Бог говори.
Това което папагалът каже,
ти феноменално виждаш отразено.
Папагалът взема ти това
което мислиш че харесваш
и радост ти дарява.
Наранява те и чувстваш болката
справедливост съвършенна.
Ти изграждаш душата си,
така че тялото ти да се наслаждава,
ала не знаеш какво извършваш.
Аз съм друг вид огън.
Ако имаш боклуци,
от които да се отървеш,
донеси ги тук
Моят камък
е винаги на границата на пожара.
Как могат подобни неща
да се скрият?
Как да говоря
с разярен лъв вътре в мен?
Лъвът търсещ единство
не може да се побере
в някоя ливада.
Опитвам се различни рими да измисля,
но Приятеля ми казва:
“Мисли единствено за мен.
Седни и си почивай
в моето присъствие,
където ти самият
се римуваш с мен.
Така или иначе, какво са думите?
Бодли в плета,
който лозето обгражда.
Ще направя думите безмислени.
Аз мога да ти говоря и без тях!”
Езикът, до тоз момент
определен е от тези
които различават зло и добро.
Нищо повече.
Бъди вода търсеща жажда.
Бъди тих и целия в слух.
Когато бликне изворът на екстаза,
бент построй,
или всичко ще бъде измито.
Ох, остави го!
Под руините съкровище чака.
Удавените в Бог мечтаят
да са още по-дълбоко потопени.
Не могат да решат,
подмятани насам натам,
дали повече дъното обичат,
или пък повърхността.

Джелаледин Руми
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Apr 20, 2007 12:53 pm

Ще ме извиниш, simple_stupid, но на мен ми напомня на "емоционалният шантаж" на всички уважаващи себе си майки! (Аз лично мисля че минават специален таен курс преди да се сдобият с дете! :twisted: ) От сорта - "Тииии, не искаш да ми пробваш манджата; значи не ме обичаш!" Който те оства без доводи преди още да си почнал да говориш! Даже без реална защита! И успешно успява да "заобиколи" реалният проблем! Т.е. - изобщо минава меракът за разговор! И става разговор (или спор) на неравна и нечестна основа! :roll:
Аз лично много ще благодаря на директни отговори които не ме зариват само с цитати и слагат в устат ми думи и изрази които никога не бих ползвала, от рода:
BaYa,
извинявам се, че те подтикнах към една такава стъпка. Но кой съм аз да ти отказвам или да ти забранявам място сред идиотите.
...
Влизам ти в положението, и предвид на туй, че съм прост човек, ще гледам да спазвам дистанция за да не вземеш да си помислиш, че съм се разпасал ...
Сега, BaYa, съжалявам че съм нямал твоето време и възможности да ги промисля така издълбоко нещата както ти очевидно си успяла, но аз държа де си имам мнение. И аз гледам да не споря за музика, филми, футбол, политика и религия, но определено нямам твоята държеливост и принципност, та сглупявам като прост човек и се излагам публично. ...
Никое от тези мнения не е излезло от моята уста. Дори не си позволявам да мисля такива неща за хора които не познавам, но с които по някакъв начин общувам (разговарям из форуми и пр.). Просто тези неща са под достойнството ми! И да, поне да си мисля и премислям принципите съм имала не само много време, но и достатъчно поводи, за съжаление!
Каквото и да кажеш ще продължа да си мълча както и до сега. Защото познавам тази тактика на спорене и обоснование; не е приятан и не допринася с нищо съществено, нито ме учи на нищо ново!
Надявам се да разбереш правилно това което се опитвам да ти обясня. Намерението ми не е нито да те нападам, нито да те засегна! A интересното е че относно атентатите и някои други въпроси от темата, сме на сходни мнения!!!
Last edited by BaYa on Fri Apr 20, 2007 1:27 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Apr 20, 2007 1:15 pm

Е, какво му е трудното? Казваш, че това, което току що е казала е доста глупаво и че разбира се, че я обичаш (даже това е излишно) и последва тотален игнор :P.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 20, 2007 2:40 pm

Аз като една духовно руса жена, бих искала да помоля симпъл стюпид да ми обясни, ама много кратко и много ясно, съобразявайки се със специфичния ми блондинест коефициент на интелигентност, какви, по дяволите, ги дрънка. Просто и аз искам да се включа в разговора, ама висотата му ме депресира, затуй, ако може, да се приведе в подходящ за разбиране от емоционални блондинки вид, за да може подобните на мен да не се чувстват дискриминирани на интелектуален принцип.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Fri Apr 20, 2007 3:59 pm

BaYa,
неразбирането и разминаването между хората в живота е много по-често срещано, и бих казал естествено, отколкото срещата и пълното разбирателство.
Прочетох внимателно какво си написала и ... нищо не разбрах. Сконфузих се, щото очевидно и ти се чувстваш така като нищо не ми разбираш. Но както се казва живота продължава.

За последно само няколко неща. Щом ги свързваш с моите изказвания, очевидно майка ти готви ужасни манджи, за което искрено съжалявам. Докато мен определено можеш да ме игнорираш (по рационалния съвет на Elayne ), което се надявам няма да ти е трудно (ще гледам да огранича моите "манджи"), си мисля че с майка ти нещата са далеч по-сложни и си заслужават времето за размисъл. Уви, или по-скоро за радост, мойта майка ми е лишена от кулинарни амбиции, готви сносно, а аз съм почти всеяден, тъй че няма как да съм ти полезен със съвет.

(не знам как се вземат цитати от различни постове, затуй може да е малко неясно)

От твоите уста наистина не са излизали думите, които по-горе си подчертала, но и аз не съм казвал, че са ги казала или помислила.
Когато написа
BaYa wrote: Но в тази ще се намеся само за едно нещо! :evil: Искам си мястото м/у идиотите от тази тема!!! :twisted: Задължително!
[/b]!!!
реших да се укоря, че съм станал повод ти да потърсиш мястото си сред идиотите пишещи в тази тема. Сега очевидно ти ми казваш, че сама и без повод си направила тази декларация, от което излиза, че аз глупаво съм се възвеличил, като съм си приписал това да стана повод на нещо си, па макар и толкова незначително като една декларация. Не за пръв път обърквам причина и следствие, или приписвам погрешна причина на дадено действие(декларация), това е типично за мен и не подлежи на лечение.
Това че съм "прост човек" и "разпасването" никъде не съм твърдял, че е твое твърдение, тъй че не знам защо ме обвиняваш в това. То е свързано с цитата на Конфуций

Най-трудно се общува с жени и прости хора. Допуснеш ли ги до себе си – разпасват се, държиш ли ги на разстояние – намразват те.

и е едно просто развитие на тази мисъл относно нашето общуване. "Да не вземеш да си помикслиш" е модус, който предполага какво аз си мисля, че можеш да си помислиш, и изобщо не може да се отнася до това какво ти си мислиш. Той изцяло и в сферата на моите спекулации относно теб и евентуални твои мисли, основата върху тази Конфуцианска мисъл, и е качествено различно от твърдение "Ти, BaYa, си мислиш че аз съм се разпасал" срещу което би имала пълно основание да протестираш, че ти приписва неща, които не си си помисляла.
Напълно приемам оценката ти за начина ми на спорене, "тактиката ми" и смисъла на казаното от мен. Не се чувствам нито нападнат, нито засегнат. Когато двама души се разминават няма как да има нападение или засягане.

Marfa,
Кастанеда пита Дон Хуан "Можеш ли да ми го обясниш по-просто?"
Дон Хуан отговаря "Мога, но ти пак няма как да го разбереш."

Сега, нито имам по-просто обяснение, нито има какво да се обяснявам, нито пък си играя на Дон Хуан. Едно нещо или го разбираш, или е едно от безкрайната редица на безсмислените глупави неща, които другите непрекъснато снасят. Щом съм написал нещо неясно и неразбираемо, следователно... "втората опция".

Marfa, в тоя живот се разминахме, и съм го отписал. Остава ми само да трупам добра карма, та в следващото прераждане да те срещна и да се опитаме да се разберем...

това което не си разбрала го приеми като досаден шепот в пустинята...
фон на един Вик, който винаги ще се чуе

Затъвам във подвижни пясъци
Протягайки в последен гърч ръце
И няма, мили Боже, никой няма
Да чуе вече моето сърце…

Не ще изпитам вече болката
Да бъда жива и гореща от любов,
Да галя с устни топлите му длани…
Нима не чува никой моя зов?!

Крещя и се надвиквам с тишината
Потъвам безвъзвратно миг след миг
И сбрана в пясъчен часовник, тя, Душата,
Раздира се в безмълвен вик.

Протягам длани, търсейки опора
Надеждата отива си завинаги от мен
И миг, преди да ми закрият вечно взора
Душат ме в болка всички мои страхове.

Затънала съм във подвижни пясъци
Загивам вече, скоро няма да съм тук
И никой не усеща празнотата
Родена след последния ми звук…

http://marfieta.wordpress.com/2007/04/04/В-пустинята-2/
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 20, 2007 4:11 pm

Нито аз съм Кастанеда (слава Богу), нито пък ти си дон Хуан (убедена съм). Та я пак?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Apr 20, 2007 5:00 pm

Ерр, ако някой някога е разбрал на симпъл мисълта след като /ако е направил жеста изобщо/ да му прочете пост и да е разбрал нещо да вдигне ръчичка. anyone?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Apr 20, 2007 5:02 pm

Аз лично не мисля че си се разпасал, а че нагаждаш ситуацията и отговорите си на един безсмислен тон в който няма нищо съществено. Освен ако не сметнем това да омотаваш още повече една средно-нормална тема за разговор! И аз не си падам по "храненето", та подминавам разговора!
И пак си вадиш някакви заключения за кулинарните способности на майка ми от пример който аз ти давам ; и само като пример! Та остави на мира майка ми, кулираните и способности и семейният ми живот, че аз тук не съм намесила твоят!
Мда, искам си мястото м/у идиотите от форума защото ако така наричаш хора коите са ми интересни и приятни (макар и да не познавам нито един от тях) - солидарно пристъпвам една крачка към тях! Беше малко по-"елегантен" начин да ти кажа че наричаш идиоти събеседниците си! Но явно не го схвана и тоя намек!
Объркването ти може и да се дължи на това, че май не винаги се изразявам много правилно на български. Но си личи че когато ти изнесе, добре схващаш изкакзваниятат ми - особенно за да ги извъртиш за твоите цели!
Последно, един съвет! Откажи Кастанеда! Не влияе добре и не става като пример за нормален, здравомислещ аргумент! Макар че в свободна страна всеки чете каквото реши, един шмекерлия като тоя не е за цитиране!

Edit: Здрасти Ники! Изпревари ме! :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Apr 20, 2007 5:13 pm

Elayne wrote:Е, какво му е трудното? Казваш, че това, което току що е казала е доста глупаво и че разбира се, че я обичаш (даже това е излишно) и последва тотален игнор :P.
Не помага. Мойта майка в момента ми трови нервите с това, че според нея съм се махнала от Бг, защото тя не е добра майка и не е успяла да ме задържи. Като се опитам човешки да й изтъкна икономическото състояние на страната и абсолютната липса на бъдеще за моята професия, ми се казва нещо от сорта, че ако тя ме била обезпечила по-добре финансово, нямало съм да искам да емигрирам.
Лайк холи шит!
Кво да му отговориш на тва???
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Fri Apr 20, 2007 5:38 pm

Marfa wrote:Нито аз съм Кастанеда (слава Богу), нито пък ти си дон Хуан (убедена съм). Та я пак?
да де, нали и аз туй казах. Какво пак?
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Apr 20, 2007 5:43 pm

Имаше предвид да пишеш нормално и в прав текст, вместо безкрайни количества думи с не особено ясна отсянка на не съвсем прикрита ирония...
And you can't dance with a devil on your back...

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Fri Apr 20, 2007 5:50 pm

Roland wrote:Имаше предвид да пишеш нормално и в прав текст, вместо безкрайни количества думи с не особено ясна отсянка на не съвсем прикрита ирония...
Да пиша "нормално" и без ирония в тема за "идиот(и)" ми е непосилно. Мисля че съм абсолютно кохерентен на темата и нейния дух. Що се отнася до количествата, си признавам че "безкрайните количества" са безкрайни, и си вземам бележка да се огранича.
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,