Обвиненията ти към мен дотолкова се отдалечиха от обективността, че вече са добър пример за предубеденост сами по себе си. Ругал съм част от американците на изключително конкретни основания: тези, които се освинват; тези, които допускат да им промият мозъците чрез "терористичната заплаха", за да им ограбят най-ценното - свободата; тези, които подкрепят унищожителната външна и "екологична" правителствена политика, когато могат да я спрат с гласа си (уж). Както съм ти казвал неведнъж: гледай какво правят хората. Можеш да ги съдиш само и единствено за действията им.
Не, всъщност ти просто ги наричаш "паплач" и толкова. Не са паплач севернокорейците, които също са с окрадена свобода и ронят сълзи за Вожда Ким Чен Ир. Не са такива и арабите, които смятат за нормално жените им да нямат право да имат собствен живот, не са такива французите, които имат потенциал на куп ядрени бомби в атомните си електроцентрали. Също така въпреки, че ги смяташ за тъпи с удоволствие даваш пари за продуктите им за най-масово потребление - филмите. И колкото и да ги обвиняваш в политическа апатия - замисли се ти на колко избори си гласувал от 97-ма насам и какви са печелили властта тук, но това не прави теб престъпник, мисля.
И, не, това не е лична нападка към теб, колкото и да се опитваш да го изкараш такава. Това е критика на начина ти на мислене. Дразни ме високомерието на национален принцип. Ся, ок, мога да приема, че наистина има някои изразени черти - американците са комерсиални, французите - шовинисти, руснаците пият. Обаче да отпишеш цяла нация като някакъв по-нисш вид е прекалено.
Да кажеш, че арабите миришат, можеш само в качеството си на лицемер-ксенофоб. (Всеки етнос си има характерен телесен аромат, забележим за другите етноси.) На същия принцип можеше да ги наречеш "пясъчни мангали" по примера на Бушистите. Което едва ли ще ме учуди.
Кое едва ли ще те учуди, че съм лицемер-ксенофоб ли? По-кротко с определенията. На това му се вика сравнение (" да кажеш че.... е все едно аз да кажа, че...") и твърдя единствено, че е също толкова ирелевантно, колкото и твоето. Прочети го и помисли пак. Тоя път трезво.